A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                                              foto: arkiv/Ranheimsavisa

Knut Kittelsaa 0033

 Vi regner med at "gammelpresten" stiller i prestekjolen på søndag. Det blir hyggelig å møte Knut igjen.

Det hender at tidligere idrettsutøvere gjør comeback. Nå er det vel også slik at mange av disse comebackene ikke er av de mest vellykkede, men alle skal ha for forsøket. Jeg vet ikke hvordan dette er i den «åndelige» verden, men her på Ranheim står vi faktisk foran et lokalt comeback av «gammelpresten» Knut Kittelsaa. Dette er spesielt morsomt nå etter at Knut har tatt til vettet og flyttet tilbake til Ranheim. Hans viv Anna og den pensjonerte presten har forlatt Eberg og «Snaustrinda» for godt og bosatt seg i Ranheimsfjæra med utsikt over fjorden og mot kirka. Ikke rart at han lengter tilbake til kirkerommet og prekestolen. Søndag 21. januar klokka 11.00 er det Knut som forretter.

Det er noen år siden

Det er noen år siden arendalitten Knut Kittelsaa kom til Ranheim. Det er helt tilbake til det forrige århundre, nærmere bestemt i 1980. I tiden fram til 1991 var han prest her i bydelen. Etter gjerningen sin her på Ranheim dro han til sentrum og ble sokneprest i Bakklandet fram til 2015 og i Tempe og Leira fram til 2017. I august i fjor fant han det aktuelt å pensjonere seg.

Knut forteller til Ranheimsavisa at han også fikk andre ting å gjøre etter at han dro fra Ranheim. – I perioden 1995-1997 var jeg prosjektleder for kirkens aktiviteter i Trondheims tusenårsjubileum. Siden har jeg vært med på å forberede Nidaros Pilegrimsgård fram til den kom i gang i 2008. Fra 2003 til 2015 ledet jeg samtalen mellom kirken og muslimene i Trondheim i Forum for muslimsk-kristen dialog på oppdrag fra biskopen.

Søndag blir det gudstjeneste på Ranheim
kirka intro
Og nå drar det seg til mot et gjensyn med deg på prekestolen i Ranheim kirke: - Ja, tenk det, svarer Knut. Denne gudstjenesten kom i stand etter et initiativ fra Bjørn Vevang som var Ranheim-konfirmant i 1990. Bjørn var med i ett av de siste konfirmantkullene jeg hadde. Jeg må ærlig innrømme at dette syns jeg var morsomt.

Bjørn er nå en av byens mange dyktige organister. Til vanlig er han i tjeneste i Berg kirke, men denne søndagen kommer han til Ranheim. Dette tror jeg blir et god opplevelse for mange. I stor grad har jeg ønsket å treffe igjen mange fra menigheten fra min tid, ikke minst de jeg har konfirmert, giftet eller døpt. Jeg har vært i kontakt med en del og kan røpe at i denne gudstjenesten er alle oppgaver, unntatt min presterolle, dekket av tidligere konfirmanter. Dere vil møte Kristin Bandlien Bratseth som klokker, Egil Martin Kristiansen leser tekstene, Kristian Kittelsaa (min eldste sønn) er kirketjener og Kolbjørn Selmer er kirkevert. Alle hadde meg som konfirmantprest, forteller Knut.

Alle er selvfølgelig velkommen

-        Vi innbyr særskilt alle mine konfirmantkull fra 1981 til 1991, men selvsagt er alle hjertelig velkommen i kirken på søndag! Jeg håper at jeg finner noen til å sørge for kirkekaffe også, men det er ikke klart ennå. Kanskje det hjelper når folk får lest dette, sier Knut og håper.

-        Det blir spesielt for meg dette. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg og ser fram til å møte dere. Noen tidligere konfirmanter har jeg hatt gleden av å vie, andre har jeg døpt barna til eller møtt på andre måter. Jeg har også forrettet begravelse for en som døde. Mange har jeg fulgt med på og gledet meg over i alle år etter min tid på Ranheim. Nå håper jeg å se mange av dem i kirken på søndag! Avslutter Knut.

Gudstjenesten følger vanlig oppsett og starter klokka 11.00. Det er en gudstjeneste i tillegg til menighetens oppsatte program, men det er en dåp og det holdes også nattverd. Det blir nok ikke noen spesielle overraskelser, men det blir helt sikkert et trivelig møte med mange gamle kjente på Ranheim for «gammelpresten» og for dere som mange av dere som han har hatt et minneverdig forhold til. Det Knut sier til meg er: - Det kjennes godt å være tilbake her! Det er ingen grunn til å tvile på at både Anna og Knut er glade for å være tilbake igjen. Ranheimsavisa håper at mange av dere benytter anledningen til å gå i kirka denne søndags formiddagen.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:731 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:411 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:294 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:314 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...