A+ A A-

av: Kjell Arntzen                              foto: Øivind Næss, Kirsten Saksvik

 Fakkeltoget setter seg i bevegelse over brua og løype opp Ranheimsliafakkeltog

«Bedre sent enn aldri» er noe mange av oss må ty til fra tid til annen. I dag er det jeg som tyr til dette når muligheten først er tilstede, og at den flotte nyttårsmarkeringen på Ranheim ikke kan forbigås i stillhet. Vi klarte å være med på to av familiearrangementene, ett i regi av Hansbakken Velforening og Ranheim Bydelsfyrverkeri på Presthus. For bydelen synes jeg det er flott at de som har lyst kan rekke over begge arrangementene. Hansbakken Velforening startet med sitt fakkeltog klokka 16.30 og fyrverkeri i Pettersenfjæra litt før 17.30. Ranheim Bydelsfyrverkeri litt over klokka 18.00. Med andre ord, - godt tilpasset hverandre.

Fakkeltog over Ranheimslia

Vi anslår at rundt 150 møtte opp ved menighetshuset for å være med i fakkeltoget. For en gangs skyld var det vindstille og en grei temperatur, men glatt! De fleste var imidlertid godt skodd med brodder. I tillegg hadde mange trukket over seg en skikkelig god refleksvest. Toget gikk sin vante rute opp- og over Ranheimslia, kom ned ved Hansbakken og toget videre ned til Pettersenfjæra.

Her ble det møtt med dempet stemningsmusikk, lyssatt berg og i overkant av 150 andre. Ved naustet hadde velforeningen rigget seg opp med salgsbu der de frammøtte ble tilbudt varm gløgg, kaffe, brus og pølser. Det var noe trolsk som lå over «sprengkløfta» denne kvelden. Noen hadde plassert seg rundt bålpannene, enten for å grille selv eller rett og slett varme seg.

Flott fyrverkeri

fakkeltog raketter 2

Dette bildet av Øivind Næss er tatt fra Ranheimsavsias venneside.

Dette arrangementet baserer seg på at de som er med tar med seg fyrverkeri som leveres til arrangøren. Arrangøren har selvfølgelig også anskaffet et betydelig arsenal av slikt. Kyndige sto for oppskytingen som varte i 10-15 minutter. Vi registrerte flere gisp blant barn og voksne etter hvert som den ene etter den andre oppskytingen spredde en masse stjerner, smell og farger i den bekmørke tidligkvelden. Vi er ikke alene om å bli imponert over fyrverkeriet og den fantastiske stemningen som rådet i Pettersenfjæra.

Dette arrangementet er kommer for å bli, skal vi dømme etter de kommentarene som ble oppfattet. – Det er så lunt og hyggelig her nede i fjæra under disse arrangementene at vi ikke kan gå glipp av dette, sier Hans som har med kona Una og to barn. – For oss som ikke bor så langt unna er dette perfekt. Nå får barna se fyrverkeri sammen med mange andre så vi har ikke det «maset» fra stuptrøtte barn om å få være oppe til midnatt noe lenger, avslutter han idet en av guttene drar han bort for å kjøpe pølse.

Nissen kom

Det satt slett ingen demper på stemningen at nissen dukket opp med gavesekken sin. Selv om julaften og alt det der var passert så var det greit at han kom på nyttårsaften også. Det ble en pose med «godterier» på barna som kom seg fram til nissefar. Vi tror det var alle.

Vi forflyttet oss

Da det var slutt i fjæra stablet vi oss i vei på glatta mot Tangen og parkeringsplassen. Målet var nå en tur til Skovgård for å fylle diesel, deretter å se Ranheim Bydelsfyrverkeri sitt arrangement. På turen mot Skovgård registrerte vi en strøm av barn og voksen etter gangveien langs den gamle E6. Både fra Olderdalen, fra Eventyrbyen, fra Skovgård og Jakobsli strømmet det på med folk. Før rundkjøringen på Presthus fant vi det riktig å stoppe for å slippe folk over og opp den gamle gårdsveien til Felleskjøpets gård.

Jeg tok meg tid til å telle hvor mange som passerte bilen mens jeg sto der. Med stort og smått, barnevogner og akebrett kom jeg til 62! Med all tydelighet fortalte dette at også dette fyrverkeriet er kommet for å bli. Vi kjørte ned mot fabrikken og parkerte. Det ble en flott posisjon for å overvære det som skulle skje på Overvik. Jeg må vel også si at vi ikke var den eneste bilen som sto her, Det var så mange at det nærmet seg parkeringskaos!

Et fantastisk fyrverkeri

La oss først beklage at vi ikke har bilder fra dette fyrverkeriet

Klokka var noen minutter over 18 da den første raketten gikk til værs, strålende. Deretter kom det raketter i en jevn strøm den ene flottere enn den andre. Det var hjerter, fontener, smilefjes og utrolig flott sammensatt. Flere av oss som sto der var enige om at dette var bedre enn det kommunen sender fra Kristiansten. Nå vet ikke jeg om Trondheim kommune er med i finansieringen av Ranheim Bydelsfyrverkeri, men om de ikke er det bør det være en tanke at kommunen kjøper seg inn i denne bydelsoppskytingen. Et kommunalt betalt fyrverkeri av den kvalitet og format som de hadde på Overvik skulle ikke være et urimelig forlangende.

Det ble av flere av de som var nær basene for utskyting antydet at rundt 1.000 personer var tilstede. Når vi i tillegg regner med de mange som kan se dette fyrverkeriet på avstand, må vi kunne anta at det dobbelte har glede av dette fyrverkeriet. Nok en argument for at kommunen må kunne bidra noe

Vi gir vår uforbeholdne ros til Lunds Pyro for det flotte fyrverkeriet samtidig som vi er glad for at de ulike arrangementene ikke kolliderer med hverandre. Vi trenger et fakkeltog og fyrverkeri i fjæra og vi trenger et større bydelsfyrverkeri på Overvik/Presthus.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

5. måned på rad med best omdømme!

12-10-2018 Hits:342 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen «Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både...

Les mer...

Karlsen sørget for 3 poeng

30-09-2018 Hits:461 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Karlsen sørget for 3 poeng

tekst og foto: Kjell Arntzen Kristiansunds supportergjeng fra Uglan satte en flott ramme rundt kampen Opptakten til kveldens kamp var satt i scene av «Uglan», Kristiansunds supportere. Med sine store faner og...

Les mer...

"Vi like Ranheim"

30-09-2018 Hits:548 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

"Vi like Ranheim"

tekst og foto: Kjell Arntzen I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede. Rundt 400 av...

Les mer...

Ranheim møter Kristiansund BK

27-09-2018 Hits:259 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim møter Kristiansund BK

tekst og foto: Kjell Arntzen Vi gleder oss til å se Svein Maalens gutter nok en gang! Møt opp til kampen mot Kristiansund på søndag! Dere får ha meg noe unnskyldt når...

Les mer...