A+ A A-

Leserinnlegg fra Erik Dahl

IMG 1849

 

Mange har irritert seg over at toget ikke lenger stopper på Ranheim stasjon. Medlemmer i familien vår reiser ofte til Levanger med toget. Da må jeg kjøre dem til Vikhammer fra Ranheimsfjæra der vi bor. Andre ganger skal vi sørover med toget til Moelv eller Oslo. Det går jo buss, men den bruker nesten en halv time til midtbyen, og det er et godt stykke å gå fra holdeplassen til Trondheim jernbanestasjon. Tog fra Ranheim til Trondheim S har vært mye enklere.

Mange har lignende erfaringer. For øyeblikket bor det litt over 9.000 på Ranheim. I følge kommunens prognoser vil dette øke til 12.913 i 2030. Til sammenligning bor det 3.818 på Røros. Der stopper toget.

Jernbanedirektoratet bestemmer hvor togene skal stoppe. Anne Skolmli i direktoratet forteller at de har vært inne på tanken å gjenåpne en stasjon på Ranheim. De er klar over at det er stor tilvekst av folk på stedet. Mange har flyttet inn i Ranheimsfjæra, og Ranheim Amfi står snart klar. Men beslutninger tas ikke så raskt. Og så arbeider de med elektrifiseringsplaner og kanskje tunnel?

På Ranheim trengs det litt oppgradering av stasjonen med en rampe for nordgående tog og asfaltering av hundre meter eller så. Det bør være fort gjort. Dessuten vil man ikke ha økning i antall stasjoner. Men må toget stoppe på Rotvoll og Lademoen?

La oss presse på litt hardt for å få dette til. Alle som er interessert i saken: Skriv innlegg, snakk med lokalpolitikere eller i hvert fall diskutere det med slekt og venner!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Flotte prestasjoner av RILs utøvere i UM

12-03-2018 Hits:203 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst og foto: Jan Vestre, Bydelsnytt Jan Vestre i Bydelsnytt har gitt oss tillatelse til å publisere denne artikkelen fra UM i friidrett som denne helga ble avviklet på Steinkjer. Som...

Les mer...

AVLYST - en blemme av NFF

10-03-2018 Hits:860 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

AVLYST - en blemme av NFF

tekst og foto: Kjell Arntzen                                                    ...

Les mer...

Dagens kamp mot BRANN

10-03-2018 Hits:759 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Dagens kamp mot BRANN

tekst og foto: Kjell Arntzen Boligene langs Ranheimsveien har fått sine balkongflagg I skrivende stund er det 3 timer til dagens Eliteseriekamp mot Brann. Store deler av Ranheim er pyntet med Ranheimsflagg...

Les mer...

Coop EXTRA styrker sitt engasjement

06-03-2018 Hits:542 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Coop EXTRA styrker sitt engasjement

av: Kjell Arntzen                                 foto: fra COOP/Kjell Arntzen Coop Extra har forsterket sitt engasjement i Ranehim Toppfotball Interessen rundt RANHEIM TOPPFOTBALL er merkbar på mange områder. Landets storaviser som VG og Dagbladet, Adresseavisen...

Les mer...