A+ A A-

tekst:  Kjell Arntzen                             foto:  Per A Johnsen

Ranheims Skolekorps` julemesse slo denne gang alle tidligere rekorder. Selv om det ikke ble telt hvor mange som kom inn skoleinngangen kunne vi med selvsyn se at dette var besøksrekord! Når så arrangementets egen Jan Morten Zahl Thue forteller at de nesten var tom for kaker og annet godt både i kafèene og kioskene, at lykkehjul og «Katta i sekken» var omtrent fri for gevinster, da skjønner vi at omsetningen også var på et nivå vi liker på arrangørenes vegne. Korpsets musikere, de som betjente de ulike postene, utstillere og besøkende var vel tilfreds. Vi kunne ikke se et ansikt som fortalte noe annet.

Godt fornøyde utstillere

Ansvarlig for utstillerdelen av julemessa, Charlotte Berg Slettfjerding, går omkring og humrer. – Jeg føler at vi har truffet på mixen av utstillere denne gang. Her kommer de med helt ulike produkter og vi kan presentere et enormt utvalg i kunst, bakverk, håndarbeid og julegodt, sier Charlotte. Hun er mer enn tydelig fornøyd med tingenes tilstand. Ranheimsavisa kan bekrefte at det har hun også grunn til. Vi har vel ikke tidligere vært på en julemesse med så stort, variert og tiltrekkende utvalg. – Jeg har jo gått rundt og snakket med utstillerne og pratet med folk som besøkte de enkelte. Dommen er helt klar; dette var både utstillere og våre besøkende veldig fornøyd med. Nå tror jeg vi har funnet mixen for kommende julemesser, fortsetter Charlotte. – Nå skal vi evaluere årets messe. Jeg tror vel evalueringen vil munne ut i at årets messe var omtrent slik vi vil ha den. Hva som eventuelt måtte mangle på utstillersiden ser jeg ikke i dag, men kanskje evalueringen kan komme opp med noe vi kan vurdere opp mot neste messe? avsluttet Charlotte.julemesse-nisser

Kjempebesøk

Jan Morten sier til Ranheimsavisa at de er kjempefornøyd med arrangementet. – Som du selv ser har det vært mye folk innom i hele dag. Vi har ingen telling på antall besøkende, men ut fra restparti av kaker i kafèene så er nok besøket vesentlig høyere enn tidligere år. Tidligere har det vært mange kaker igjen, men denne gang var det meste forsvunnet da vi avsluttet klokka 17.00. Det betyr at det ble solgt mye kaker og annet bakverk på de fire timene vi hadde åpent, sier Jan Morten. – Nå er ikke bare det som var av rester som vi «måler» besøket på. Vi kunne jo med selvsyn se at det stort sett var fullt hele tiden på de bord og stoler som var satt ut. I år hadde vi også en egen «kunstkafé» som så ut til å være vellykket. De to utstillerne som var der hadde i hvert fall mange besøkende.

Bydelsmuseet solgte godt

Som et fortellende bilde på omsetning og besøk nevner jeg Bydelsmuseets enkle stand på et bord i 2. etg. Her satt Øydis Darell og Olav Paulsen med museets årbok for 2014 og bydelskalenderen for 2015. – Her har det gått unna, forteller Olav. – Jeg kan vel si at vi denne gang doblet salget av årbøker og kalendere. Det er vi selvfølgelig svært fornøyd med. En annen ting som var spesielt denne gang var alle de nyinnflyttede vi kom i kontakt med. Mange av disse kjøpte både årbok og kalender. Det tar jeg som et positivt tegn, de er alle interessert å få nærmere kontakt og viten med sin nye bydel.

Ranheimsavisa delte plass med Bydelsmuseet, men hadde ingen ting å selge. Det vi oppnådde var å få snakket med folk og spurt dem om de leste Ranheimsavisa. Gledelig nok sa de fleste vi pratet med; «ja, det gjør vi» eller «det gjør vi hver dag». Det var tilfredsstillende svar for oss, men vi registrerte også at det var mange som ikke var på nettet og dermed ikke hadde tilgang til oss.

Omsetningen økte

Det var aldri vanskelig å se Jan Morten i mengden av besøkende. Korpset har heldigvis for en journalist som er på jakt etter opplysninger skaffet seg en ruvende skikkelse som kontakt. Vi ser han bærende på varer, sittende og selger lodd, springer i trappene og går lykkelig rundt om i skolebygningen. Smilet er på plass så vi skjønner at han har det rimelig bra. Mon tro om han ikke er særlig fornøyd med omsetningen denne dagen? – Jo, omsetningen er over all forventning. Jeg har ikke konkrete tall, men jeg vet vel allerede at vi har økt omsetningen på alle våre salgspunkter slik som kafeteria, håndarbeid, julebakst, sveler, tombola og lodd. Dette gir oss et svært kjærkomment bidrag til korpskassa.

