A+ A A-

av: Kjell Arntzen                                                foto: Per A. Johnsen

julemesse 1 2016Det var vel få som trodde årets julemesse i regi av Ranheim Skolemusikkorps skulle bli dårligere enn fjorårets messe? Skolens lokaler var stort sett full av gjester fra åpning til slutt. Antall utstillere og selgere var flere enn i fjor, og utbudet av varer var kanskje noe større og bedre? Som tidligere benyttet mange anledningen til å kjøpe julegaver til de som har det meste fra før, men mangler mye av det som ble solgt på julemessa denne søndagen. Vi registrerte flere som forlot skolens lokaler med hvite plastposer fylt opp med solbærgele, bakverk, brente mandler, strikketøy, juledekorasjoner og gode ullsokker. Det er bare å glede seg til julaften om du hadde en tante eller mormor som var på årets julemesse!

Variert og god messe

julemesse 2 2015I korridorene, i begge etasjene og på alle de små kaféene smilte besøkende og ga uttrykk for at dette var trivelig. «Det eneste som ikke er trivelig her, sier en kar til oss, er at det var dønn umulig å få parkeringsplass utenfor. Jeg måtte helt til stasjonen for å finne meg parkeringsplass», sa han. Det var vanskelig å få parkeringsplass ved skolen og friidrettshallen. Mye av årsaken tilskrives at det samtidig var stevne i friidrettshallen. Begge arrangementene fører til stor biltrafikk.

Den første vi traff på under vår rundt om på skolen var Toril Larssen. Hun tilbød masse juleartikler og strikk av forskjellig slag. Alt var selvfølgelig hjemmeprodusert. – Jeg er fornøyd med salget så langt, forteller Toril. – Stadig er det folk innom for å se, mange av dem kommer tilbake og handler. Mye av dette er jo fine julegaver, fortsetter hun, - og det ser det ut som om noen skjønner.

Anne Marit Weum fra Væretrøa selger syltetøy, ulike typer av gele, håndarbeid i søm og strikk. I tillegg ser vi masse julepynt i «julebutikken» hennes her på skolen. – Jeg har hatt bra salg, forteller hun. – Besøkende kjøper gjerne gavepakninger med gele, syltetøy og chutney. Det synes å være en svært populær pakning som blir til gaver under juletreet, fortsetter Anne Marit. – Det er kanskje slik at folk flest ikke er så flinke til å bearbeide hagebær nå for tiden, undrer hun, - men det er bra for meg. Jeg selger og er sikker på at kundene mine blir godt fornøyde.

Julemusikk fra korpset

julemesse 5 2015Mens vi trasker rundt blant folk og boder hører vi korpsmedlemmer spiller julemusikk. Det får både oss og de andre besøkende i god stemning. Alle forstår at nå er det nedtelling til jul, både for store og små. Hvem som gleder seg mest er ikke godt å si når vi ser foreldre- og besteforeldregenerasjonen pakker vesker med julegodt og julepynt.

De små drilljentene har også sin oppvisning nede i festsalen. Kledd i sort svinger de sine drillstaver som om de aldri har gjort annet. Morsomt er det også å se når de sitter i små ringer på gulvet, driller litt for seg selv, kaster drillstaven i været og småprater.

I 2. etasje

Rett opp trappa møter vi bydelsmuseets folk som sitter med den flunkende nye «Årboka 2015» og bydelskalenderen for 2016. Olav Paulsen forteller: - denne gang leverer vi en kalender med riktig nummerering av ukene. Bildene som pryder hver måned har vi hentet fra museets eget arkiv og ellers fra gode hjelpere. Temaet er; klassebilder fra Ranheim skole. Tema fra bydelens egen historie har vært svært populært tidligere, forteller Olav. – Jeg håper det temaet vi har valgt for 2016 også vil bli godt mottatt. Jeg ser jo at kjøpere blar i kalenderen med en gang for å se om de ser noen kjente.

Salget har også gått bra for de tre som sitter fra museet. – Omtrent som på nivå med fjoråret, sier Astri Siim, - men det er ennå et par timer igjen av dagen, så kanskje vi slår salget fra i fjor?

Årboka fra 2015 omfattes også med stor interesse. Det fortelles at salget her også er på nivå som fjoråret og omtrent som forventet. Årboka vil fra denne uka bli lagt ut for salg på butikkene på Ranheim. Den vil også være tilgjengelig hver eneste søndag i museets åpningstid. Denne årboka inneholder 11 ulike, men godt lesbare artikler.

Også her strikk og julegaver

julemesse 3 2015Også i andre etasje finner vi salgsbuer med strikk, julepynt og godsaker. På veien stikker vi innom Berit Berntsen som sitter tilbakelent i sofaen og humrer fornøyd. – Her går det unna, forteller hun. – Mange timers arbeid med strikkepinnene har endt opp i mye strikketøy. Jeg bruker den ledige tiden jeg har til å strikke, sier Berit. – Jeg er veldig glad i strikking, fortsetter hun, og det går vel ikke en dag uten at strikkepinnene er ute av skrinet mitt. Salget har gått bra her også. De fleste som er innom forteller at de er ute etter spesielle julegaver og en god del av disse finner det de leter etter her hos meg, avslutter ei fornøyd Berit.

Kafeene rundt omkring selger bakverk, lefser og drikke. Det tok litt tid før vi fant ledig plass, men det ordnet seg etter litt venting. Vi steg inn i «Kunstnerkaféen». Her ble det kaffe og ei skikkelig smakfull lefse på fotografen og meg.  Det ble oss fortalt at nær på alt bakverk som var til salgs på julemessa, enten det var i de mange kaféene eller i bodene, så var det ordnet av korpsforeldre. Med andre ord; det var lagt ned en masse forarbeid av korpsets stolte foreldregruppe, noe vi som besøkende nøt til fulle.

Juletreet ble tent

Årets juletre var hugd ved Vikerauntjønna og forært skolekorpset for anledningen. Presis klokka 17.00, - eller nesten presis klokka 17.00, ble julegrana tent til vakker julemusikk fra skolekorpset. Folk sang med, det ble servert gløgg og pepperkaker og alle ble satt i riktig julestemning. Det var 1. søndag i advent og jula er på gang!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi fyller opp tribunene!

22-06-2022 Hits:146 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi fyller opp tribunene!

tekst: Kjell A. Arntzen På torsdag skal Ranheim møte Nardo FK i cupens 2. runde. Vi må ta turen til Nardo og Nissekollen. Det gleder hvert Ranheims-hjerte at det går bra med...

Les mer...

Gode 3 poeng med hjem

20-06-2022 Hits:147 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var et heltent Ranheims-lag som entret Åsane Arena for å sikre seg de poengene som var til fordeling. Ranheim innledet 1. omgang med å skape sjanse...

Les mer...

Flott 1. omgang, men ---

09-05-2022 Hits:279 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er faktisk lenge siden jeg har sett en bedre 1. omgang enn det Ranheim gjorde i kveld mot Stabæk. Så er ofte slik som Frank sier:...

Les mer...

Lenes reddet poengene

25-04-2022 Hits:323 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lenes reddet poengene

tekst: Kjell A. Arntzen Det er godt å ha Eurosport Player når man skal følge Ranheims bortekamper. Det kan så absolutt ikke sammenlignes med å sitt på tribunen hjemme på Extra...

Les mer...