A+ A A-

tekst:  Kjell Arntzen                             foto:  Jan Zahl og Morten Eide

JulemesseTradisjonen tro er Ranheim Skolemusikkorps klar for sin julemesse 1. søndag i advent. Det vil si det blir full rulle i – og ved Ranheim skole søndag 30. november. Dørene til skolen og messa blir åpnet klokka 13.00. Skolekorpsets flotte julemesse blir avsluttet med tenning av julegrana klokka 17.00. FAU for tredje-trinn serverer da varm julegløgg til alle som får lyst på noe å varme seg på. Her bør vi stille opp for å støtte vårt utmerkede skolekorps. De fortjener virkelig stor oppslutning om sitt flotte julemarked.

Vi har møtt arrangementansvarlig og nestleder i korpset, Jan Morten Zahl Thue, uka før julemessa åpner sine dører. Som tidligere er det en engasjert Jan Morten vi møter. Han forteller at arrangementskomiteen har vært i arbeid en god stund og har vært i skikkelig julestemning i mange måneder allerede. – Du vet, sier Jan Morten, det å arrangere ei julemesse som vår trenger lang planleggingstid. Allerede tidlig i høst startet vi planleggingen. Det er mange biter som må på plass før vi kan oss klare for å holde standarden på det nivå vi ønsker.

Ranheims største nisseorkester

-       Vi legger som tidligere år legge veldig vekt på at alle skal ha noe å se fram til. Det gjelder både de som er med i korpset, de som er rundt, og ikke minst alle de besøkende som kommer. Her blir det både barn, unge og eldre. Alle disse skal ha og får noe å glede seg til, sier Jan Morten.

unnamed8-       Vi har jo Ranheims største nisseorkester. Nisseorkesteret som består av korpsets musikanter vil spille kjente og kjære julesanger. Når du hører dette skjønner du at jula er like om hjørnet. Arrangementskomiteen har selvfølgelig også annet på programmet som vil hjelpe deg til å kjenne at jula nærmer seg. Her er det syn, smak og luktopplevesler som får deg til å trives i god julestemning.  Som vanlig har vi den evigunge svelebakeren, Jon Olav Berdahl, som møter deg straks du kommer innom hoveddøra. Jon Olav hevder selv at han er viden kjent for sine fantastiske sveler. Han baker dem ikke som vanlig, her er de selvfølgelig stekt på ekte julenissevis av en ekte julenisse for dagen. I år er det også mulig å få kjøpt en «six-pack» med sveler for å ta meg hjem, fortsetter Jan Morten.

Det blir julegrøt, men ikke med mandel!

I fjor ble det servert julegrøt med mandel. Det gjaldt da å finne mandelen. Julegrøten var bra den, minnes jeg, men dessverre hadde komiteen vært for kreativ denne gang. De hadde faktisk oversett at en stor del av oss har nøtteallergi, og mandel i grøten var ikke blinkskudd når det gjaldt å ta hensyn til de mange som sliter med slikt.

-       Vi lærte på dette, sier Jan Morten. Grøt skal det bli, men ikke noen form for mandel eller annet av nøtter. Det blir heller ikke marsipangriser som finnerlønn. Det av to grunner; det er ingen mandel å finne og det er heller ikke bra for de med nøtteallergi å spise marsipangris som jo består av mye mandler.

-       Det blir også servering fra kjøkkenet vårt, forteller arrangementssjefen. Her får vi kjøpt kaffe og rykende fersk julebakst. Denne gang er vi veldig godt rustet til å ta imot mange besøkende og det er flere serveringssteder rundt omkring. Vi håper med dette å unngå de lange køene som gjerne oppstår på slike arrangement.

Mange utstillere

unnamed3Som vanlig legger arrangøren stor vekt på at det skal være utstillere og selgere med egenproduserte varer under julemessa. Du vil møte de som lager koselige nisser, knivskjærere, kunstmalere, glasskunstnere og håndarbeidsprodukter av ulike slag, bl.a. strikkede barneklær, gensere og bruksstrikk. Her er det rik anledning til å kjøpe koselige julegaver som mottakere vil sette pris på. Ønsker du å få tak i de beste produktene kan det være lønnsomt å være der ved åpningen, men varer blir det nok å få sett og kjøpt utover dagen.

