A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2045

Ola, Tine og Ida i nabohytta har klekket ut en stor påskekylling for påska denne gang.

Mange bevilger seg påskeferie fra fredag før palmesøndag. Slik blir det et langt og fortjent avbrekk fra de vanlige dagene. Noen drar på hytta, andre på hotell, noen til syden og veldig mange blir hjemme. Faktisk er det flere som er hjemme i påska enn det er som reiser bort. På Ranheim kan det faktisk være godt å være på pletten når våren kommer sigende. For nå må da våren komme? Det er jo Ranheims-kamp allerede 2. påskedag!

Vi har tatt turen til Stugudal og "Martestua" for kos og hygge. Så langt har det vært noen dager med det beste påskeværet på 11 år. Vi tror det fortsetter påska ut. 26 minusgrader på tirsdag, men temperaturen er til å leve med utover dagen når sola varmer. Klokka 07.45 i dag tidlig viste stokken - 25 grader!

Det er kaldt i lufta.. På mandag var det 22 kalde minusgrader da vi startet opp Golfen for å ta en tur over grensa. Jeg kan ikke si annet enn at det var glatt etter nattas snølag. Nå på morgenen er det sol fra en skyfri himmel, men gruelig kaldt. Meteorologene sa i forrige uke at det skulle komme 50 cm. nysnø i løpet av de nærmeste dagene. Der tok de skammelig feil. Når det er sagt tror jeg vi kan godt klare av med et par uker uten nedbør. Jeg ser slett ikke bort fra at noen er uenige i dette, noen vil ha nysnø og godt skiføre. For mange, kanskje de fleste, er det våren på Ranheim som ventes. Tjelden er kommet til avtalt tid den 13. mars og leirfivel titter fram på barflekker i veikanten. Dette er synlige tegn på at våren vil fram! Her på fjellet er det godt med snø, flott vær og godt skiføre for de som ønsker å strekke ut på tur.

På Ranheim våres det og det blir kamp 2. påskedag! Vi lar oss ikke lure nå?

IMG 2046

Vi trosset kuldegradene og dro opp til Berit på "Endeli" for kaffe og nystekte vafler.

Jeg er ikke den typen som er nødt til å ha ski på beina lenger. Nå higer jeg heller ikke etter de forskjellige fjelltopper eller å gå et betydelig antall mil i løpet av påska. Nå varsler også en vond rygg at dette skal du heller ikke innlate deg på. Det samme sier kiropraktor Skare. Jeg har altså solid ryggdekning for at min påske blir på hytteterrassen i Tydal`n. «Harrys Bar» som stedet heter. Her har jeg vakt gjennom hele påska, unntatt er onsdag da jeg skal være kvissmaster på Væktarstua. De oppgavene 15 lag (en full spisesal på hotellet) skal gjennom ligger allerede i veska mi.

Mange av dere er sikkert dyktige turgåere som trekker langt innover fjellet. Ære være dere for det. Det er en herlig følelse å gå i hvit snø etter gode spor, og nær urørt natur. Du ser rypesteggen lette fra et kjerr like foran skituppen, du ser kanskje flokker av rein som koser seg på barflekker i fjellet, og du nyter livet der du går. Kvikk-Lunch og appelsin er i sekken, tørr ved har du også med til bålet og pølsene!

Jeg håper alle får det været vi så inderlig fortjener. Vi fortjener sol fra en skyfri himmel, vindstille, ikke så mange kuldegrader, og godt føre. Så passer vi oss for de farer som alltid lurer i fjellet; mer eller mindre åpne bekker, usikker is og rasfaren. Så tar vi ikke de aller største sjanser når vi setter turen ned fjellsidene. Vi vil ha alle tilbake igjen i god form, med farge i fjeset og klar for nye hverdager.

Når det gjelder Ranheimsavisa vil den også bli preget av at det er påske og fridager. Kanskje blir en eller annen artikkel publisert, men det beror på været og skrivelysten. Vi ønsker dere alle en riktig God påske!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:640 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:329 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:233 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:263 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...