A+ A A-

Jeg føler at det er mer eller mindre de samme som leser det Unni Lindell har samlet fra barnemunn. Det har også festet seg et inntrykk av at dere syns disse beretningene er både morsomme og ganske så treffende i enkelte tilfeller. Fortsatt er det noen barneutsagn som er igjen i boka til Unni Lindell, så fram mot jul må du finne deg i å få et utvalg av morsomhetene. Denne gang starter jeg med den uheldige bestemoren til Matias på 5 år. Her er hans historie: «Mormor datt ned i et hull i veien. Senere fikk hun vite at hullet ikke skulle ha vært der, og at hun hadde gått feil».

Sommeren er over og mange av oss drar til syden for å få litt sol på kroppen i mørketiden her hjemme. Stine har nettopp en farfar og farmor som reiser til syden i november. – Når farmor og farfar er i syden liker ikke farmor å sole seg toppløs. Årsaken til det er at hun synes at toppene hennes er blitt litt løsaktige». Lars (6) har en morfar som er en riktig entusiast. Lars forteller: «Morfar er så glad i å sage. Han sager alt han kommer over. En gang saget han over langkosten enda han ikke visste det».

Anette forteller at de en gang skrev hun og mamma til et ukeblad. – Vi skrev for å få tak i ei bestemor som kunne være glad i oss. Til slutt viste det seg at det var vi som ble glad i henne og ikke omvendt». Barna finner gjerne de eldre ikke bare hyggelige, men også svært nyttige. Som Per (5 år) uttrykker det: «Jeg tror vi trenger gamle folk. Men motivene er høyst varierende».

Kanskje vi skal ta noe om hva barna mener om oss eldre? Her kommer noen betraktninger om gamle folk: «Vi trenger gamle folk for å degge for oss og til å gi oss penger og fine julegaver. Også kan de være gode å ha som trøstere når vi får kjeft». Heidi sier: «Gamle folk er myke og koselige. Jeg synes det lukter teddybjørn av dem». Marianne mener gamle folk er opplyst: «Gamle folk har mer erfaring. De forstår ting som sitter i dypet av sjelen og lyser på en måte opp i hverdagen». Marie på 7 år fortsetter: «Vi kan bruke gamle mennesker som kosemennesker. De kan fortelle eventyr om Karius og Raptus, steke vafler og gjøre barna trygge. Og så kan de gi dem en ring av selvtillit». «Jeg er så glad i gamle folk, særlig de som har brus i kjøleskapet», sier Cecilie som er 5 år.

Her kommer en knippe uttalelser om gamle folk: - Gamle mennesker kan brukes til å tygge skrå med. – Gamle mennesker kan brukes til å vaske gulv med. – Og de er fine å ha til å få lommepenger av. – Gamle mennesker er innmari gode vaktmestre, dessuten kan de brukes som slangemennesker på sirkus. Så de to siste denne gang. Den første kommer fra Kari på 6 år: «Hvis vi ikke har hatt gamle folk hadde alle spaserstokkfabrikkene og alle gebissmakerne gått konkurs. Da har vi fått noe som de sier er stor arbeidsledighet». Lars er 9 år og er opptatt av røtter: «Det er viktig å ha et forhold til røttene sine. Det er ikke bare bøndene som har krav på det». Med dette sier jeg god helg til alle sammen!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Flotte prestasjoner av RILs utøvere i UM

12-03-2018 Hits:203 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst og foto: Jan Vestre, Bydelsnytt Jan Vestre i Bydelsnytt har gitt oss tillatelse til å publisere denne artikkelen fra UM i friidrett som denne helga ble avviklet på Steinkjer. Som...

Les mer...

AVLYST - en blemme av NFF

10-03-2018 Hits:860 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

AVLYST - en blemme av NFF

tekst og foto: Kjell Arntzen                                                    ...

Les mer...

Dagens kamp mot BRANN

10-03-2018 Hits:759 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Dagens kamp mot BRANN

tekst og foto: Kjell Arntzen Boligene langs Ranheimsveien har fått sine balkongflagg I skrivende stund er det 3 timer til dagens Eliteseriekamp mot Brann. Store deler av Ranheim er pyntet med Ranheimsflagg...

Les mer...

Coop EXTRA styrker sitt engasjement

06-03-2018 Hits:542 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Coop EXTRA styrker sitt engasjement

av: Kjell Arntzen                                 foto: fra COOP/Kjell Arntzen Coop Extra har forsterket sitt engasjement i Ranehim Toppfotball Interessen rundt RANHEIM TOPPFOTBALL er merkbar på mange områder. Landets storaviser som VG og Dagbladet, Adresseavisen...

Les mer...