A+ A A-

Det er mange som har hatt det trivelig med våre sitater fra Unni Lindells fargerike samtaler med barn. At så mange har lest den forrige artikkelen fører til at vi fortsetter å gi noen smakebiter på det Unni Lindell har fanget opp på en tidligere fase i livet sitt. Det er utsagn fra barnemunn for godt over 25 år siden. Fornøyelig for noen og fortsatt sikkert helt «platt» for andre. Like fullt er det gode beskrivelser av det barn oppfatter av ting de hører, blir stilt overfor av spørsmål eller grubler på.

Vi startet denne lørdagen med Mattis på 7 år) og han forstår godt at mangelen på Solidox og Stomatol fikk noen forferdelig konsekvenser:

Litt om tann og tannpleie

Mattis på 7 år forteller: «De hadde ikke tannkrem før, så da hadde åndene fritt spillerom.»

Dag Emil som også er 7 år forteller: «I gamledager var tannlegen et fryktet vesen. Han brukte smijernstang og dro ut tenner i øst og vest. Til og med visdomstennene trakk ha ut. Derfor visste de ikke så mye før i tiden.»

Musikk og unoter

«I gamle dager hadde de mye rokokko og barokko og sånn. Ja for vanlig rock og køntri kom mye senere.»

Christina følger opp med: «Før i tiden hadde de annerledes musikk. Hormororkester-musikk og fanfarer og sånn. Og så danset de til på lokalet. Også spilte de på harpiks.»

Å gifte seg

«De giftet seg med folk de ikke kjente, men det ble tydeligvis godt kjent etter hvert. Det er alle barna et bevis på. Ikke rart at de fikk mange barn forresten, så mange gode grunner som det fantes for store barneflokk.»

Tormod på 6 år: «I gamledager giftet de seg med folk de ikke kjente med vilje. Og så var det forbudt å skille seg før døden hadde innhentet deg, og de onde dagene var over.»

Turid som er 7 år lurer på hvor staten er: «Når man giftet seg i gamledager var det fordi staten sa det og presten mente det var best. I dag kan man slenge seg sammen med den ene samboeren etter den andre uten at staten så mye som letter på lokket.»

Å få barn

Sigrid Marie på 6 år: «Før i tiden fikk ikke prester barn. De fikk ikke lov av Gud. Han syntes det var grisete.»

Irma på 7 følger opp med: «I gamledager fikk de mange barn fordi de var så fattige at de måtte lage mange barn som kunne tjene penger.»

«De fikk så mange barn fordi de ikke visste hvordan man laget dem.» sier Espen før Erik på 8 sier: «Og fordi de ikke hadde kondomerier.»

Vi avslutter denne lørdagen med en uttalelse fra Gro på 8 år: «I gamledager lærte de hvordan man fikk barn ved å se på hvordan biene gikk til angrep på blomstene. De som kom ut av det var de såkalte blomsterbarna. Den tiden er over nå. I dag går man mer rett på sak og viser fram sakene uten en gang å le. Ikke engang barn ler av det i vår moderne tid!"

God helg!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi ser fram til kveldens kamp

08-07-2018 Hits:355 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi ser fram til kveldens kamp

Tekst og foto: Kjell Arntzen Alle som tar turen etter FV 705 fra Reitan-krysset mot Stugudal og Brekken blir minnet om Ranheim Fotball. Måtte det bare hjelpe! Vi står foran siste seriekamp...

Les mer...

Nok en god kamp av Ranheim

01-07-2018 Hits:383 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Nok en god kamp av Ranheim

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Dagbladet nett Ranheims spillere var godt fornøyd med eget spill og 3 fortjente poeng mot Start. Ranheim tok et vakkert farvel med den humpete kunstgressmatta på Extra Arena...

Les mer...

Ranheimsgutt på talentsamling

28-06-2018 Hits:632 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen                     foto: Ole Jørgen Brattland I denne uka har Odin Holm fra Ranheim deltatt på Equinors talentleir i Porsgrunn. Sammen...

Les mer...

Det ble et fortjent tap

24-06-2018 Hits:238 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Vi var nok mange som hadde forventninger om en saftig revansje etter cuptapet mot Strømsgodset, men slik skulle det ikke bli. Når prestasjonen ikke blir som den vanligvis...

Les mer...