A+ A A-

av. Sokneprest Skule Bjørnstad      bilde: glassmaker Anne Hilde Øigarden

kirka intro

Ranheim kirke har følgende program for påsken 2018:

langfredag 30. mars klokka 11.00 - Pasjonsgudstjeneste

1. påskedag 1. april klokka 11.00 - Høytidsgudstjeneste

 

Tradisjonen tro har vi bedt sokneprest Skule Bjørnstad om å skrive noen ord for oss i forkant av påska. Vår henvendelse ble tatt like godt imot som de foregående fem årene. Skule retter vår oppmerksomhet mot livet, de grusomme hendelser som skjer på flere plasser i vår verden og håpet vi har for det godes seier. Jeg gir ordet til soknepresten:

«Årstidenes skiftninger er noe av det fine med å bo i Norge. I år har vinteren vært gjenstridig. I skrivende stund er det fremdeles en god del snø, også i lavlandet i Trondheim. Likvevel vet vi at våren kommer. Det kommer dager med sol og varme.

Det er absurd, kontrasten er stor, men det er sant.

Det er absurd. Å snakke om livets oppstandelse midt i dødens verden. Likevel er det nettopp det som er påskens budskap. Livet seirer. Jesus gikk inn i døden og overvant den. Derfor gir han oss håp om det samme. I skrivende stund er det fastetid. Vi har hatt fasteaksjon med konfirmantene og voksne frivillige i aksjon. Sammen har vi sørget for at mennesker i andre land får tilgang til rent vann. Får håp om liv. I det helt nære kan vi også gi hverandre mot til å leve ved å si til hverandre at vi er der. «Jeg er her for deg».

Jesus gikk inn i kampen mot det onde, - for å gi oss håp og liv. Jesus sier han er her, alle dager inntil verdens ende. Han stikker ikke av. Han er der om det er aldri så tungt. Han gir liv og håp.

glassbilde

Glassbildet er laget av Anne Hilse Øigarden. Hun er både prest og glassmaker.

Bildet jeg har lagt ved er et kunstverk i glass, laget av prest og glassmaker Anne Hilde Øigarden. Bildet illustrerer vandringen fra fastetid i ettertanke til påskedags jubel.

Vi går snart inn i påsken. Dramaet der Jesus først rir inn i Jerusalem og blir hyllet. Dernest spiser med vennene, disiplene. Går inn i lidelse og død. Står opp igjen tredje dagen og viser seg sterkere enn døden. Det gir oss håp, midt i det livet vi lever. Det gjør at død og mørke ikke skal ha det siste ord.

Dette ordet fra 1 Peters brev lyder ved både livets begynnelse og livets slutt: «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far. Han som i sin rike miskunn har født oss på ny, og gitt oss et levende håp om Jesu Kristi oppstandelse fra de døde».

Velsignet påske!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:639 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:329 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:233 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:263 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...