A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 1672

Disse guttene har fått seg en god sommerjobb på kirkegården. Det er mulig for flere å få seg en jobb her på Ranheim

Jeg overdriver ikke når jeg sier at det er en god stund siden jeg var ung og ungdom. Når det er sagt er jeg ikke eldre enn at jeg godt husker den tiden, og husker den godt. Det var på veldig mange måter en helt annen tid; ikke hadde vi TV, telefon, bil, pc, nettbrett eller noe av det som føles helt uunnværlig i dag. Jeg hadde ikke dagene fulle md å sende SMS, twitre eller legge ut bilder på facebook. Som ung var det også smått om penger. Mangel på penger var løsbart, for det fantes ledige jobber og det fantes arbeidsgivere som hadde bruk for oss. Sommerjobber og deltidsjobber ved siden av skolegang var en dyd av nødvendighet den gang. Nå tilhører jeg den generasjonen som gjennom år har «stått med åpen lommebok» for våre etterkommere. Spørsmålet jeg stiller meg; «Er det blitt slik at de unges hverdag ikke gjør det nødvendig at de tjener sine egne penger for spas og moro?»

Sommerjobb og jobb etter skoletid

Jeg tør være det noen kaller «gammelmodig» når jeg sier at for den gjengen jeg vokste opp med var sommerjobb i skoleferien en selvfølge. Mange av oss dro «ut på landet» og jobbet i slåttonna, noen tok visergutt-jobb i en eller annen forretning, sommerjobb på Televerket, på trikken, eller på et eller annet verksted, og de fleste her på Ranheim fikk noe å gjøre i fabrikken.

For mange resulterte en god innsats i sommerjobben i at du fikk deg en liten jobb etter skoletid. Noen kroner kunne jevnlig overføres til konto og brukes til klær, fornøyelser og en reise til cupfinale med Rosenborg på Ullevål.

Hvordan er det i dag?

Jeg hevder slett ikke å ha noen sikker formening om hvordan arbeidsmarkedet for sommeren og deltidsjobber er i dag. Kanskje er det trangt? Kanskje er det store muligheter om man vil?

Jeg ser heller ikke bort fra at ungdom prioriterer ferie framfor arbeid i sommer. Etter et slitsomt skoleår kan det være helt legitimt.

Jobb på Land & Strand

IMG 1656

Vi pratet med den nye restaurantsjefen på Land & Strand for en tid siden. Hun savner fortsatt en søknad fra deg

For en tid siden publiserte Ranheimsavisa en stillingsannonse for «Land & Strand» på Grilstad Marina. De var ute etter serveringspersonale for sommersesongen og deltidshjelp utover dette. Jeg følte meg 100% sikker på at denne annonsen ville gi noen unge fra Ranheim jobb for sommeren og kanskje også for ei god stund framover. At søknadsmassen var såpass stor at restaurantsjef Marte fikk utfordringer med å plukke ut de rette, var for meg åpenbart. Jeg måtte få klarhet i dette og ringte restaurantsjef Marte Graf-Andersen:

«Hei Marte! Det er Kjell fra Ranheimsavisa. Jeg er spent på om du fikk besatt de stillingene som ble utlyst her i juni. Hvordan har det gått?»

-        Det har dessverre ikke gått så bra som jeg hadde foresett meg, svarer Marte. – Det kom noen søknader og telefonsamtaler, men jeg fikk bare to som svarte til de forventninger jeg hadde, fortsetter hun og virker litt sørgmodig. – Vi hadde jo så inderlig håpet at det var noen unge fra Ranheim, Jakobsli, Brundalen og andre områder her i byens østlige områder som var interessert i å være med på det flotte laget vi er i ferd med å bygge opp her på Grilstad. Kanskje skal jeg forsøke en gang til gjennom Ranheimsavisa, sier hun med et håp om at flere enn de som allerede har vært i kontakt med henne reagerer.

Ranheimsavisa er veldig interessert i at unge på Ranheim skal komme i arbeid, enten det gjelder et sommerengasjement eller en deltidsjobb gjennom året. Vi er veldig fornøyd med at vi har vært svært delaktige i at unge på Ranheim har fått sommerjobbene på Ranheim kirkegård. Om vi også kan bli delaktige i at noen andre fra vårt område kan få en jobb på Land & Strand, kan vi ta sommerferie med glede.

Ny annonse:

Land & Stand søker sesongarbeidere som servitører. Søkerne må være over 20 år og ha den nødvendige erfaring fra servering i private selskaper. Vedkommende må ha et forhold til bydelen, være ryddig, ha glimt i øyet, være blid og utadvendt og like en jobb i et travelt, men hyggelig miljø. Søkere fra Ranheim, Charlottenlund og Brundalen vil bli foretrukket.

Lønn etter tariff som gjelder for området «Hotell og Restaurant»

Det vil være mulighet for fast ansettelse,

Ta kontakt med Marte for ytterligere opplysninger: tlf. 406 47 972

Søknad sendesbjDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. snarest.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Trøndere og fotball

04-09-2017 Hits:525 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Trøndere og fotball

tekst: Per Svendsen Den siste trønderen som har forlatt Rosenborg er Fredrik Midtsjø. Nå er det få igjen på byens flaggskip. I Adresseavisen ble vi for få dager siden kjent med to...

Les mer...

Kongsvinger kommer på søndag

30-08-2017 Hits:246 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kongsvinger kommer på søndag

tekst: Kjell Arntzen Vi ser fram til søndag med optimisme! Det er ingen lett motstander som kommer hit til EXTRA Arena. Motstander er fjorårets cupfinalist Kongsvinger, et lag som riktignok ble...

Les mer...

Lørdag er det klart for høstens fotballf…

16-08-2017 Hits:391 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lørdag er det klart for høstens fotballfest

tekst og foto: Kjell Arntzen Lørdag bør vi kunne fylle tribunen på EXTRA Arena Førstkommende lørdag kommer kampen vi alle har ventet på. Større kamp i trøndersk fotball finnes ikke. Her får...

Les mer...

Ei stor helg for RANHEIM

24-07-2017 Hits:548 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ei stor helg for RANHEIM

tekst og foto: Kjell Arntzen Når jeg laget en overskrift som sier noe om ei «stor» helg for Ranheim så bruset det selvfølgelig av entusiasme i blod og hode. Det takket...

Les mer...