A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                  foto: Per A. Johnsen

VM i Falun er over og mange gullmedaljer er brakt med hjem til Trondheim. Nå står nye utordringer foran Petter N! Denne gang skal Petter N vise seg fram foran et stort publikum på Leangen Travbane og alle venter spent på om formen har holdt seg etter pausen. Det er Rikstoto på lørdag og alle traventusiaster venter spent på hva som vil skje. Petter N lover å gjøre sitt beste, så får vi se hva det holder til.

Bak tøylene sitter nemlig en av landets aller største travkusker, vår egen Jomar Blekkan. Sønn av sin far Olaf og har slektstavla i orden. På lørdag tøyler han forhåpentligvis Ranheimshesten BB Petter N inn til seier i V75`s femte løp. Hestens eier, Kolbjørn Selmer, har klokkertro på at denne Petter N gjør som sin navnebror og knuser konkurrentene på oppløpet. – Dette løpet vinner vi, sier Kolbjørn som alltid har tro på sine hester. Skal vi tro lørdagens kusk, Jomar Blekkan, er Kolbjørn en dårlig taper, så han tør simpelthen ikke kuske hesten inn til annet enn seier om eieren skal bli fornøyd.

kolbjorn-selmer

Kolbjørn Selmer er slett ingen dårlig taper, iallefall ikke om BB Petter N vinner på lørdag. Kolbjørn har klokkertro på at Petter N gjør som sin navnebror gjør i skisporet, - VINNER!

Vi har avlagt Jomar Blekkan på «Blekkan-gården» et besøk før lørdagens trav på Leangen. Jomar har tro på BB Petter N. Hesten er 5 år og har allerede travet inn rundt 300.000 kroner. – Dette blir Petter`s første løp i år, så jeg er egentlig litt spent. Hesten virker å være i bra form etter treningen på Leangen i dag. Vi trente på fart og Petter`n responderte veldig bra, men om den er god nok til å vinne er nok en annen sak. Vi starter i et løp med en knallsterk Philip Lyn og en god Torpa Jan. Begge er kanskje de største favorittene i løpet, men Petter N og jeg skal slå godt fra oss. Vi skal slåss om seieren, men vi skal også si oss fornøyd om vi er med på «trippelen», sier Jomar. – Jeg er jo spesielt glad når jeg får kjøre en Ranheimshest, så motivasjonen er der for at jeg tar fram noe av det beste jeg kan? Du skjønner det er kjeft å få av Kolbjørn om vi ikke gjør et godt løp.

-       Nå har vi fått 5. spor og det er OK for oss. Hesten er litt sen i starten når det er voltestart og vi har 20 meter tillegg, så alt må klaffe perfekt om Kolbjørn skal få det slik ha vil, fortsetter en oppglødd trener og kusk. – Vi taper nok noe i starten også denne gang, men Petter N er stødig og går godt helt til mål. Det er jo ikke sikkert at dere fra Ranheim gjør dumt i å spille vinner på Ranheimshesten? Den må i alle fall være med om du spiller «trippel», fortsetter Jomar.

BB Petter N er utvilsomt en god traver. I 2014 ble den kåret til «Årets 4-åring» i Trøndelag. En slik kåring forteller mye om det potensialet som ligger i hesten. Hesten deltok også i fjorårets Derby for 4-åringer i Sverige og Norge. Det var de 12 beste 4-åringene i landet som fikk være med på dette. – Her var vi uheldig, sier Jomar. - Vi fikk en dårlig rygg å ligge bak, dermed ble vi dradd bakover i feltet. Det ble ingen mulighet for å kuske hesten fram til en skikkelig plassering.

BB Petter N har vunnet jevnt. Jomar har vært trener og kusk siden hesten kom til stallen som 3-åring. Nå er det like før sesongdebut og både hest, trener og eier er spent. Det går mot første start siden før jul. Årsaken er at de ikke ønsker å kjøre så mye på vinters tid. Det er en god hest som må matches litt forsiktig og de velger å ta minst mulig sjanser for at hesten ikke skal skades. Den er ennå ung og har mange år foran seg som en god traver.

