A+ A A-

Tekst og foto: Stine Mostervik.

Korpstreff på Vikåsen for de lokale korpsene på Ranheim og omegn. Den 6.juni gikk den årlige skolekorpskonserten av stabelen på Vikåsen oppvekstsenter. De siste årene har Ranheim musikkforening (RMF) invitert de lokale skolekorpsene til konsert på vårparten for å se hva korpsene har jobbet med den siste tiden.I år hadde alle korpsene anledning til å komme, det vil si Solbakken og Vikåsen skolekorps, Ranheim skolemusikkorps og Brundalen og Charlottenlund skolekorps.

Denne konserten arrangeres for å få samlet korpslivet på Ranheim og omegn, men ikke bare derfor. Ranheim musikkforening er avhengig av rekruttering og vil helst ha denne rekrutteringen fra skolekorpsene. Det er derfor viktig å få vist barna gleden det gir å spille i korps og at det går an å fortsette med korps til man blir voksen.

Førstemann ut på konserten var Solbakken og Vikåsen skolekorps. Korpset er ett brasskorps bestående av 10 stk i hovedkorpset og 9 aspiranter. De startet konserten med bra trøkk og Red rock march under ledelse av sin egen dirigent Simen Grøtting Husmoen.

Videre plan for sesongen er korpstur til Østersund førstkommende helg. Korps nummer to var Ranheim skolemusikkorps med sin dirigent Geir Olav Aslaksen (som også spiller i Ranheim musikkforening). Med ett hovedkorps bestående av 35 stykker, 15 aspiranter og 25 drillere hadde de ett variert program på menyen.

De viste oss blant annet ett utdrag fra hva de hadde gjort på Rennebuspill i høst, og de hadde ett stykke der alle de eldste i korpset var solister. Ranheim skolemusikkorps er i enorm vekst, og venter 30 nye aspiranter til høsten.

Men i første omgang skal de på korpstur til Steinkjer førstkommende helg.  På bilde fv. Kristin Rebekka Kolstad og Merethe Jenssen Etter en liten pause med kaker, brus og kaffe, var det klart for Brundalen og Charlottenlund (BCSK) skolekorps på scenen. Dette er ett av lokalkorpsene Ranheim musikkforening har samarbeidet litt ekstra med nå på vårparten.

De viste fram en flott aspirantgjeng med 15 stk som ga bra innsats på scenen, før hovedkorpset med sine 20 stk fikk sjansen til å vise hva de hadde øvd på. Rosinen i pølsa ble siste nummer, dette hadde medlemmene i BCSK gledet seg masse til. Da gikk medlemmene i RMF inn i BCSK og spilte Pirates of the Carribean sammen med dem, dirigert av deres dirigent Kristoffer Almås.

Det spirer og gror i korpsene, og BCSK venter 13 nye aspiranter til høsten.  På bilde: Brundalen og Charlottenlund skolekorps med dirigent Kristoffer Almås Siste aktør for kvelden var selvfølgelig arrangøren Ranheim musikkforening dirigert av Hans Andreas Kjølberg.

Repertoaret besto av mange soliststykker, og mange i korpset fikk vist seg fram. Det ene soliststykket hadde fire musikere på scenen og alle disse spiller både i skolekorps og musikkforeninga. De hadde også flere instrumentgrupper som hadde solonummer.

Avslutningsvis for kvelden spilte RMF en godt kjent marsj, Valdresmarsj.Korps4 edited-1

 RMF (bilde over)ser fram til neste vår og neste skolekorpskonsert sammen med alle for å se utviklingen. De håper at mange av disse unge lovende musikerne fortsetter med musikken og begynner i RMF når de blir gamle nok til det.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:731 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:411 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:294 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:314 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...