På årets julemesse vil du kunne møte; Knivklubben Trønderkniv, Birgit Hammervik med lappeteknikk mv. Ranheim Bydels Museum, Janne Sellgren og Eva Adelgren med smykker, Brit Pedersen har med seg hjemmelagede småting, A.M. Olsen med glasskunst, Toril Larssen med strikk. Det blir videre lefser og flatbrød fra Malvik, Selbustrikk, Tupperware, syltetøy, chutney og patchwork og masse mer.

Skolekorpsets førjulslotteri

Tradisjonen tro har Ranheim Skolemusikkorps sitt førjulslotteri fram til julemessa. Også denne gang foregår trekningen under messa og det er anledning til å sikre seg lodd helt fram til klokka er 15. Den store trekningen foregår klokka 16.00.

I år som tidligere er det mange og flotte premier. Hovedgevinsten er en reise med Hurtigruta tur/retur Rørvik for 4 personer. Med denne premien følger overnatting i rorbu på Løvøen Gård i Vikna. I tillegg til hovedgevinsten kan du også vinne gavekort på restauranter, overnatting på hotell, dagspass for familien på Vitensenteret og  Rockheim, masse billetter til førjulskonserter med symfoniorkesteret mm. En attraktiv gevinst må være to sesongbilletter til vårt lags hjemmekamper (Ranheim selvfølgelig!) Kanskje får vi møte Brann her på DNB-Arena?

Tombola, «katta i sekken» og lykkehjul

I følge Jan Morten vil ei julemesse uten tombola og «katta i sekken», aldri bli noen skikkelig julemesse. Som vanlig har de samlet en mengde premier for dette også. Det er også en skikkelig spenning med en tombola; vinner jeg eller er det et blanklodd?

Morten fra «71 grader Nord»

unnamed1Så har vi den tidligere Ranheimslæreren, «altmuligmannen» og deltakeren i 71 grader Nord med oss. Morten som han er kalt av elever og lærere med det fulle navn; Morten Rasch Eliassen som er en blant de fire igjen i TV-serien, kommer for å holde en halvtimes kåseri fra turen han var med på tidligere i år. Vi kan nok ikke forvente å få vite hvem som vinner «71 grader Nord», men vi kan fortsatt håpe at det blir Morten. Han er som sagt i finalen, en av fire! Om vi ikke får høre hvem som blir den store vinneren vil ha fortelle mye spennende og interessant.

Tenning av julegrana

Ranheim må selvfølgelig ha sin egen julegran. Den er snart på plass på skolegården og er levert av Brit og Arne Støre på Øvre Være. Det er foreldreutvalget for tredje-trinn som er ansvarlig for dette. Monica Nataas Valle forteller at juletreet blir tent klokka 17.00 og hun håper på stort oppmøte og et stort kor som synger julesanger når korpset spiller opp.

Foreldre på tredje-trinn vil servere varm gløgg til de som ønsker det. Gløgg er alltid godt om det er litt hustrig og kaldt, men også om det er flott og varmt.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi fyller opp tribunene!

22-06-2022 Hits:146 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi fyller opp tribunene!

tekst: Kjell A. Arntzen På torsdag skal Ranheim møte Nardo FK i cupens 2. runde. Vi må ta turen til Nardo og Nissekollen. Det gleder hvert Ranheims-hjerte at det går bra med...

Les mer...

Gode 3 poeng med hjem

20-06-2022 Hits:147 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var et heltent Ranheims-lag som entret Åsane Arena for å sikre seg de poengene som var til fordeling. Ranheim innledet 1. omgang med å skape sjanse...

Les mer...

Flott 1. omgang, men ---

09-05-2022 Hits:279 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er faktisk lenge siden jeg har sett en bedre 1. omgang enn det Ranheim gjorde i kveld mot Stabæk. Så er ofte slik som Frank sier:...

Les mer...

Lenes reddet poengene

25-04-2022 Hits:323 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lenes reddet poengene

tekst: Kjell A. Arntzen Det er godt å ha Eurosport Player når man skal følge Ranheims bortekamper. Det kan så absolutt ikke sammenlignes med å sitt på tribunen hjemme på Extra...

Les mer...