A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

ranheim kirke barn2

Det er snart jul og mange familienr samles i Ranheim og Charlottenldun kirker. Sokneprest Morten Andersen blir å treffe gjennom hele jula.

Vi har som vanlig før jul fått mange forespørsler om kirkelige handlinger i jula og nyttårshelga. Det er jo slik at mange møtes ved familiens- og andre gravsteder i jula. Spesielt er vel julaften den dagen i året vi får se et stemningsfylt lyshav på Ranheim kirkegård. De aller fleste gravene er lyssatt med levende lys, kranser og julepynt. For alle markerer de levende lys at nå er det jul! Det er ei høytid hvor vi tenker på våre kjære som har gått bort og som ikke er med oss i disse hyggelige dagene vi står foran. For mange familier er det med samling på kirkegården en årelang tradisjon, en tradisjon som det er umulig å bryte. Selv et skikkelig grisevær vil holde oss borte fra våre kjæres gravstedene på julaftens ettermiddag og før nissen kommer. Vi forsøker her - i godt samarbeid med sokneprest Morten Andersen - å rettlede dere for det som skjer fra julafte og utover til 1. nyttårsdag:

JULAFTEN

Klokka 13 i Ranheim kirke

Under denne gudstjenesten synger vi salmene «Jeg er så glad hver julekveld», «Det lyser i stille grender», «En krybbe var vuggen», «Stille natt, hellige natt» og «Deilig er jorden». Det er sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Ranheim skolemusikkorps deltar under ledelse av sin dirigent, Geir Olav Aslaksen.

Klokka 14.30 i Ranheim kirke

Under denne gudstjenesten synges de samme salmene som i gudstjenesten klokka 13. Også her er det sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Vi får nå besøk av Marit Böttcher som medspillende solist på valthorn.

Klokka 16 i Ranheim kirke

Dette er siste gudstjeneste i Ranheim kirke på julaften. Her synges salmene «Det kimer nå til julefest», «Å kom nå med lovsang», «Det hev ei rose sprunge», «Stille natt, hellige natt», «Solbarn, jordbarn» og «Deilig er jorden». Her er det kapellan Wiebke Hummelgård som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Vi møter også denne gang Marit Böttcher som medspillende solist på valthorn. Etter gudstjenesten ringes julen inn og klokka er fem!

Det er også jul i nabokirka vår i Jakobsliveien. Her er programmet for det som skjer der:

Klokka 16 i Charlottenlund kirke

Her synges salmene «Det kimer nå til julefest», «Å kom nå med lovsang», «Jeg er så glad hver julekveld», «Natt i Betlehem», «Solbarn, jordbarn» og «Deilig er jorden». Det er sokneprest Skule Bjørnstad som leder gudstjenesten sammen med vikarorganist Erik Johannes Husom og diakon Marit S Aalstad. Vår kjente og kjære Laila Nervik Guldseth fra Ranheim Musikkforening er en medspillende solist på trompet. Karen Mathilde Heier Hovd er sangsolist. Etter gudstjenesten ringes julen inn og klokka på Jakobsli er også blitt fem.

  1. juledag i Ranheim kirke

Klokka 11.00 er det høytidsgudstjeneste. Menigheten feirer dåp for ett barn. Her er det kapellan Wiebke Hummelgård som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen.

Tor og Anne Kvernø deltar på trompet og fløyte.

NYTTÅRSAFTEN i RANHEIM KIRKE

klokka 17.00 inviterer vi tradisjonen tro til en kort ettermiddagsgudstjeneste. Sokneprest Skule Bjørnstad leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Her vil også musikkforeningens Laila Nervik Guldseth delta som medspillende solist på trompet.

  1. januar 2018

klokka 11.00 kan vi starte året med et kirkebesøk. Denne dagen har navnet; «Jesu navnedag» i kirkens kalender. Det er sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen.

KIRKA OGSÅ PÅ SYKEHJEMMENE

Menighetene feirer gudstjeneste på tre sykehjem i løpet av jula. Gudstjenestene er åpne for hele menigheten og er tilrettelagt spesielt for sykehjemsbeboere, personal og pårørende.

Lørdag 23. desember klokka 13.00 holdes det gudstjeneste på Charlottenlund helse og velferdssenter.

Tirsdag 26. desember klokka 11.00 (2. juledag) er det gudstjeneste på Brundalen helse og velferdssenter

Tirsdag 26. desember klokka 11.00 (2. juledag) er det gudstjenesteRanheim helse og velferdssenter

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi ser fram til kveldens kamp

08-07-2018 Hits:355 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi ser fram til kveldens kamp

Tekst og foto: Kjell Arntzen Alle som tar turen etter FV 705 fra Reitan-krysset mot Stugudal og Brekken blir minnet om Ranheim Fotball. Måtte det bare hjelpe! Vi står foran siste seriekamp...

Les mer...

Nok en god kamp av Ranheim

01-07-2018 Hits:383 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Nok en god kamp av Ranheim

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Dagbladet nett Ranheims spillere var godt fornøyd med eget spill og 3 fortjente poeng mot Start. Ranheim tok et vakkert farvel med den humpete kunstgressmatta på Extra Arena...

Les mer...

Ranheimsgutt på talentsamling

28-06-2018 Hits:632 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen                     foto: Ole Jørgen Brattland I denne uka har Odin Holm fra Ranheim deltatt på Equinors talentleir i Porsgrunn. Sammen...

Les mer...

Det ble et fortjent tap

24-06-2018 Hits:238 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Vi var nok mange som hadde forventninger om en saftig revansje etter cuptapet mot Strømsgodset, men slik skulle det ikke bli. Når prestasjonen ikke blir som den vanligvis...

Les mer...