A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen foto: Harriet Gjønvik

Vi som var tilstede i Folkets Hus på lørdags kveld fikk en flott kulturopplevelse. Ranheim Musikkforening ga til fulle valuta for inngangspengene og oppmøtet. Veldig godt ledsaget av en fantastisk trompetsolist i Geir Morten Øien. Samhandlingen mellom korpsets utmerkede dirigent Hans Andreas Kjølberg, trompetsolisten og korpset var en fryd, også for et øre som ikke er så konsertvant.

85 forventningsfulle personer hadde benket seg i A-salen. Fulle av forventninger til det som skulle komme. Det var plass til flere, men salen var godt besatt. Ikke forstår vi at folk på Ranheim ikke går «man av huse» for å oppleve vårt fantastiske korps når de inviterer til Høstkonsert på hjemmebane.

Ranheimsavisa regner med at de tilstedeværende vil dele sine opplevelser med andre slik at det blir absolutt fullt hus og «stormende jubel» ved neste anledning. For en neste anledning blir det. Korpsets leder Laila Nervik Guldseth lover at denne høstkonserten skal bli en tradisjon, og den skal avholdes på Ranheim.
RMF dirigent intro
Trompetsolist Geir Morten Øien imponerte et begeistret publikum i Folkets Hus. Hans instrumentale ferdigheter høstet stor applaus.


En utmerket konferansier, Thomas Mostervik, introduserte korpsets dirigent og trompetsolist. Om trompetisten kunne Thomas røpte at han ikke var den eneste i familien som spilte trompet. Geir Morten Øien er Hortengutt, gift og har fire barn. Horten er en by med stolte musikktradisjoner og det ble selvfølgelig en trompetspillende jente som ble hans kone. Ikke nok med det, to av deres fire barn er også trompetister. Det ble ikke fortalt noe om hva naboene mente om familiens musikkøvelser.

Som seg hør og bør startet konserten med en lengre fanfare. «Olympic fanfare» av John Williams ga oss til fulle konsertstemning. Korpset fulgte opp med «Concertino Brilliante» med trompetsolist Øien. Trolig et vanskelig nummer som korpset kom seg godt gjennom.
auswitch copy
Krigsfangeleiren Auschwitz hvor de fleste fra "Schindlers List" havnet.


Filmen «Schindlers list» ble gjenopplevde i neste nummer, «Schindlers liste» av John Williams. Her hadde korpset selv to solistinnslag. Hege Krangnes på saxofon og Kristin Eggen på klarinett. Begge fikk fortjent kraftig applaus etter nummeret.
Aff ciwl orient express4 jw

«Orientexpressen» førte oss tilbake til en togtur mellom Paris og Istanbul, en lang og musikals togreise. Her var korpset uhyre god på effektlyder. Her hørtes togfløyter, hjulgang mot skinnene, «flatting» på hjul, oppbremsing og avgang fra stasjoner. Selvfølgelig kjente vi også når toget beveget seg langs ruta i datidens hastighet.

Nummeret høstet fortjent applaus fra et krevende publikum. Det er faktisk helt imponerende hva et amatørkorps som «vårt» presterer. Jeg kunne registrere en tidligere Divisjons-musiker på raden foran meg, nikke fornøyd til det han hørte.
RMF dirigent 2

Etter dett nummeret tok korpset en fortjent pause. I pausen var det kaffesalg i B-salen. Serveringsbordene bugnet av lekre hjemmebakte kaker, alt bakt av korpsets egne medlemmer. Det smakte så fortreffelig at undertegnede måtte forsyne seg med et par kakestykker mer enn jeg hadde behov for. En noe nedsunket mage fikk bare vokse litt denne lørdagskvelden.

Etter pausen var det klart for noe mer livlige nummer. Her ble det lettere å bli revet med i tramping av takt, smånynning og gjenkjennelser. En feiende flott marsj satte oss i enda bedre stemning. Marsjen «Textilaku» (tekstilarbeidernes marsj) av Karol Padivy innledet andre akt. Deretter ble vi ført langt av sted, helt til Brasils sol, fugleliv og muntre livsstil. «Os Passeros do Brasil».

Kveldens konferanser hadde selv skrevet en ode til Ranheim som han flettet inn mellom numrene. Glimrende gjort, Thomas. Jeg tror publikum satte pris på denne oppmykningen. Thomas' ode til Ranheim blir gjengitt i Ranheimsavisa noe senere.

Etter å ha vært på reise i Brasil vendte vi til statene og Jerrold Immels «How the West was won». Så kom kveldens «høydare» for undertegnede og sikkert også mange andre i salen. «A Trumpeter's Lullaby» med en leken trompetsolist og korps var toppen! Laila og gjengen i korpset fant tak i pysjen, ei seng og sengeklær. Plassert midt i salen mellom benkeradene ble vi til fulle med på godnattsangen. Geir Morten Øien var ikke mer skvetten enn at han kledde seg klar for natta med pysjen. Med pysj og trompet krøp han til sengs, spillende selvfølgelig! Det er ikke tvil om at slike innslag krydrer en ellers utmerket konsertkveld.

Øien fortsatte resten av konserten i pysjen. Det forringet på ingen måte hans trompetspilling. De neste numrene ble også det vi kan kalle høydare. «Green Hornet» av Billy May med Øien på piccolotrompet var så nydelig at den kunne ha vært spilt mange ganger. Så kom ei vidunderlig revejakt «Hunting Scene». Her var det rop, kvin og skudd så det bent fram ble en fornøyelig jaktopplevelse.

Selvfølgelig ville publikum ha ekstranummer. Trampeklappen varte en stund, men hverken dirigent, trompetsolist eller korpset var lenge i tvil om hva vi forlangte. Så kom endelig «The Stars and Stripes for Ever». En gnistrende avslutning på en minnerik konsertkveld i Folkets Hus.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:319 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:290 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:433 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:475 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...