Jomar Blekkan og «Blekkan-folket» er å betrakte som Ranheimsfolk selv om de bor i et område som grenser mot Jakobsli. De bor i Presthusveien og Preshusveien er vitterlig en Ranheimsadresse.  Det er en travfamilie som har satt spor etter seg i travmiljøet. Jomar er faktisk den mestvinnende travkusk som nå er aktiv. Foran seg på «Adelskalenderen» har han riktignok de gamle storkuskene, Asbjørn Mæhla og Gunnar Eggen som hadde over 5.000 seire. Begge har nå avsluttet sin aktive karriere. Jomar har passert 4.500 seire og det er særs imponerende. Mæhla og Eggen hadde mange forskjellige travbaner å kjøre på innen sitt nærområde på Østlandet. Jomar kjører mest på en bane, Leangen. Selvfølgelig var Jomar også rundt på Bjerke, Klosterskogen, Forus og hva de nå heter alle banene sør for Trondheim, men dit kunne han jo ikke kjøre til hver travdag. Jomar kjører med andre ord langt færre løp enn disse to og andre kusker sørpå. Jomar er en svært dyktig kusk og har vært Landschampion to ganger, i 2000 og 2001. I tillegg kan ha skilte med å være Leangens beste kusk i 20 år på rad!

I dag har Jomar seks Ranheimshester i stallen på Blekkan. – Her er det plass til 23 hester, forteller Jomar, og stallen er nå full. Alle stallplasser er opptatt så jeg må svare «det er fullt» til alle som ringer og vil ha hesten trent og oppstallet her. Jeg har så absolutt nok å gjøre,

Så tilbake til travet på Leangen lørdag 7. mars. Jomar forteller at han ikke ser at ekvipasjen har klare vinnersjanser, men vil kjempe hardt for å klare en god plassering. Jomar har hele 6 hester fra egen stall under helgens Rikstoto-trav på lørdag. Det blir altså en travel dag for kusken. Vi ønsker lykke til både til Kolbjørn Selmer og Jomar Blekkan kommende lørdag. Ranheimsavisa vil være tilstede for å heie BB Petter N fram som vi gjorde foran TV`n når den andre Petter N spurtslo svensker og andre i Falun.

Vi ser gjerne at mange fra Ranheim tar turen til Leangen på lørdag. Løpene starter klokka 13.50. Rikstoto starter litt før klokka 15.00. Det kan være moro og avvekslende å spille på hest under Rikstoto på Leangen. Lykke til, - husk å ta med BB Petter N på din tipping!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

4-1 i en forrykende kamp!

19-12-2020 Hits:293 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tekst: Kjell A. Arntzen Det skal to gode lag til for å skape en forrykende kamp og forestilling. Det var ikke klart før i kampens siste minutter hvordan dette skulle ende...

Les mer...

To tafatte lag spilte 1-1

13-12-2020 Hits:279 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Med tafatte lag menes også at det var to ufarlige lag som møtte hverandre på Extra Arena. Det er sjelden vi opplever en kamp mellom to normalt...

Les mer...

Ja-Ja - ikke det verste som har skjedd!

28-11-2020 Hits:419 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Nok en lørdag med sport nok for en sportsidiot som undertegnede. Det ble som vanlig mye å glede seg over denne lørdagen også. At Therese Johaug slår...

Les mer...

Er med Ranheim TF i 2021 også

26-11-2020 Hits:459 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Er med Ranheim TF i 2021 også

tekst: Kjell A. Arntzen           foto>: Stina Mostervik Ranheimsavisa er med Ranheim TF også i 2021. Her Peder Winsnes fra Ranheim TF og Kjell Arntzen fra Ranheimsavisa. Begge ser de fram til...

Les mer...