A+ A A-

av. Sokneprest Skule Bjørnstad      bilde: glassmaker Anne Hilde Øigarden

kirka intro

Ranheim kirke har følgende program for påsken 2018:

langfredag 30. mars klokka 11.00 - Pasjonsgudstjeneste

1. påskedag 1. april klokka 11.00 - Høytidsgudstjeneste

 

Tradisjonen tro har vi bedt sokneprest Skule Bjørnstad om å skrive noen ord for oss i forkant av påska. Vår henvendelse ble tatt like godt imot som de foregående fem årene. Skule retter vår oppmerksomhet mot livet, de grusomme hendelser som skjer på flere plasser i vår verden og håpet vi har for det godes seier. Jeg gir ordet til soknepresten:

«Årstidenes skiftninger er noe av det fine med å bo i Norge. I år har vinteren vært gjenstridig. I skrivende stund er det fremdeles en god del snø, også i lavlandet i Trondheim. Likvevel vet vi at våren kommer. Det kommer dager med sol og varme.

Det er absurd, kontrasten er stor, men det er sant.

Det er absurd. Å snakke om livets oppstandelse midt i dødens verden. Likevel er det nettopp det som er påskens budskap. Livet seirer. Jesus gikk inn i døden og overvant den. Derfor gir han oss håp om det samme. I skrivende stund er det fastetid. Vi har hatt fasteaksjon med konfirmantene og voksne frivillige i aksjon. Sammen har vi sørget for at mennesker i andre land får tilgang til rent vann. Får håp om liv. I det helt nære kan vi også gi hverandre mot til å leve ved å si til hverandre at vi er der. «Jeg er her for deg».

Jesus gikk inn i kampen mot det onde, - for å gi oss håp og liv. Jesus sier han er her, alle dager inntil verdens ende. Han stikker ikke av. Han er der om det er aldri så tungt. Han gir liv og håp.

glassbilde

Glassbildet er laget av Anne Hilse Øigarden. Hun er både prest og glassmaker.

Bildet jeg har lagt ved er et kunstverk i glass, laget av prest og glassmaker Anne Hilde Øigarden. Bildet illustrerer vandringen fra fastetid i ettertanke til påskedags jubel.

Vi går snart inn i påsken. Dramaet der Jesus først rir inn i Jerusalem og blir hyllet. Dernest spiser med vennene, disiplene. Går inn i lidelse og død. Står opp igjen tredje dagen og viser seg sterkere enn døden. Det gir oss håp, midt i det livet vi lever. Det gjør at død og mørke ikke skal ha det siste ord.

Dette ordet fra 1 Peters brev lyder ved både livets begynnelse og livets slutt: «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far. Han som i sin rike miskunn har født oss på ny, og gitt oss et levende håp om Jesu Kristi oppstandelse fra de døde».

Velsignet påske!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

5. måned på rad med best omdømme!

12-10-2018 Hits:342 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen «Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både...

Les mer...

Karlsen sørget for 3 poeng

30-09-2018 Hits:461 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Karlsen sørget for 3 poeng

tekst og foto: Kjell Arntzen Kristiansunds supportergjeng fra Uglan satte en flott ramme rundt kampen Opptakten til kveldens kamp var satt i scene av «Uglan», Kristiansunds supportere. Med sine store faner og...

Les mer...

"Vi like Ranheim"

30-09-2018 Hits:547 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

"Vi like Ranheim"

tekst og foto: Kjell Arntzen I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede. Rundt 400 av...

Les mer...

Ranheim møter Kristiansund BK

27-09-2018 Hits:258 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim møter Kristiansund BK

tekst og foto: Kjell Arntzen Vi gleder oss til å se Svein Maalens gutter nok en gang! Møt opp til kampen mot Kristiansund på søndag! Dere får ha meg noe unnskyldt når...

Les mer...