A+ A A-

av: Kjell Arntzen               foto: Arne Strand og Per A Johnsen

Ei nesten stappfull Ranheim kirke mottok Nidarosdomens Guttekor og Vikelvens Jazzband torsdag kveld. Vi anslår at vel 200 var tilstede i kirkerommet når konserten startet. Veien opp til kirkedøra var pyntet med fakler, tett i tett. Det lå en stemning i disse fakkelboksene som fortalte om at her skal det skje noe for minnet.


Skal vi tolke stemningen når publikum forlot kirka, fant vi ingen som ga uttrykk for anger for at de fikk overvære denne konserten. Og hvilken konsert det ble!

Ingrid Almås fra menighetsrådet og hovedansvarlig for konserten, ønsket alle hjertelig velkommen til konsert. Ingrid understreket at dette ble veldig spennende, men sikkert en opplevelse. - Ikke bare debuterer Guttekoret i kirka vår, vi skal også ha koret i samspill med Vikelvens Jazzband i noen nummer under konserten. Jeg er virkelig glad for at Nidarosdomens Guttekor prioriterer en nyttårskonsert i Ranheim kirke i sitt tette program. Koret er jo viden kjent og har oppdrag innenlands og utenlands. Likeså er jeg veldig glad for at Vikelven også skal underholde oss denne kvelden. De er jo egentlig et Ranheims-band. Det hele startet her på Ranheim med gutter herfra. Nå er det litt utvannet med musikere også fra andre bydeler, men like fullt, - vi tar dem som en del av oss. Jeg gleder meg grenseløst, sa Ingrid Almås.

3 Ranheimsgutter i det flotte koret
Det var virkelig et flott skue å se koret plassere seg under altertavlen, åtti gutter i ulike aldersgrupper, men mest gutter i skolealder. Blant disse guttene kunne vi se tre Ranheimsgutter. Dessverre fikk vi ikke anledning til å fotografere disse, men det var Hans Gregus Damstuen, Sander Vikaune Tommasen og Karl-Fredrik Persson Loktu. Morsomt å registrere at også vår bydel rekrutterer sangere til et av landets fremste guttekor.
Nidarosdomens kor
Nidarosdomens guttekor,- for første gang i Ranheim Kirke.


Bjørn Moe og koret tok alle med storm
Konserten startet med et stort nummer av Nidarosdomens Guttekor under ledelse av en veldig opplagt dirigent i Bjørn Moe. Vi merket oss at ingen i koret brukte noter eller tekst under framføringen. Ikke ved noen nummer ble teksthefte brukt, selv om de sang på flere språk gjennom kvelden. Koret høstet stor applaus fra publikum. Det er faktisk mektig å høre skikkelig applaus i kirka, et kirkerom som stort sett er stille.

Vikelvens imponerer fortsatt
Vikelvens Jazzband med Ranheimsgutten Dagfinn Refseth som ordfører presenterte gladjazz i lange baner. Vi kan ikke annet enn å gi bandet ros for gjennomføringen, men vi gir en spesiell ros til bandets vokalist, Evy Levik. Det blir kanskje ikke feil å si: «men Herregud hvor suverene de var alle sammen».

Så kom den første sekvensen hvor kor og orkester var sammen. I følge trombonist Kjell Johan Paulsen var det kort tid til felles øvelse for framføringen. Det skulle vi ikke tro. Publikum var med når de framførte «Mitt hjerte alltid vanker». Stor applaus selvfølgelig!
Vikelvens Jazzband hoved

Allsang av Åges "Trondhjemsnatt"
Publikum fikk også delta sammen koret og orkester i allsang av Åge Aleksandersens «Trondhjemsnatt». Nydelig sang og klang i kirkerommet fra rundt 300 struper. De aller fleste sang med når det ble spilt opp til «Æ ser stjerna som skin over Trondhjem i natt som et smykke mot Gråkallens rand. Æ ser lys fra et skip mot et skimrandes hav. – Stille legg det fra land». Nærmest en nasjonalsang fra Namsosgutten Åge. Publikum besto testen med glans, vakkert var det.
Ranheim kirke allsang hoved
Alle sang med da Åge´s "Trondhjæmsnatt" kom.


I konsertens andre avdeling introduserte en munter og fornøyd dirigent at nå skulle vi få høre «Musikkens jubileum». Bjørn Moe lot oss involveres i sin historie om hvordan musikken oppsto. Morsomt og interessant. Om det er noen fans av Liverpool her på Ranheim, så burde de ha vært tilstede denne kvelden. Da kunne de fått høre «The Kop» i Guttekorets skikkelse framføre «You'll never walk alone». Publikum svarte med spontan og langvarig applaus etter hele denne sekvensen.

Vikelvens Jazzband fulgte opp med sin 2.avdeling med gladjazz fra 30-åras Amerika. Publikum var villig med, trampet takt og svingte på overkropper.

Takk og takk
Som avslutning kom nok et fellesnummer; «When The Saints go marching in». Det var ikke mindre populært enn de tidligere numrene som ble framført. En flott avslutning på en fantastisk konsert. Ingrid Almås fordelte flere blomsterbuketter til dyktige utøvere. Blant de mange som fikk sin takk fra Ingrid og menigheten i form av blomsterbukett var korets dirigent Bjørn Moe, produsent Mona Grande Lund og Vikelvens dyktige vokalist Evy Levik. I tillegg til blomster ble utøverne belønnet med en langvarig og fortjent applaus.

Hvorfor kan ikke kirka brukes oftere?
Etter å ha overvært denne flotte konserten i et godt «konsertlokale», stusser jeg voldsomt over hvorfor ikke kirka brukes oftere til slike arrangement. Kan hende er det begrensninger fastsatt av Den norske kirke eller andre? Om det er regler som forhindrer slike eller andre arrangement som kan spre hygge og glede, så vil jeg tro kirka hadde hatt godt av en revidering av hvordan kirkerommet kan brukes.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheimsjenter på hockeylandslag

05-01-2023 Hits:1017 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheimsjenter på hockeylandslag

tekst: Kjell A. Arntzen                       foto: Rune Johansen Ranheimsjenta Marthe Kongstorp Johansen etter en kamp for landslaget mot Ungarn   Det hele har gått ganske ubemerket forbi oss. Helt utrolig er det likevel! Vi...

Les mer...

En vond rekke ble brutt

22-10-2022 Hits:537 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen 850 forventningsfulle tilskuere hadde møtt fram for å følge Ranheims kamp mot Raufoss. Det så ut for å bli en enkel oppgave å slå bortelaget, men det...

Les mer...

Sjansen var der

16-10-2022 Hits:468 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Av: Kjell A. Arntzen Det flotte søndagsværet fristet denne gang mer enn kampens første halvtime. Det ble en tur rundt om på Ranheim framfor denne halvtimen foran TV-skjermen. Flott tur, og...

Les mer...

Det hjalp ikke ...

10-10-2022 Hits:465 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det som ikke hjalp var at Sandnes Ulf led et sviende nederlag mot tabelljumbo og nedrykksklare Grorud. Og det på eget gress i Sandnes. Vi led selv...

Les mer...