A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                           foto: Arne Strand

Over 100 forventningsfulle tilhørere hadde benket seg ned i Folkets Hus når Ranheim Musikkforening var klar for årets «Høstkonsert». Temaet var filmmusikk og salen var flott pyntet med filmplakater og annet som forbindes med filmens verden. Det var en flott ramme rundt konserten som ikke framføres i en sal som yter korpset riktig rettferdighet, men takk til musikkforeningen som velger å legge slike konserter til Ranheim!

Salen var som tidligere sagt, pyntet i filmens tegn. Høyst overraskende for mange var det at vi fikk se filmsnutter fra filmene korpset hadde hentet musikk fra! Filmsnuttene ble vist samtidig som korpset spilte. Imponerende! Det hele startet med 20th Century Fox fanfare av Alfred Newman, mens 20th Century Fox's logo rullet over filmlerretet.

Charlie Chaplin
Inn fra siden kom en høyreist kar, mye større en Charlie Chaplin, men snublende lik! Det var kveldens vert som hadde påført seg Chaplins kostyme og stokk. Han introduserte at nå skulle musikkforeningen spille en lengre sekvens med musikk fra flere av Charlie Chaplins mange filmer. Det var «Limelight», «Landstrykeren», «The Kid», «Modern Times» og «Diktatoren». Uhyre vanskelig musikk ble vi fortalt. Det skjønte selv vårt mindre musikalske øre. Korpset var nok heller ikke helt fornøyd med «Chaplin-musikken».Hoest thomas

 

Thomas Mostervik ledet et fornøyd publikum gjennom kveldens program.


Det skulle imidlertid bli så mye bedre etter hvert. Kveldens vert var Thomas Mostervik som fortjent hadde fått fornyet tillit etter jobben han gjorde i 2012. Han ønsket alle i den fullsatte salen hjertelig velkommen til en kveld spekket med noe av den beste filmmusikken verden har å by på. Musikkforeningens nye dirigent, Sindre Skauge, ble også behørig presentert og ønsket velkommen som dirigent av korpset vårt.

Trost i taklampa og Bør
Korpset fulgte nå opp med musikk fra kjente norske filmer. Vi hørte musikk fra «Trost i taklampa», den fantastiske komedien om «Bør Børson» og «Ungen». Sangsolister her var den glimrende duoen Lene Beate Granheim og Torstein Fosmo.

I takt med marsjerende soldater på lerretet gikk korpset over til «Colonel Bogey» av Kenneth J. Alford fra «Broen over Kwai». De fulgte så opp med musikk fra «Les Miserables». Her gikk det for seg med høye toner, smell, kamper og flott musikk.
Torstein
«Can you feel the love tonight»
Fra den mektige filmen «Løvenes Konge» hadde de hentet «Can you feel the love tonight» av Elton John. Sunget av Torsten Fosmo ble dette en flott gjenopplevelse av filmen. En flott stemme til dyktig musikalsk framføring og et nydelig stykke av Elton John, var meget bra. Likeså Lene Beate Granheims sang til «Colours of the wind» fra «Pocahontas», høstet stor og fortjent applaus. Vi så formelig den vesle indianerjenta Pocahontas i Lene Beates skikkelse.

Siste nummer før pausen ble musikk fra «Batman». Filmen er filmatisert hele 8 ganger fra 1966 til 2012. I tillegg ble Batman produsert som TV-serier og vist i mange land.

Kiosk, kaffe og kaker
Om vi skulle ha noe å utsette på lørdagens konsert, var det noe helt annet enn framføringen av filmmusikk. Kiosken med kaker og kaffe ble et umulig hinder for mange. Når rundt hundre personer, pluss musikkforeningens medlemmer skal presse seg inn i B-salen for å få kjøp det de ønsket, sier det seg selv at det ble vanskelig. Det var vel det eneste vi registrerte av ting som ikke fungerte godt nok. Vi har ikke svaret på hvordan dette kan løses til neste konsert, men noe må gjøres.

Etter pausen
Som de fleste konserter og forestillinger vi har besøkt, kommer høydepunktene på rekke og rad i andre akt, dvs. etter pausene. 2.akt åpnet med musikk fra filmen «Gladiator». Nummeret satte publikum i en god stemning. Råskapen i filmen som rullet på lerretet ble skiftet til nydelige bilder fra «Nemo» og «Beyond the Sea» med Torstein Fosmo som sangsolist. Bedre kan det knapt framføres. Stor applaus møtte korpset og solisten etter framføringen.

Så var det Lene Beate sin tur. Hun skulle framføre «Eye of the Tiger» fra filmen «Rocky 3». Også her stor og fortjent applaus til korps og solist. Musikk fra filmene om «Pink Panther» er alltid fornøyelige og hørbare. Musikkforeningen framførte her fra Peter Sellers film fra 1964, «Inspector Clouseau». Den rosa panterens kjenningsmelodi var selvfølgelig på plass under nummeret.

«Så som i Himmelen»
Alle som har sett filmen «Så som i Himmelen» hadde nå noe ekstra å glede seg til. Vi har hørt musikkforeningens framføring av «Gabriellas Sång» med Lene Beate Granheim som sangsolist under en tidligere øvelse. Den gang gikk det kaldt nedover ryggen min. Det ble ikke mindre heftig nå! Et fantastisk nummer som vi gjerne også skulle hatt som ekstranummer. Nå reiste publikum seg og applauderte.
Hoestkonsert

Torstein Fosmo var ikke dårligere når han sang «Blues Brothers». En fantastisk stemme til en god melodi. Fullt fortjent fikk musikkforeningen og solisten den samme publikumsreaksjonen som Lene Beate; de reiste seg og applauderte.

Blomster og ære
Som skikk og bruk er, var det også på denne konserten naturlig å hedre noen med fortjente blomsterbuketter. De to sangsolistene ble tildelt hver sin flotte bukett og hver sine to kinobilletter. Dirigent Sindre Skauge som hadde ledet korpset gjennom nok en fantastisk «Høstkonsert» fikk også blomster. Ikke helt uventet tryllet korpsets Laila Guldseth fram en «blomsterkvast» til kveldens vert, Thomas Mostervik.

Thomas introduserte kveldens siste nummer med et stykke som oppsummerte noen av menneskehetens beste egenskaper; kampen mot det onde. I «Star Wars», menneskets nysgjerrighet i «Indiana Jones» og den olympiske drøm fra «Olympic Games»

Vi i Ranheimsavisa tror vi har de fleste med oss når vi sier tusen takk til Ranheim Musikkforening for at de gir oss i bydelen slike gode opplevelser, - eller som de sier: Vel blåst.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:319 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:290 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:433 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:475 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...