A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

ranheim kirke barn2

Det er snart jul og mange familienr samles i Ranheim og Charlottenldun kirker. Sokneprest Morten Andersen blir å treffe gjennom hele jula.

Vi har som vanlig før jul fått mange forespørsler om kirkelige handlinger i jula og nyttårshelga. Det er jo slik at mange møtes ved familiens- og andre gravsteder i jula. Spesielt er vel julaften den dagen i året vi får se et stemningsfylt lyshav på Ranheim kirkegård. De aller fleste gravene er lyssatt med levende lys, kranser og julepynt. For alle markerer de levende lys at nå er det jul! Det er ei høytid hvor vi tenker på våre kjære som har gått bort og som ikke er med oss i disse hyggelige dagene vi står foran. For mange familier er det med samling på kirkegården en årelang tradisjon, en tradisjon som det er umulig å bryte. Selv et skikkelig grisevær vil holde oss borte fra våre kjæres gravstedene på julaftens ettermiddag og før nissen kommer. Vi forsøker her - i godt samarbeid med sokneprest Morten Andersen - å rettlede dere for det som skjer fra julafte og utover til 1. nyttårsdag:

JULAFTEN

Klokka 13 i Ranheim kirke

Under denne gudstjenesten synger vi salmene «Jeg er så glad hver julekveld», «Det lyser i stille grender», «En krybbe var vuggen», «Stille natt, hellige natt» og «Deilig er jorden». Det er sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Ranheim skolemusikkorps deltar under ledelse av sin dirigent, Geir Olav Aslaksen.

Klokka 14.30 i Ranheim kirke

Under denne gudstjenesten synges de samme salmene som i gudstjenesten klokka 13. Også her er det sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Vi får nå besøk av Marit Böttcher som medspillende solist på valthorn.

Klokka 16 i Ranheim kirke

Dette er siste gudstjeneste i Ranheim kirke på julaften. Her synges salmene «Det kimer nå til julefest», «Å kom nå med lovsang», «Det hev ei rose sprunge», «Stille natt, hellige natt», «Solbarn, jordbarn» og «Deilig er jorden». Her er det kapellan Wiebke Hummelgård som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Vi møter også denne gang Marit Böttcher som medspillende solist på valthorn. Etter gudstjenesten ringes julen inn og klokka er fem!

Det er også jul i nabokirka vår i Jakobsliveien. Her er programmet for det som skjer der:

Klokka 16 i Charlottenlund kirke

Her synges salmene «Det kimer nå til julefest», «Å kom nå med lovsang», «Jeg er så glad hver julekveld», «Natt i Betlehem», «Solbarn, jordbarn» og «Deilig er jorden». Det er sokneprest Skule Bjørnstad som leder gudstjenesten sammen med vikarorganist Erik Johannes Husom og diakon Marit S Aalstad. Vår kjente og kjære Laila Nervik Guldseth fra Ranheim Musikkforening er en medspillende solist på trompet. Karen Mathilde Heier Hovd er sangsolist. Etter gudstjenesten ringes julen inn og klokka på Jakobsli er også blitt fem.

  1. juledag i Ranheim kirke

Klokka 11.00 er det høytidsgudstjeneste. Menigheten feirer dåp for ett barn. Her er det kapellan Wiebke Hummelgård som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen.

Tor og Anne Kvernø deltar på trompet og fløyte.

NYTTÅRSAFTEN i RANHEIM KIRKE

klokka 17.00 inviterer vi tradisjonen tro til en kort ettermiddagsgudstjeneste. Sokneprest Skule Bjørnstad leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen. Her vil også musikkforeningens Laila Nervik Guldseth delta som medspillende solist på trompet.

  1. januar 2018

klokka 11.00 kan vi starte året med et kirkebesøk. Denne dagen har navnet; «Jesu navnedag» i kirkens kalender. Det er sokneprest Morten Andersen som leder gudstjenesten sammen med kantor Anita Christiansen.

KIRKA OGSÅ PÅ SYKEHJEMMENE

Menighetene feirer gudstjeneste på tre sykehjem i løpet av jula. Gudstjenestene er åpne for hele menigheten og er tilrettelagt spesielt for sykehjemsbeboere, personal og pårørende.

Lørdag 23. desember klokka 13.00 holdes det gudstjeneste på Charlottenlund helse og velferdssenter.

Tirsdag 26. desember klokka 11.00 (2. juledag) er det gudstjeneste på Brundalen helse og velferdssenter

Tirsdag 26. desember klokka 11.00 (2. juledag) er det gudstjenesteRanheim helse og velferdssenter

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

5. måned på rad med best omdømme!

12-10-2018 Hits:342 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen «Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både...

Les mer...

Karlsen sørget for 3 poeng

30-09-2018 Hits:461 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Karlsen sørget for 3 poeng

tekst og foto: Kjell Arntzen Kristiansunds supportergjeng fra Uglan satte en flott ramme rundt kampen Opptakten til kveldens kamp var satt i scene av «Uglan», Kristiansunds supportere. Med sine store faner og...

Les mer...

"Vi like Ranheim"

30-09-2018 Hits:548 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

"Vi like Ranheim"

tekst og foto: Kjell Arntzen I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede. Rundt 400 av...

Les mer...

Ranheim møter Kristiansund BK

27-09-2018 Hits:258 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim møter Kristiansund BK

tekst og foto: Kjell Arntzen Vi gleder oss til å se Svein Maalens gutter nok en gang! Møt opp til kampen mot Kristiansund på søndag! Dere får ha meg noe unnskyldt når...

Les mer...