A+ A A-

av: Kjell Arntzen                   foto: Per A. Johnsen

vikelven-8851

Rundt 70 forventningsfulle kirkekonsertpublikummere trosset sterk vind, vannrett nedbør i mengder og vrengte paraplyer på sin ferd til Ranheim kirke søndag kveld. Uværet «Ole» må ta skylden for at ikke flere fikk overvære denne kirkekonserten med Vikelvens Jazzband. For her var det veldig mye å fryde seg over, selv for den som ikke er særlig begeistret for jazz. Begeistringen var imidlertid stor blant publikum i kirka. Det så også ut som om Vikelvens var begeistret over den mottakelsen de fikk. Konserten var såpass at vi ønsker bandet god tur på sin ferd mot New Orleans på torsdag. Selv blaserte amerikanere kan glede seg til de kommer!

 Vikelvens «pappa», Dagfinn Refseth, ønsket de frammøtte hjertelig velkommen til bandets siste gjennomkjøring foran den spennende turen til New Orleans og de konsertene de skulle ha der. Dagfinn var fornøyd med at oppmøtet var så bra i dette ufyselige vinterværet. – Det var slett ikke slik vi hadde bestilt været til denne kvelden, sa Dagfinn, men så var det faktisk en annen som bestemte hvordan det skulle bli. Vi skal i alle fall gjøre det vi kan for at dere skal glemme været utenfor kirkeveggene en times tid. Han fortalte videre om turen de hadde gledet seg til i flere år og som nå hadde blitt en realitet. – Torsdag reiser vi med våre ledsagere til jazzens «mekka», New Orleans. Før vi drar hadde vi stor lyst til å spille en gratis kirkekonsert her på Ranheim for nettopp dere, sa ha før han presenterte bandmedlemmene. Det til stor applaus fra de som hadde benket seg i kirkerommet.

Begynte sakralt

vikelven-8869Konserten startet sakralt med Lina Sandells kjente kveldssalme «Bred dine vida vingar». Det er en salme fra 1860-åra, og som ofte synges i kirka den dag i dag. Kanskje ikke i Vikelvens versjon, men i vokalist Evy Leviks tekstframførelse kjente alle igjen den kjære salmen. Her var hele bandet med og skapte et flott lydbilde. Innledningen bar bud om at her kunne vi spenne forventningene høyt.

Neste nummer var «It`s a sin to tell a lie». Her merket vi oss innlevelsen i vokalistens tolkning av melodien. Evy Leviks stemme var nydelig og bandet fulgte godt opp. Så fikk vi høre «Glory of love» til publikums fornøyelse. Mange sang med, trampet takt og lot seg rive med av bandet.

Evy Levik var fenomenal under kirkekonserten på søndag.

«New Orleans» og full fart

Naturligvis måtte også «New Orleans» være med, bandet hadde jo reisefeber. Her dro også vokalistene Vikelvens til en god framføring og applaus fra publikum. Deretter ble det full fart over «Did I do». Uten å påstå at vi er kjennere av jazzmusikk må blåserne trekkes fram, særlig messingblåserne ga oss et fint lydbilde og stemning. Carl Henrik Ahlen på bass skal også framheves.

Det var fult av numre som det var kvalitet over. Publikum hadde trolig ikke en kjedelig stund under hele konserten, noe applausen også tydet på. Det ble øst klappsalver over messingblåserne Knut Torsethaugen på trompet og Kjell Johan Paulsen med trombone. «Sjefen sjøl», Dagfinn Refseth fikk også sin fortjente applaus etter sine soloinnslag. «I got rhythm» ble for min del høydepunktet med en strålende Evy Leviks vokal.

