A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

julekortFra vi startet med Ranheimsavisa våren 2012 har vi forsøkt å holde oss til de tre sentrale formålene for avisprosjektet. For ordens skyld gjentar jeg hva disse var: gjennom annonser å skaffe penger til ulike formål på Ranheim, å framsnakke Ranheim som bydel, stedlige organisasjoner, etablerte næringer og ikke minst; - ta opp saker som berører bydelen. Vi ønsket ganske enkelt å være til nytte for Ranheim og bydelens utvikling. Vi er kanskje ikke særlig beskjedne når vi sier at vi i stor grad har levd opp til dette?

I løpet av tida som har gått har vi vært så heldige at Ranheim har fått en god del av de nye arbeidsplassene som er etablert i byen. Noen er store, andre ganske små, men viktige for oss som bor her. På mange områder er vi selvforsynt med varer og tjenester. Vi har fått mindre behov for å reise til sentrum for å få ordnet ting. Vi har fått apotek, vi har fått flere gode dagligvareforretninger, vi har blomsterbutikk, eiendomsmegler, treningsstudio, takseringsforretning og vi har fotograf. I disse førjulstider stakk vi innom Garberg Foto i Grilstadporten for en prat.

Klar for jula og andre oppdrag

Fotografmester Heidi Garberg, ei vaskeekte «selbudråk», smiler og ønsker meg velkommen til butikken og studioet. Der inne møter jeg også Marius som er hennes høyre hånd i virksomheten. – Uten en så solid kar som Marius hadde det vært vrient for meg å drive på her på Ranheim. Jeg flyr jo en del rundt, tar bilder ute i det fri, hjemme hos folk og ute i bedrifter. Nei, Marius må jeg ha her, sier hun og smiler mot karen som blir litt rød i toppen av å bli skrytt slik av.

-        Nå har vi vært her i over tre år, forteller hun, - og trives fantastisk godt på Ranheim og i lokalene her i Grilstadporten. Jeg føler også at ranheimsfolk er glad for at en fotograf har etablert seg her, Det merker jeg på at det er flere og flere som kommer innom, og jeg har en økende mengde telefoner med bestillinger for fotografering ute og her i studioet. For en fotograf er det ikke vanskelig å forstå at dette er oppmuntrende, smiler hun.

Nå er det julefotografering

IMG 4273 red

Heidi Garberg har mye å gjøre nå før jul, men det er tid for deg også til å få fotografert til jul

November og desember er tiden for julefotografering. Det er julekort med bilder av barna eller hele familier som er in etter det jeg forstår på Heidi. Selv tenker jeg på hvor hyggelig det er å få julekort fra kjente og kjære. Spesielt hyggelig syns nok de fleste av oss at det er å motta julekort med bilder av oldebarn, barnebarn, slekt og venner ledsaget med ønske om god jul og det nye året.

– Her tar vi de bildene som ønskes, lager en ønsket tekst og fikser hele kortet, forteller Heidi. – Siden jeg etablerte meg her på Grilstad har slike oppdrag økt i omfang. Som du selv sier tror også jeg at det er spesielt gledelig for de som mottar slike personlige julekort. Selvfølgelig er det også mulig å skrive sin egen hilsning på kortet, fortsetter hun og sier at det er et ønske de fleste har.

Aktuelle julegaver

Vi som er kommet litt opp i åra har det meste. Jeg kjenner på meg selv når jeg blir spurt om hva jeg ønsker meg til jul, så står det bom stille. Jeg har alt det jeg trenger og sikkert mer enn det. – Denne følelsen er det nok veldig mange som har, skyter Heidi inn. – Etterhvert tror jeg at mange julegaver gis med personlige preg. Her hos oss får vi besøk av unge foreldre som ønsker bilder av sine barn som skal gis i julegave til besteforeldre og andre som står dem nær. Det er veldig morsomt og utfordrende for meg. Barn er det alltid spennende å ta bilder av enten de er alene eller sammen med søsken. Jeg tar selvfølgelig mange bilder av de jeg fotograferer og alltid finner vi ett eller flere som både kunden og jeg er fornøyd med. Når jeg spør om leveringstiden svarer Heidi at for bilder, julekort og forstørrelser av bilder er det enten 1 time, eller 4 dager om det er bilder som skal innrammes eller gjøres noe ekstra med.

Om kunden kommer og bestiller fotografering av Per og Kari er det slik at du rammer inn også? – Ja, her hos oss rammer vi inn. I butikken har vi et bredt utvalg i rammer og har vi ikke den rammen kunden ser for seg, ordner vi det i løpet av kort tid. Jeg må vel kunne si at vi leverer en slik julegave fiks ferdig. Alle forstår at en fotograf har mye å gjøre til tider i året. Tida før jul er også en slik perioden. Det er derfor nødvendig at det bestilles tid for fotografering, sier hun.

Passbilder av barn

For ei tid siden ble det bestemt at barn måtte ha egne pass og dermed et oppdatert bilde av barnet i passet. Er det en oppgave du også utfører, spør jeg. – Ja, det er blitt mer og mer av den type fotografering. Tidligere var jo barna oppført med navn i foreldrenes pass. Nå er det slutt på det. Det kreves egne pass for barn og dermed bilder som viser barnet. Jo, jeg kjenner på dette. Det er mye slik fotografering, svarer Heidi. Det er ikke så mange slike forespørsler nå i desember, sier hun. – Nå er det jula som står i fokus også når det gjelder fotografering.

Som en avslutning på mitt besøk hos Heidi og Marius forteller jeg at butikken er åpent på hverdager (mandag – fredag) mellom klokka 10.00 og 17.00. Det vil være mulig å få gjort timeavtaler for fotografering på lørdager og på kveldene i uka. Da må Heidi ringes på telefon 73 81 73 80 eller på mobil 926 64 452.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

5. måned på rad med best omdømme!

12-10-2018 Hits:342 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen «Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både...

Les mer...

Karlsen sørget for 3 poeng

30-09-2018 Hits:461 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Karlsen sørget for 3 poeng

tekst og foto: Kjell Arntzen Kristiansunds supportergjeng fra Uglan satte en flott ramme rundt kampen Opptakten til kveldens kamp var satt i scene av «Uglan», Kristiansunds supportere. Med sine store faner og...

Les mer...

"Vi like Ranheim"

30-09-2018 Hits:547 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

"Vi like Ranheim"

tekst og foto: Kjell Arntzen I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede. Rundt 400 av...

Les mer...

Ranheim møter Kristiansund BK

27-09-2018 Hits:258 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim møter Kristiansund BK

tekst og foto: Kjell Arntzen Vi gleder oss til å se Svein Maalens gutter nok en gang! Møt opp til kampen mot Kristiansund på søndag! Dere får ha meg noe unnskyldt når...

Les mer...