-       Jeg tror vel at både besøkende, utstillere, dugnadsforeldre og korpsmusikanter virker son de fikk en svært positiv opplevelse selv om det til tider var hektisk. Men som Nordlendingen sier; «vi red han av.»

julemesse-korpsUnderholdningen ble flott

Vi kunne se at underholdningen ble veldig godt mottatt, Det var fullt hver gang korpsets musikanter spilte og drillet. Nisseorkesteret samlet også full oppmerksomhet når de spilte. Der de sto på «amfiet» like over trappa til 2.etg. skapte de nærmest kaos i trappeoppgangen og passeringspunktene oppe. Det tok alle med et smil.

71 grader Nord

Den tidligere læreren ved skolen, Morten Eliassen, holdt et engasjerende foredrag om turen han hadde vært med på i TV-serien. Aulaen var fullsatt under Mortens engasjerende foredrag med lysbilder og kommentarer ble godt mottatt. Han fortalte om sin begrunnelse for å søke om å få bli med i serien hvor fokuset skulle være å få testet ut seg selv og sine egne begrensninger.julemesse-morten

Under turen lærte han at for å kunne yte maks, var han helt avhengig av andre og samarbeid. - Dette er vel det mest sentrale som jeg har tatt med meg hjem, forteller Morten. – At samarbeid er over måtelig viktig i de fleste sammenhenger, både i privatlivet og gjennom jobb, har jeg til fulle forstått, forteller Morten oss. Vi kommer tilbake i en senere artikkel med en omtale av Mortens gjøren og laden i 71 grader Nord.

Været var strålende og grana ble tent

Det er slett ikke hvert år at værgudene har vært på skolekorpsets side. Denne gangen var det topp, ikke veldig kaldt og ikke nedbør. Skolekorpset spilte kjente julesanger ved tenningen av julegrana, barn, foresatte, tanter, onkler og besteforeldre sang med i denne trivelige stunden. Mye folk var også med under denne sekvensen.

I år ble det mange julegranstenninger på Ranheim. Det ser ut for at det enkelte nye området har sitt eget arrangement og sin egen gran. Det er helt forståelig. Slikt er med på å skape bedre sosiale og nære miljø i de nye områdene. Jeg håper allikevel når det nye bydelssentrumet blir etablert en gang i framtiden, at vi får et felles arrangement rundt tenningen av juletreet, for eksempel klokka 18.00. Skolen og de forskjellige områdene kan fortsette med sin «lokale» tenningen tidligere på dagen, mellom klokka 15 og 17. Det skulle være overkommelig å skape enighet om dette?

Ei flott messe

Vi avsluttet med å konkludere at dette var den beste julemessa til alle tider. At skolekorpset fikk fylt opp korpskassa gleder oss alle. Vi er også imponert over alle de korpsforeldre/foresatte som stiller opp til denne storstilte dugnaden som går begge veier; til skolekorpsets kasse og til vår underholdning. Takk for en glimrende gjennomfør julemesse (denne gangen også!)

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi fyller opp tribunene!

22-06-2022 Hits:146 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi fyller opp tribunene!

tekst: Kjell A. Arntzen På torsdag skal Ranheim møte Nardo FK i cupens 2. runde. Vi må ta turen til Nardo og Nissekollen. Det gleder hvert Ranheims-hjerte at det går bra med...

Les mer...

Gode 3 poeng med hjem

20-06-2022 Hits:147 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var et heltent Ranheims-lag som entret Åsane Arena for å sikre seg de poengene som var til fordeling. Ranheim innledet 1. omgang med å skape sjanse...

Les mer...

Flott 1. omgang, men ---

09-05-2022 Hits:279 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er faktisk lenge siden jeg har sett en bedre 1. omgang enn det Ranheim gjorde i kveld mot Stabæk. Så er ofte slik som Frank sier:...

Les mer...

Lenes reddet poengene

25-04-2022 Hits:323 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lenes reddet poengene

tekst: Kjell A. Arntzen Det er godt å ha Eurosport Player når man skal følge Ranheims bortekamper. Det kan så absolutt ikke sammenlignes med å sitt på tribunen hjemme på Extra...

Les mer...