A+ A A-

Det er mange som har hatt det trivelig med våre sitater fra Unni Lindells fargerike samtaler med barn. At så mange har lest den forrige artikkelen fører til at vi fortsetter å gi noen smakebiter på det Unni Lindell har fanget opp på en tidligere fase i livet sitt. Det er utsagn fra barnemunn for godt over 25 år siden. Fornøyelig for noen og fortsatt sikkert helt «platt» for andre. Like fullt er det gode beskrivelser av det barn oppfatter av ting de hører, blir stilt overfor av spørsmål eller grubler på.

Vi startet denne lørdagen med Mattis på 7 år) og han forstår godt at mangelen på Solidox og Stomatol fikk noen forferdelig konsekvenser:

Litt om tann og tannpleie

Mattis på 7 år forteller: «De hadde ikke tannkrem før, så da hadde åndene fritt spillerom.»

Dag Emil som også er 7 år forteller: «I gamledager var tannlegen et fryktet vesen. Han brukte smijernstang og dro ut tenner i øst og vest. Til og med visdomstennene trakk ha ut. Derfor visste de ikke så mye før i tiden.»

Musikk og unoter

«I gamle dager hadde de mye rokokko og barokko og sånn. Ja for vanlig rock og køntri kom mye senere.»

Christina følger opp med: «Før i tiden hadde de annerledes musikk. Hormororkester-musikk og fanfarer og sånn. Og så danset de til på lokalet. Også spilte de på harpiks.»

Å gifte seg

«De giftet seg med folk de ikke kjente, men det ble tydeligvis godt kjent etter hvert. Det er alle barna et bevis på. Ikke rart at de fikk mange barn forresten, så mange gode grunner som det fantes for store barneflokk.»

Tormod på 6 år: «I gamledager giftet de seg med folk de ikke kjente med vilje. Og så var det forbudt å skille seg før døden hadde innhentet deg, og de onde dagene var over.»

Turid som er 7 år lurer på hvor staten er: «Når man giftet seg i gamledager var det fordi staten sa det og presten mente det var best. I dag kan man slenge seg sammen med den ene samboeren etter den andre uten at staten så mye som letter på lokket.»

Å få barn

Sigrid Marie på 6 år: «Før i tiden fikk ikke prester barn. De fikk ikke lov av Gud. Han syntes det var grisete.»

Irma på 7 følger opp med: «I gamledager fikk de mange barn fordi de var så fattige at de måtte lage mange barn som kunne tjene penger.»

«De fikk så mange barn fordi de ikke visste hvordan man laget dem.» sier Espen før Erik på 8 sier: «Og fordi de ikke hadde kondomerier.»

Vi avslutter denne lørdagen med en uttalelse fra Gro på 8 år: «I gamledager lærte de hvordan man fikk barn ved å se på hvordan biene gikk til angrep på blomstene. De som kom ut av det var de såkalte blomsterbarna. Den tiden er over nå. I dag går man mer rett på sak og viser fram sakene uten en gang å le. Ikke engang barn ler av det i vår moderne tid!"

God helg!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Flotte prestasjoner av RILs utøvere i UM

12-03-2018 Hits:203 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst og foto: Jan Vestre, Bydelsnytt Jan Vestre i Bydelsnytt har gitt oss tillatelse til å publisere denne artikkelen fra UM i friidrett som denne helga ble avviklet på Steinkjer. Som...

Les mer...

AVLYST - en blemme av NFF

10-03-2018 Hits:860 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

AVLYST - en blemme av NFF

tekst og foto: Kjell Arntzen                                                    ...

Les mer...

Dagens kamp mot BRANN

10-03-2018 Hits:759 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Dagens kamp mot BRANN

tekst og foto: Kjell Arntzen Boligene langs Ranheimsveien har fått sine balkongflagg I skrivende stund er det 3 timer til dagens Eliteseriekamp mot Brann. Store deler av Ranheim er pyntet med Ranheimsflagg...

Les mer...

Coop EXTRA styrker sitt engasjement

06-03-2018 Hits:542 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Coop EXTRA styrker sitt engasjement

av: Kjell Arntzen                                 foto: fra COOP/Kjell Arntzen Coop Extra har forsterket sitt engasjement i Ranehim Toppfotball Interessen rundt RANHEIM TOPPFOTBALL er merkbar på mange områder. Landets storaviser som VG og Dagbladet, Adresseavisen...

Les mer...