A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 1672

Disse guttene har fått seg en god sommerjobb på kirkegården. Det er mulig for flere å få seg en jobb her på Ranheim

Jeg overdriver ikke når jeg sier at det er en god stund siden jeg var ung og ungdom. Når det er sagt er jeg ikke eldre enn at jeg godt husker den tiden, og husker den godt. Det var på veldig mange måter en helt annen tid; ikke hadde vi TV, telefon, bil, pc, nettbrett eller noe av det som føles helt uunnværlig i dag. Jeg hadde ikke dagene fulle md å sende SMS, twitre eller legge ut bilder på facebook. Som ung var det også smått om penger. Mangel på penger var løsbart, for det fantes ledige jobber og det fantes arbeidsgivere som hadde bruk for oss. Sommerjobber og deltidsjobber ved siden av skolegang var en dyd av nødvendighet den gang. Nå tilhører jeg den generasjonen som gjennom år har «stått med åpen lommebok» for våre etterkommere. Spørsmålet jeg stiller meg; «Er det blitt slik at de unges hverdag ikke gjør det nødvendig at de tjener sine egne penger for spas og moro?»

Sommerjobb og jobb etter skoletid

Jeg tør være det noen kaller «gammelmodig» når jeg sier at for den gjengen jeg vokste opp med var sommerjobb i skoleferien en selvfølge. Mange av oss dro «ut på landet» og jobbet i slåttonna, noen tok visergutt-jobb i en eller annen forretning, sommerjobb på Televerket, på trikken, eller på et eller annet verksted, og de fleste her på Ranheim fikk noe å gjøre i fabrikken.

For mange resulterte en god innsats i sommerjobben i at du fikk deg en liten jobb etter skoletid. Noen kroner kunne jevnlig overføres til konto og brukes til klær, fornøyelser og en reise til cupfinale med Rosenborg på Ullevål.

Hvordan er det i dag?

Jeg hevder slett ikke å ha noen sikker formening om hvordan arbeidsmarkedet for sommeren og deltidsjobber er i dag. Kanskje er det trangt? Kanskje er det store muligheter om man vil?

Jeg ser heller ikke bort fra at ungdom prioriterer ferie framfor arbeid i sommer. Etter et slitsomt skoleår kan det være helt legitimt.

Jobb på Land & Strand

IMG 1656

Vi pratet med den nye restaurantsjefen på Land & Strand for en tid siden. Hun savner fortsatt en søknad fra deg

For en tid siden publiserte Ranheimsavisa en stillingsannonse for «Land & Strand» på Grilstad Marina. De var ute etter serveringspersonale for sommersesongen og deltidshjelp utover dette. Jeg følte meg 100% sikker på at denne annonsen ville gi noen unge fra Ranheim jobb for sommeren og kanskje også for ei god stund framover. At søknadsmassen var såpass stor at restaurantsjef Marte fikk utfordringer med å plukke ut de rette, var for meg åpenbart. Jeg måtte få klarhet i dette og ringte restaurantsjef Marte Graf-Andersen:

«Hei Marte! Det er Kjell fra Ranheimsavisa. Jeg er spent på om du fikk besatt de stillingene som ble utlyst her i juni. Hvordan har det gått?»

-        Det har dessverre ikke gått så bra som jeg hadde foresett meg, svarer Marte. – Det kom noen søknader og telefonsamtaler, men jeg fikk bare to som svarte til de forventninger jeg hadde, fortsetter hun og virker litt sørgmodig. – Vi hadde jo så inderlig håpet at det var noen unge fra Ranheim, Jakobsli, Brundalen og andre områder her i byens østlige områder som var interessert i å være med på det flotte laget vi er i ferd med å bygge opp her på Grilstad. Kanskje skal jeg forsøke en gang til gjennom Ranheimsavisa, sier hun med et håp om at flere enn de som allerede har vært i kontakt med henne reagerer.

Ranheimsavisa er veldig interessert i at unge på Ranheim skal komme i arbeid, enten det gjelder et sommerengasjement eller en deltidsjobb gjennom året. Vi er veldig fornøyd med at vi har vært svært delaktige i at unge på Ranheim har fått sommerjobbene på Ranheim kirkegård. Om vi også kan bli delaktige i at noen andre fra vårt område kan få en jobb på Land & Strand, kan vi ta sommerferie med glede.

Ny annonse:

Land & Stand søker sesongarbeidere som servitører. Søkerne må være over 20 år og ha den nødvendige erfaring fra servering i private selskaper. Vedkommende må ha et forhold til bydelen, være ryddig, ha glimt i øyet, være blid og utadvendt og like en jobb i et travelt, men hyggelig miljø. Søkere fra Ranheim, Charlottenlund og Brundalen vil bli foretrukket.

Lønn etter tariff som gjelder for området «Hotell og Restaurant»

Det vil være mulighet for fast ansettelse,

Ta kontakt med Marte for ytterligere opplysninger: tlf. 406 47 972

Søknad sendesbjDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. snarest.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

HEIA RANHEIM

04-12-2017 Hits:764 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

HEIA RANHEIM

av: Harald Walldén                                     foto: Ranheimsavisa og Christian Lauritsen Her blir det mange gode opplevelser...

Les mer...

ELITESERIEN!!!!!

02-12-2017 Hits:824 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Etter å ha vært klart best i tre av fire ordinære omganger og to ekstraomganger mot Sogndal, ble det ELITESERIEN for Ranheim! Knallbra, - ja helt fantastisk. Regner...

Les mer...

Frank før lørdagens kamp

01-12-2017 Hits:1309 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Frank før lørdagens kamp

Både Frank og mange andre skal ha stor TAKK for at de har ført laget fram til denne posisjonen. Vi kan vise vår takknemlighet på EXTRA Arena i morgen ettermiddag...

Les mer...

Knepent tap, men vi er ikke slått!

29-11-2017 Hits:217 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det var stor stemning blant de 50 som hadde funnet veien til klubbhuset i kveld. Klappsalvene kom ofte og vel fortjent gjennom store deler av 1. omgang og...

Les mer...