A+ A A-

Det er mange som har hatt det trivelig med våre sitater fra Unni Lindells fargerike samtaler med barn. At så mange har lest den forrige artikkelen fører til at vi fortsetter å gi noen smakebiter på det Unni Lindell har fanget opp på en tidligere fase i livet sitt. Det er utsagn fra barnemunn for godt over 25 år siden. Fornøyelig for noen og fortsatt sikkert helt «platt» for andre. Like fullt er det gode beskrivelser av det barn oppfatter av ting de hører, blir stilt overfor av spørsmål eller grubler på.

Vi startet denne lørdagen med Mattis på 7 år) og han forstår godt at mangelen på Solidox og Stomatol fikk noen forferdelig konsekvenser:

Litt om tann og tannpleie

Mattis på 7 år forteller: «De hadde ikke tannkrem før, så da hadde åndene fritt spillerom.»

Dag Emil som også er 7 år forteller: «I gamledager var tannlegen et fryktet vesen. Han brukte smijernstang og dro ut tenner i øst og vest. Til og med visdomstennene trakk ha ut. Derfor visste de ikke så mye før i tiden.»

Musikk og unoter

«I gamle dager hadde de mye rokokko og barokko og sånn. Ja for vanlig rock og køntri kom mye senere.»

Christina følger opp med: «Før i tiden hadde de annerledes musikk. Hormororkester-musikk og fanfarer og sånn. Og så danset de til på lokalet. Også spilte de på harpiks.»

Å gifte seg

«De giftet seg med folk de ikke kjente, men det ble tydeligvis godt kjent etter hvert. Det er alle barna et bevis på. Ikke rart at de fikk mange barn forresten, så mange gode grunner som det fantes for store barneflokk.»

Tormod på 6 år: «I gamledager giftet de seg med folk de ikke kjente med vilje. Og så var det forbudt å skille seg før døden hadde innhentet deg, og de onde dagene var over.»

Turid som er 7 år lurer på hvor staten er: «Når man giftet seg i gamledager var det fordi staten sa det og presten mente det var best. I dag kan man slenge seg sammen med den ene samboeren etter den andre uten at staten så mye som letter på lokket.»

Å få barn

Sigrid Marie på 6 år: «Før i tiden fikk ikke prester barn. De fikk ikke lov av Gud. Han syntes det var grisete.»

Irma på 7 følger opp med: «I gamledager fikk de mange barn fordi de var så fattige at de måtte lage mange barn som kunne tjene penger.»

«De fikk så mange barn fordi de ikke visste hvordan man laget dem.» sier Espen før Erik på 8 sier: «Og fordi de ikke hadde kondomerier.»

Vi avslutter denne lørdagen med en uttalelse fra Gro på 8 år: «I gamledager lærte de hvordan man fikk barn ved å se på hvordan biene gikk til angrep på blomstene. De som kom ut av det var de såkalte blomsterbarna. Den tiden er over nå. I dag går man mer rett på sak og viser fram sakene uten en gang å le. Ikke engang barn ler av det i vår moderne tid!"

God helg!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Trøndere og fotball

04-09-2017 Hits:526 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Trøndere og fotball

tekst: Per Svendsen Den siste trønderen som har forlatt Rosenborg er Fredrik Midtsjø. Nå er det få igjen på byens flaggskip. I Adresseavisen ble vi for få dager siden kjent med to...

Les mer...

Kongsvinger kommer på søndag

30-08-2017 Hits:247 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kongsvinger kommer på søndag

tekst: Kjell Arntzen Vi ser fram til søndag med optimisme! Det er ingen lett motstander som kommer hit til EXTRA Arena. Motstander er fjorårets cupfinalist Kongsvinger, et lag som riktignok ble...

Les mer...

Lørdag er det klart for høstens fotballf…

16-08-2017 Hits:392 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lørdag er det klart for høstens fotballfest

tekst og foto: Kjell Arntzen Lørdag bør vi kunne fylle tribunen på EXTRA Arena Førstkommende lørdag kommer kampen vi alle har ventet på. Større kamp i trøndersk fotball finnes ikke. Her får...

Les mer...

Ei stor helg for RANHEIM

24-07-2017 Hits:549 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ei stor helg for RANHEIM

tekst og foto: Kjell Arntzen Når jeg laget en overskrift som sier noe om ei «stor» helg for Ranheim så bruset det selvfølgelig av entusiasme i blod og hode. Det takket...

Les mer...