A+ A A-

Tekst og foto: Stine Mostervik.

Korpstreff på Vikåsen for de lokale korpsene på Ranheim og omegn. Den 6.juni gikk den årlige skolekorpskonserten av stabelen på Vikåsen oppvekstsenter. De siste årene har Ranheim musikkforening (RMF) invitert de lokale skolekorpsene til konsert på vårparten for å se hva korpsene har jobbet med den siste tiden.I år hadde alle korpsene anledning til å komme, det vil si Solbakken og Vikåsen skolekorps, Ranheim skolemusikkorps og Brundalen og Charlottenlund skolekorps.

Denne konserten arrangeres for å få samlet korpslivet på Ranheim og omegn, men ikke bare derfor. Ranheim musikkforening er avhengig av rekruttering og vil helst ha denne rekrutteringen fra skolekorpsene. Det er derfor viktig å få vist barna gleden det gir å spille i korps og at det går an å fortsette med korps til man blir voksen.

Førstemann ut på konserten var Solbakken og Vikåsen skolekorps. Korpset er ett brasskorps bestående av 10 stk i hovedkorpset og 9 aspiranter. De startet konserten med bra trøkk og Red rock march under ledelse av sin egen dirigent Simen Grøtting Husmoen.

Videre plan for sesongen er korpstur til Østersund førstkommende helg. Korps nummer to var Ranheim skolemusikkorps med sin dirigent Geir Olav Aslaksen (som også spiller i Ranheim musikkforening). Med ett hovedkorps bestående av 35 stykker, 15 aspiranter og 25 drillere hadde de ett variert program på menyen.

De viste oss blant annet ett utdrag fra hva de hadde gjort på Rennebuspill i høst, og de hadde ett stykke der alle de eldste i korpset var solister. Ranheim skolemusikkorps er i enorm vekst, og venter 30 nye aspiranter til høsten.

Men i første omgang skal de på korpstur til Steinkjer førstkommende helg.  På bilde fv. Kristin Rebekka Kolstad og Merethe Jenssen Etter en liten pause med kaker, brus og kaffe, var det klart for Brundalen og Charlottenlund (BCSK) skolekorps på scenen. Dette er ett av lokalkorpsene Ranheim musikkforening har samarbeidet litt ekstra med nå på vårparten.

De viste fram en flott aspirantgjeng med 15 stk som ga bra innsats på scenen, før hovedkorpset med sine 20 stk fikk sjansen til å vise hva de hadde øvd på. Rosinen i pølsa ble siste nummer, dette hadde medlemmene i BCSK gledet seg masse til. Da gikk medlemmene i RMF inn i BCSK og spilte Pirates of the Carribean sammen med dem, dirigert av deres dirigent Kristoffer Almås.

Det spirer og gror i korpsene, og BCSK venter 13 nye aspiranter til høsten.  På bilde: Brundalen og Charlottenlund skolekorps med dirigent Kristoffer Almås Siste aktør for kvelden var selvfølgelig arrangøren Ranheim musikkforening dirigert av Hans Andreas Kjølberg.

Repertoaret besto av mange soliststykker, og mange i korpset fikk vist seg fram. Det ene soliststykket hadde fire musikere på scenen og alle disse spiller både i skolekorps og musikkforeninga. De hadde også flere instrumentgrupper som hadde solonummer.

Avslutningsvis for kvelden spilte RMF en godt kjent marsj, Valdresmarsj.Korps4 edited-1

 RMF (bilde over)ser fram til neste vår og neste skolekorpskonsert sammen med alle for å se utviklingen. De håper at mange av disse unge lovende musikerne fortsetter med musikken og begynner i RMF når de blir gamle nok til det.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:667 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2079 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:937 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1505 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...