A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

ranheim kirke barn2

Det er snart jul og mange familienr samles i Ranheim og Charlottenldun kirker. Sokneprest Morten Andersen blir å treffe gjennom hele jula.

Vi har som vanlig før jul fått mange forespørsler om kirkelige handlinger i jula og nyttårshelga. Det er jo slik at mange møtes ved familiens- og andre gravsteder i jula. Spesielt er vel julaften den dagen i året vi får se et stemningsfylt lyshav på Ranheim kirkegård. De aller fleste gravene er lyssatt med levende lys, kranser og julepynt. For alle markerer de levende lys at nå er det jul! Det er ei høytid hvor vi tenker på våre kjære som har gått bort og som ikke er med oss i disse hyggelige dagene vi står foran. For mange familier er det med samling på kirkegården en årelang tradisjon, en tradisjon som det er umulig å bryte. Selv et skikkelig grisevær vil holde oss borte fra våre kjæres gravstedene på julaftens ettermiddag og før nissen kommer. Vi forsøker her - i godt samarbeid med sokneprest Morten Andersen - å rettlede dere for det som skjer fra julafte og utover til 1. nyttårsdag:

JULAFTEN

Klokka 13 i Ranheim kirke

Under denne gudstjenesten synger vi salmene «Jeg er så glad hver julekveld», «Det lyser i stille grender», «En krybbe var vuggen», «Stille natt, hellige natt» og «Deilig er jorden». Det er sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Ranheim skolemusikkorps deltar under ledelse av sin dirigent, Geir Olav Aslaksen.

Klokka 14.30 i Ranheim kirke

Under denne gudstjenesten synges de samme salmene som i gudstjenesten klokka 13. Også her er det sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Vi får nå besøk av Marit Böttcher som medspillende solist på valthorn.

Klokka 16 i Ranheim kirke

Dette er siste gudstjeneste i Ranheim kirke på julaften. Her synges salmene «Det kimer nå til julefest», «Å kom nå med lovsang», «Det hev ei rose sprunge», «Stille natt, hellige natt», «Solbarn, jordbarn» og «Deilig er jorden». Her er det kapellan Wiebke Hummelgård som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Vi møter også denne gang Marit Böttcher som medspillende solist på valthorn. Etter gudstjenesten ringes julen inn og klokka er fem!

Det er også jul i nabokirka vår i Jakobsliveien. Her er programmet for det som skjer der:

Klokka 16 i Charlottenlund kirke

Her synges salmene «Det kimer nå til julefest», «Å kom nå med lovsang», «Jeg er så glad hver julekveld», «Natt i Betlehem», «Solbarn, jordbarn» og «Deilig er jorden». Det er sokneprest Skule Bjørnstad som leder gudstjenesten sammen med vikarorganist Erik Johannes Husom og diakon Marit S Aalstad. Vår kjente og kjære Laila Nervik Guldseth fra Ranheim Musikkforening er en medspillende solist på trompet. Karen Mathilde Heier Hovd er sangsolist. Etter gudstjenesten ringes julen inn og klokka på Jakobsli er også blitt fem.

  1. juledag i Ranheim kirke

Klokka 11.00 er det høytidsgudstjeneste. Menigheten feirer dåp for ett barn. Her er det kapellan Wiebke Hummelgård som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen.

Tor og Anne Kvernø deltar på trompet og fløyte.

NYTTÅRSAFTEN i RANHEIM KIRKE

klokka 17.00 inviterer vi tradisjonen tro til en kort ettermiddagsgudstjeneste. Sokneprest Skule Bjørnstad leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Her vil også musikkforeningens Laila Nervik Guldseth delta som medspillende solist på trompet.

  1. januar 2018

klokka 11.00 kan vi starte året med et kirkebesøk. Denne dagen har navnet; «Jesu navnedag» i kirkens kalender. Det er sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen.

KIRKA OGSÅ PÅ SYKEHJEMMENE

Menighetene feirer gudstjeneste på tre sykehjem i løpet av jula. Gudstjenestene er åpne for hele menigheten og er tilrettelagt spesielt for sykehjemsbeboere, personal og pårørende.

Lørdag 23. desember klokka 13.00 holdes det gudstjeneste på Charlottenlund helse og velferdssenter.

Tirsdag 26. desember klokka 11.00 (2. juledag) er det gudstjeneste på Brundalen helse og velferdssenter

Tirsdag 26. desember klokka 11.00 (2. juledag) er det gudstjenesteRanheim helse og velferdssenter

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi trør til for Ranheim Fotball

15-01-2018 Hits:1675 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi trør til for Ranheim Fotball

tekst og foto: Kjell Arntzen På kortsida mot Ranheimsfjæra skal det kjøpes og monteres 320 sitteplasser Det er langt fra noe «bare-bare» å være så gode at det resulterer i opprykk til...

Les mer...

Det er mye å gjøre før seriestart!

13-01-2018 Hits:960 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Det er mye å gjøre før seriestart!

tekst og foto: Kjell Arntzen Her er det mye å gjøre før åpningskampen mot Brann den 10. mars Det er det mye som skal gjøres på kort tid. Å rykke opp til...

Les mer...

SERIEÅPNINGEN 2018

18-12-2017 Hits:368 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

SERIEÅPNINGEN 2018

av: Kjell Arntzen Det er ikke denne spilleren fra Rosenborg vi kommer til å møte, men et helt lag fra en helt annen by!  Denne artikkelen hadde vi lagt ut og publisert...

Les mer...

HEIA RANHEIM

04-12-2017 Hits:899 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

HEIA RANHEIM

av: Harald Walldén                                     foto: Ranheimsavisa og Christian Lauritsen Her blir det mange gode opplevelser...

Les mer...