A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                                              foto: arkiv/Ranheimsavisa

Knut Kittelsaa 0033

 Vi regner med at "gammelpresten" stiller i prestekjolen på søndag. Det blir hyggelig å møte Knut igjen.

Det hender at tidligere idrettsutøvere gjør comeback. Nå er det vel også slik at mange av disse comebackene ikke er av de mest vellykkede, men alle skal ha for forsøket. Jeg vet ikke hvordan dette er i den «åndelige» verden, men her på Ranheim står vi faktisk foran et lokalt comeback av «gammelpresten» Knut Kittelsaa. Dette er spesielt morsomt nå etter at Knut har tatt til vettet og flyttet tilbake til Ranheim. Hans viv Anna og den pensjonerte presten har forlatt Eberg og «Snaustrinda» for godt og bosatt seg i Ranheimsfjæra med utsikt over fjorden og mot kirka. Ikke rart at han lengter tilbake til kirkerommet og prekestolen. Søndag 21. januar klokka 11.00 er det Knut som forretter.

Det er noen år siden

Det er noen år siden arendalitten Knut Kittelsaa kom til Ranheim. Det er helt tilbake til det forrige århundre, nærmere bestemt i 1980. I tiden fram til 1991 var han prest her i bydelen. Etter gjerningen sin her på Ranheim dro han til sentrum og ble sokneprest i Bakklandet fram til 2015 og i Tempe og Leira fram til 2017. I august i fjor fant han det aktuelt å pensjonere seg.

Knut forteller til Ranheimsavisa at han også fikk andre ting å gjøre etter at han dro fra Ranheim. – I perioden 1995-1997 var jeg prosjektleder for kirkens aktiviteter i Trondheims tusenårsjubileum. Siden har jeg vært med på å forberede Nidaros Pilegrimsgård fram til den kom i gang i 2008. Fra 2003 til 2015 ledet jeg samtalen mellom kirken og muslimene i Trondheim i Forum for muslimsk-kristen dialog på oppdrag fra biskopen.

Søndag blir det gudstjeneste på Ranheim
kirka intro
Og nå drar det seg til mot et gjensyn med deg på prekestolen i Ranheim kirke: - Ja, tenk det, svarer Knut. Denne gudstjenesten kom i stand etter et initiativ fra Bjørn Vevang som var Ranheim-konfirmant i 1990. Bjørn var med i ett av de siste konfirmantkullene jeg hadde. Jeg må ærlig innrømme at dette syns jeg var morsomt.

Bjørn er nå en av byens mange dyktige organister. Til vanlig er han i tjeneste i Berg kirke, men denne søndagen kommer han til Ranheim. Dette tror jeg blir et god opplevelse for mange. I stor grad har jeg ønsket å treffe igjen mange fra menigheten fra min tid, ikke minst de jeg har konfirmert, giftet eller døpt. Jeg har vært i kontakt med en del og kan røpe at i denne gudstjenesten er alle oppgaver, unntatt min presterolle, dekket av tidligere konfirmanter. Dere vil møte Kristin Bandlien Bratseth som klokker, Egil Martin Kristiansen leser tekstene, Kristian Kittelsaa (min eldste sønn) er kirketjener og Kolbjørn Selmer er kirkevert. Alle hadde meg som konfirmantprest, forteller Knut.

Alle er selvfølgelig velkommen

-        Vi innbyr særskilt alle mine konfirmantkull fra 1981 til 1991, men selvsagt er alle hjertelig velkommen i kirken på søndag! Jeg håper at jeg finner noen til å sørge for kirkekaffe også, men det er ikke klart ennå. Kanskje det hjelper når folk får lest dette, sier Knut og håper.

-        Det blir spesielt for meg dette. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg og ser fram til å møte dere. Noen tidligere konfirmanter har jeg hatt gleden av å vie, andre har jeg døpt barna til eller møtt på andre måter. Jeg har også forrettet begravelse for en som døde. Mange har jeg fulgt med på og gledet meg over i alle år etter min tid på Ranheim. Nå håper jeg å se mange av dem i kirken på søndag! Avslutter Knut.

Gudstjenesten følger vanlig oppsett og starter klokka 11.00. Det er en gudstjeneste i tillegg til menighetens oppsatte program, men det er en dåp og det holdes også nattverd. Det blir nok ikke noen spesielle overraskelser, men det blir helt sikkert et trivelig møte med mange gamle kjente på Ranheim for «gammelpresten» og for dere som mange av dere som han har hatt et minneverdig forhold til. Det Knut sier til meg er: - Det kjennes godt å være tilbake her! Det er ingen grunn til å tvile på at både Anna og Knut er glade for å være tilbake igjen. Ranheimsavisa håper at mange av dere benytter anledningen til å gå i kirka denne søndags formiddagen.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheimspillere til BRANN

15-08-2018 Hits:239 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheimspillere til BRANN

av: Kjell Arntzen            foto: Kjell Arntzen Brann har hentet to av våre for å styrke laget! Fra tidligere er det kjent av midtbanekrigeren Kristoffer Løkberg ikke fornyet sin kontrakt med Ranheim og...

Les mer...

Livet i Eliteserien er herlig!

10-08-2018 Hits:361 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Livet i Eliteserien er herlig!

tekst: Frank Lidahl                              foto: Kjell Arntzen Frank har sendt oss dette som han i dag har lagt ut på "Mellomrommet" De to siste kampene har gitt oss to tap. Hverdagen...

Les mer...

FEST fra morgen til kveld

05-08-2018 Hits:592 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

FEST fra morgen til kveld

tekst og foto: Kjell Arntzen                 foto: Overvik Store og små strømmet til festdagens åpning utenfor COOP-EXTRA lokka 12.00 Gårdagen startet så flott, med Ranheimsflagg på mange balkonger, husvegger og bydelens levegger. Vi...

Les mer...

Spennende med nytt kunstgress

25-07-2018 Hits:262 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Spennende med nytt kunstgress

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Asbjørn Olsson og Ranheim Fotball Før det nye kunstgresset kunne legges måtte mye annet gjøres. Her jobbes det med sviktpadden. I disse dager har Extra Arena fått nytt...

Les mer...