A+ A A-

av. Sokneprest Skule Bjørnstad      bilde: glassmaker Anne Hilde Øigarden

kirka intro

Ranheim kirke har følgende program for påsken 2018:

langfredag 30. mars klokka 11.00 - Pasjonsgudstjeneste

1. påskedag 1. april klokka 11.00 - Høytidsgudstjeneste

 

Tradisjonen tro har vi bedt sokneprest Skule Bjørnstad om å skrive noen ord for oss i forkant av påska. Vår henvendelse ble tatt like godt imot som de foregående fem årene. Skule retter vår oppmerksomhet mot livet, de grusomme hendelser som skjer på flere plasser i vår verden og håpet vi har for det godes seier. Jeg gir ordet til soknepresten:

«Årstidenes skiftninger er noe av det fine med å bo i Norge. I år har vinteren vært gjenstridig. I skrivende stund er det fremdeles en god del snø, også i lavlandet i Trondheim. Likvevel vet vi at våren kommer. Det kommer dager med sol og varme.

Det er absurd, kontrasten er stor, men det er sant.

Det er absurd. Å snakke om livets oppstandelse midt i dødens verden. Likevel er det nettopp det som er påskens budskap. Livet seirer. Jesus gikk inn i døden og overvant den. Derfor gir han oss håp om det samme. I skrivende stund er det fastetid. Vi har hatt fasteaksjon med konfirmantene og voksne frivillige i aksjon. Sammen har vi sørget for at mennesker i andre land får tilgang til rent vann. Får håp om liv. I det helt nære kan vi også gi hverandre mot til å leve ved å si til hverandre at vi er der. «Jeg er her for deg».

Jesus gikk inn i kampen mot det onde, - for å gi oss håp og liv. Jesus sier han er her, alle dager inntil verdens ende. Han stikker ikke av. Han er der om det er aldri så tungt. Han gir liv og håp.

glassbilde

Glassbildet er laget av Anne Hilse Øigarden. Hun er både prest og glassmaker.

Bildet jeg har lagt ved er et kunstverk i glass, laget av prest og glassmaker Anne Hilde Øigarden. Bildet illustrerer vandringen fra fastetid i ettertanke til påskedags jubel.

Vi går snart inn i påsken. Dramaet der Jesus først rir inn i Jerusalem og blir hyllet. Dernest spiser med vennene, disiplene. Går inn i lidelse og død. Står opp igjen tredje dagen og viser seg sterkere enn døden. Det gir oss håp, midt i det livet vi lever. Det gjør at død og mørke ikke skal ha det siste ord.

Dette ordet fra 1 Peters brev lyder ved både livets begynnelse og livets slutt: «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far. Han som i sin rike miskunn har født oss på ny, og gitt oss et levende håp om Jesu Kristi oppstandelse fra de døde».

Velsignet påske!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi ser fram til kveldens kamp

08-07-2018 Hits:355 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vi ser fram til kveldens kamp

Tekst og foto: Kjell Arntzen Alle som tar turen etter FV 705 fra Reitan-krysset mot Stugudal og Brekken blir minnet om Ranheim Fotball. Måtte det bare hjelpe! Vi står foran siste seriekamp...

Les mer...

Nok en god kamp av Ranheim

01-07-2018 Hits:383 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Nok en god kamp av Ranheim

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Dagbladet nett Ranheims spillere var godt fornøyd med eget spill og 3 fortjente poeng mot Start. Ranheim tok et vakkert farvel med den humpete kunstgressmatta på Extra Arena...

Les mer...

Ranheimsgutt på talentsamling

28-06-2018 Hits:632 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen                     foto: Ole Jørgen Brattland I denne uka har Odin Holm fra Ranheim deltatt på Equinors talentleir i Porsgrunn. Sammen...

Les mer...

Det ble et fortjent tap

24-06-2018 Hits:238 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Vi var nok mange som hadde forventninger om en saftig revansje etter cuptapet mot Strømsgodset, men slik skulle det ikke bli. Når prestasjonen ikke blir som den vanligvis...

Les mer...