A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 1578

Fiskeutsalget har vært fra denne bilen fram til nå, men snart blir det endring.

De siste åra har det vokst seg fram et savn etter et godt «fiskeutsalg». For mange av oss kjennes det ikke godt nok ut å plukke fiskematen ut fra hyller og frysedisker i stormarkeder. Vi ønsker primært fersk og smakfull fiskemat og fiskemat som er tilberedet av førsteklasses råvarer. Etter at Fiskehallen i Taraldsgårdsveita stengte sine dører, var det mange som kjente på at nå forsvant den siste skikkelige butikken med god fiskemat. Så snappet jeg opp denne gladnyheten for de som lider under savnet at Fiskehallen og muligheten for fortsatt å kunne få kjøpe god fiskemat. Når det samtidig skjer her på Ranheim er det verd noen ord i Ranheimsavisa.

Dolmøy House of Seafood på Ranheim

Selvfølgelig har vi registrert at Dolmøy House of Seafood er engasjert I Ranheim Toppfotball. Ranheimsavisa er blant de små sponsorene for laget, men vi er med sammen med de fra Hitra og en rekke andre. I forkant av lagets hjemmekamper har vi møtt Stig Halvorsen og hans fotballinteresserte kollega, Phillip, og fått smake på noe av det firmaet har å by på av fisk og fiskeprodukter. Andre har sikkert vært innom kiosken på kampdag og prøvd seg på firmaets fiskekaker.

Jeg ble nysgjerrig på de ryktene jeg hadde hørt om at bydelen skulle få et eget utsalg for fiskemat og oppsøkte bilen de har hatt stående bak tribunen på EXTRA Arena på torsdager. Her møter jeg firmaets daglige leder, Stig Halvorsen.

- Idrettslaget har jo en voldsom aktivitet både her på EXTRA Arena, på breddebanene og i det gamle klubbhuset. I tillegg så er det mange innom 3-T, biblioteket og aktiviteter som er knyttet til lokaler i Kulturtribunen. Jeg er overbevist om at den mengden folk som er innom disse anleggene er et veldig bra kundegrunnlag for oss. I tillegg så er jo Ranheim en av de bydeler som vokser mest i Trondheim. Jeg bør vel ikke være i den minste tvil om at det er behov for oss her. Når jeg også føler på at vi har blitt godt mottatt her på Ranheim, så tror jeg dette skal gå bra, sier han og smiler.

-        Jeg har jo vært her på torsdager ei tid nå med den gule bilen vår, sier han og gløtter bort på doningen som har vært utsalgslokalet så langt. – At vi har valgt torsdager har en klar sammenheng med at det da er «damelunsj» i det gamle klubbhuset. Etter det jeg forstår så er det Ranheimspatrioten som steller i stand dette for et 20-talls kvinner. Det er mye bra med kvinner, smiler han, - noe av det jeg liker aller best med dem er den kunnskap de har om mat generelt og fiskemat spesielt. Kanskje det siste har sammenheng med det de har opplevd i oppveksten? Etter det jeg har hørt så var fiske her på Strindfjorden den rene matauken for folket her bare for noen år tilbake. Det ble spist mye fisk har det blitt meg fortalt.

Et firma fra Hitra

Stig forteller meg at Dolmøy Seafood er et gammelt selskap som de nåværende eierne kjøpte i 2013. – Det er vel riktig å si at det var Hallgeir Bremnes, en ekte fiskersønn fra Frøya, som gjennom alle år hadde drømt om å få jobbe med fisk som sørget for at det ble slik i 2013. Senere kjøpte vi opp «Hitra Laks» i 2015 som ble en del av selskapet på lakssiden.

-        Nå leverer vi stort sett alt fra havet, sier han, men ikke krabbe og blåskjell. Vi har hvitfisk, laks og sjøkreps og etter hvert reker også, sier han.

Er blitt glad i Ranheim og supporter

IMG 1579

Det er fristende produkter Stig presenterer fra kiosken i tribunebygget

Stig gjentar at han er så overveldet over den mottakelsen han har fått her på Ranheim. – Jeg er jo egentlig en beskjeden gutt fra Kolstad som flyttet til Frøya i 2003, forteller han og har ikke vært vant til at vi blir så godt mottatt når vi beveger oss mot bynære strøk, sier han med litt latter. – Spøk til side, her på Ranheim har jeg blitt så godt mottatt av folket i Ranheim Fotball, andre sponsorer av laget, foreldre og unge fotballspillere i bredden og du kan også ta med damene i det de kaller «damekaféen» her på torsdagene. De har blitt trofaste kunder av meg her jeg står i fiskebussen min.

-        Når det gjelder forholdet til idretten og fotballen så har vi mange treffpunkter, fortsetter han. – Både fotballen og jeg er opptatt av at sunn mat som fiskemat er knyttet godt opp mot sunn idrett og sunne fotballspillere. Jeg har fulgt godt med i Ranheim Fotballs verdier, hvordan de bygger lag og klubb stein for stein og hvordan kvalitet knytter seg opp mot alt de gjør. Vi bygger ikke noe lag som skal spille fotball eller konkurrere på noen bane, men vi bygger en bedrift som har lagt til grunn de samme verdier som Frank Lidahl & Co i fotballen, sier han og prater som en foss. – Dette er interessante områder som jeg gjerne lærer noe av. Jeg ser i alle fall at vi har mange felles møtepunkter. Jeg må få betro deg en ting; jeg er blitt glad i laget!

Laget er «med i salget»

Dolmøy House of Seafood er samarbeidspartner med A-laget, men det stopper ikke der skal jeg tro firmaets daglige leder. – Etter å ha vært her noen torsdager og på noen kampdager ser jeg jo at det er et marked for fisk og fiskemat her på Ranheim. Bydelen er allerede stor og vil vokse i mange, mange år framover. Vi skal etablere oss her i løpet av året. I første omgang vil vi være her i tribunekiosken hver torsdag fra klokka 12.00 til 16.30. Her vil jeg dra interesserte fra breddefotballen inn slik at det kan bli noen kroner på de breddelagene som er med.

Det er umulig for meg å henge med i alt det den ivrige karen har å fortelle om produkter, planer og salg. Jeg velger å avslutte her i denne omgang. Det vil bli rikelig anledning til å komme med ytterligere omtaler om et utviklende samarbeid mellom Ranheim Fotball og en av lagets samarbeidspartnere. Jeg avslutter med å si (kanskje også anbefale) at dere tar dere en tur til «fiskematutsalget» i tribunen torsdag 8. juni mellom klokka 12.00 og 16.30. Det kan bli fiskekaker til middag denne torsdagen!

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:317 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:805 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...

Ikke gode nok

10-11-2019 Hits:320 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen I bunnoppgjøret vi ikke skulle tape var vi ikke gode nok. Etter at hjemmelaget hadde dominert de første minuttene ga Erlien oss en opptur. Etter 25 minutter...

Les mer...

Takk for at du er på lag med Ranheim

08-11-2019 Hits:365 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Frank Bo Lidahl 3 kamper igjen. Søndag er det Mjøndalen away. Lag 15 og 16 i ligaen. Vinneren har en fair sjanse til å gripe kvalik eller til og med...

Les mer...