Forbedringspotensialer før konsertene i New Orleans

Uten pause fortsatte Vikelvens Jazzband konserten. Kanskje ble den bare bedre og bedre? Det sies at slikt band trenger litt tid for å bli «varm i trøya». Vi følte det er nettopp slik det er. Litt mer liv over gutta ble det etter hvert. Evy hadde «livet» inne gjennom hele konserten, men gutta hang nok noe etter.

vikelven-8900Om det er snakk om forbedringstiltak før konsertene «over there» tillater vi oss å bemerke sceneopptredenen. Fram til nå virket det litt for stivt når blåserne ikke deltok i musikken. Å stå passivt med instrumentet i albuen, ha hendene i lomma eller å stå urørlig, trakk noe ned på en ellers fantastisk konsert. Ikke at dette hadde betydning for den musikalske del av konserten, men konsertopplevelsen med liv og røre uteble. Det er faktisk en del av opplevelsen å se at vokalist og bandmedlemmer lever med musikken når de selv ikke spiller. Det skal ikke mer til enn bevegelser i takt med musikken, at man lar øynene falle på de som spiller solosekvenser, klapper seg på lårene, nynner på melodien eller mimer. Evy var en klar ener til levendegjøring av konserten visuelt.

Ekstranummer som satt som et skudd

De fire siste numrene var «Bei mir bist du schøn», «God bless the Child», julesalmen «Mitt hjerte alltid banker» med en vakker trompetsolo av Torsethaugen og «Just a little while to stay». Publikum ga seg ikke med dette! Det var en kraftig meldt dakapo som lød fra tilhørerne. Bandet bukket og bukket, trodde vel de hadde gitt nok? Det mente ikke publikum, - heller ikke bandet forsto vi etter hvert. Det ble «Over in the Glory Land». Her fikk bandet virkelig med publikum. Det var morsomt å merke seg Kjell Johans og Dagfinns frieri til oss i kirkerommet. Dette hadde vi ventet på og tok frieriet til oss. Et flott ekstranummer som alle deltok i, både bandet, vokalisten og publikum. Slik skal det gjøres når dere kommer over til New Orleans også!

vikelven-8885Jeg har tittet litt på nettsiden til Sjømannskirken i New Orleans. Søndag 15. februar inviteres det til «kjøttkakmiddag» og fellesgudstjeneste i kirka. Her skal Vikelvens Jazzband samtidig ha konsert. Den første konserten spilles på Palm Court den 13. februar før de senere under oppholdet skal spille på en av turistbåtene som trafikkerer på Missisippi.

Knut Torsethaugen var frampå med mange solistinnslag med sin trompet.

Etter konserten i Ranheim kirke på søndag sender vi dem til New Orleans med de beste ønsker og uten fare for at de ikke vil imponere amerikanere og nordmenn der borte. God tur hele gjengen!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheim G 16 mot Ålesund

02-06-2019 Hits:517 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim G 16 mot Ålesund

Tekst og foto: Sigbjørn Hoff Ranheim Gutter 16 år (G16) spilte lørdag 1.juni NM-kamp mot Aalesund på Color Line Stadion. Ranheim G16 består av 53 blide og ivrige gutter med ankelsokker og...

Les mer...

Herlig med 3 poeng!

27-05-2019 Hits:159 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av. Kjell Arntzen Det ble endelig en ny hjemmeseier til et tidvis godtspillende Ranheimslag. Det startet i kjent 2018-stil med raske kontringer og kantspill. Etter hvert ble vi litt feige og...

Les mer...

STOLT av dåkker!

19-05-2019 Hits:234 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det å slå Sarpsborg 08 hjemme på Sarpsborg Stadion er enormt! Det klarte et heltent Ranheimslag i kveld. En overbevisende borteseier med 1-3 var så fortjent så fortjent...

Les mer...

Kan vi se opp til Roseborg BK????

19-05-2019 Hits:577 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kan vi se opp til Roseborg BK????

tekst: Kjell Arntzen                  foto: arkiv Er det mulig å behandle Bendtner slik Rosenborg gjør? Mitt svar er: NEI! Dette har strengt tatt ikke noe i Ranheimsavisa å gjøre. Når redaktøren allikevel blir...

Les mer...