A+ A A-

av: Kjell Arntzen

Ranheimsavisa har fått avklart hvilken båt som lå ved avmagnetiseringsanlegget på Være og deltok i rivningen. Det var en båt med nummeret LK 9095. Skipstypen er «Dive Wessel». Vi har ikke klart å finne hvilket rederi båten trafikkerer for. Det som er klart er at båten gikk fra avmagnetiseringsanlegget og ut til Brekstad. Hvorvidt jernet var med båten, vet vi ikke. Byantikvaren forteller til Ranheimsavisa at han ikke hørte om dette arbeidet før i slutten av forrige uke.

Byantikvaren har ikke hørt noe

Byantikvar, Gunnar Houen, forteller til Ranheimsavisa at han ikke hørte noe om denne rivningen før arbeidene var godt i gang. Houen vurderer saken slik at det dessverre er for sent å stoppe rivningen av dette kulturminnet. Han forteller videre at ansatte som skal ivareta naturmangfoldet ved den kommunale enheten også er bekymret. Deres bekymring er knyttet til det Ranheimsavisa bl.a. påpekte i sin første artikkel, skarven og andre fuglers bruk av installasjonen.

Havnefolkene har tilbudt seg å sette opp en ny struktur på samme sted som fuglene kan nyte godt av. Etter omstendighetene er byantikvaren fornøyd med dette. Jernpålene får vi ikke på plass igjen når de engang er revet og fjernet. Byantikvaren mener det burde foreligge en søknad eller en godkjenning fra bygningsmyndighetene for det som har skjedd.

Bygningssjefen har ikke hørt noe
Ranheimsavisa tok så kontakt med bygningssjef Steinulf Hoel for å få rede på om de har hatt saken til behandling. Bygningssjefen svarer oss at det nok ikke er bygningsmyndighetene som har slike saker til behandling. Siden det er tiltak på sjø gir han meg tips om å ta kontakt med Trondheim Havn. De kan jo være en mulig behandler av noe slikt. Ellers er jo kommunens Miljøenhet en avdeling å spørre.

Trondheim Havn har snakket sammen
Jeg forsøker meg først til Trondheim Havn og havnekaptein Svein Kåre Aune. Han kan fortelle at de har fått en henvendelse om dette for en tid siden, men kan ikke huske fra hvem. Aune forteller meg at de har montert opp lys ved pælene for at båttrafikk skal kunne se anlegget. Det har vi gjort av sikkerhetsmessige grunner. Jeg uttrykker ros for dette. Dette er sikkert til nytte for småbåttrafikken på Strindfjorden. Når det er sagt, så nevner jeg at det aldri har skjedd noen ulykke der ute. – Nei, det er vel riktig, sier Aune, men vi har fått melding om en nestenulykke uten å gå inn på hva det var for noe.

Ikke behandlet i styret for Trondheim Havn
Han vet ikke om saken er behandlet i Havnestyret siden det ennå ikke har vært styremøte på en stund. – Jernpålene ruster nå ned etter hvert, så kanskje de burde vært revet? Når jeg forteller han at de allerede er revet, blir Aune usikker. Han ber om å få ringe meg opp igjen. Han trenger å få undersøkt saken nærmere på «huset».

Han ringer opp etter kort tid. – Jo, nå har jeg fått sjekket litt rundt dette. Det som har skjedd er at jernpålene er delt opp og lagt ned på bunnen. De skal på et senere tidspunkt plukkes opp, og det skal renskes på bunnen. Her har det vært en samtale med kommunens miljøenhet, og de er etter det jeg forstår blitt enige om at jernpålene og anlegget skal fjernes.

Jeg forteller at jeg nettopp har vært i kontakt med kommunens miljøsjef, Marianne Langdal. Hun forteller meg at en slik samtale har hun ikke hørt om, ei heller er saken behandlet der! Den er heller ikke behandlet av Byantikvaren som kanskje var naturlig?

Vi må kunne forlange en seriøs behandling

Aune, er dette behandlet i styret for Trondheim Havn? Til det svarer havnekaptein Aune etter å ha hørt seg rundt, at det ikke er en type sak som skal behandles i styret for havna. - Vel, jeg vil ikke presse deg mer på dette, sier jeg. - Det som er saken er at dette var ett av de to krigsminnesmerkene vi hadde igjen her på Ranheim som nå er fjernet for alltid. I tillegg til å være ett krigsminnesmerke, var det en installasjon utenfor Være som ble brukt av sjøfugl, blant annet den truede skarven. For meg fortoner saken seg så langt for å være «selvtekt». Om det er slik at to eller flere ansatte i kommunen har blitt enige om at dette skal fjernes, og at det gjøres, er det nærmest kriminelt. Dette er vel en sak som krever seriøs behandling?


Vi må komme til bunns i dette. Ranheimsavisa vil følge opp saken!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:145 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:1544 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:665 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1187 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...