A+ A A-

test: Kjell Arntzen

Brann

Vi regner med at Ranheim slår bergenserne uten at vi er tilstede!

Vi tar en oppsummering av det vi har liggende på denne lørdagen. I neste uke blir det lite stoff som publiseres. Redaktøren innvilger seg en kort ferie med kona for deretter å delta på Norges Automobil Forbunds landsmøte på Lillehammer. Tiden vil ikke strekke til noe annet enn forberedelser for nevnte landsmøte og roe ned før en deilig og avslappende sjøreise. Det betyr at det ikke kommer omtaler fra Ranheims oppgjør mot Brann og Vålerenga, ei heller kommer det en oversikt over det som skjer neste helg. Jeg regner med at dere har forståelse for dette. Nå noe om det vi har liggende:

Frivillighetsmiddag

Alle vet at Ranheim er «dugnadsbygda» framfor noen andre. Hundrevis av frivillige gjør hver dag en frivillig innsats for at barn, eldre og bydelen skal ha gode tilbud som flere kan gjøre seg bruk av. Denne innsatsen tas gjerne som en selvfølgelighet og lite ros tilkommer de mange som gjør det bedre for oss andre å bo på Ranheim.

Hver enkelt av oss er ikke så veldig flink til å takke eller rose den innsatsen disse folka legger ned. Flere har sagt til meg at «det vi gjør tar de som en selvfølgelighet». Om dette føles av flere er det urovekkende. I ytterste konsekvens kan det føre til at de mange frivillige vi har i dag, reduseres etter hvert som tiden går og at innsatsen ikke berømmes.

Ranheimsavisa forsøker hvert år å sette noe pris på den frivillige innsatsen mange gjør. Det er gjort ved invitasjoner til nyttårskonserter, til Reppe Blandakors revyer og til trivelige middager på Romantica. Vi har etter beste evne forsøkt å nå ulike grupper og miljøer. Denne gang har vi invitert folk fra dugnadsgjengen som sto på dag og natt for å gjøre EXTRA Arena klar til sesongstart, til de frivillige som har stått på for våre nye landsmenn/kvinner på «Språkkaféen» og noen frivillige fra andre miljø. 25 personer samles mandag kveld til en trivelig «takk for innsatsen middag» på Romatica, en takk fra Raheimsmiljøet.

Audhilds Rens og vask

Vi har fått melding om at Ranheimsavisa har skrevet at Audhilds Rens og vask i Jakobsliveien er stengt på lørdager. En ting er at jeg ikke kan se at vi noen gang har skrevet dette, en annen er at det ikke er tilfellet. Audhild har vaskeriet åpent på lørdager, nå i tiden 10.00 til 14.00.

Audhild forteller at i disse før-konfirmasjonstider har de mye å gjøre, men kapasiteten er ikke sprengt. Har dere tøy som har behov for en vask og rens å gjøre for kommende selskapeligheter, så vet dere nå at det er mulig å levere og hente tøy på lørdager.

Ei stor uke for Ranheimsjenter

Vipers

Malin Aune og hennes lagvenninner i Vipers feirer gullet. Vi gratulerer!

Ranheims fotballspillere har fått stor oppmerksomhet over tid. Nå er det endelig tid for å rose noen av bydelens jenter. Ta f.eks. Malin Aune, en framragende håndballspiller fra Vikåsen. Hun har spilt for Ranheim, Selbu og Oppsal i damenes Eliteserie. I 2017 valgte Malin overgang til Kristiansandslaget Vipers. Her har hun inntatt en sentral rolle. Malin var også med i den norske troppen som tok EM-gull i Sverige.

Etter at Larvik har tatt seriegull 13 år på rad mente Vipersjentene at nå skulle det være slutt! Sist mandag gjorde de slutt på Larviks rekke med seriegull da de slo Gjerpen 28-23. Malin scoret 1 mål i denne kampen. Det sikret Vipers seriegull og «The Double» etter cupseieren tidligere i sesongen!

Nå er det sluttspill mellom de åtte beste i serien: Vipers, Larvik, Fredrikstad, Byåsen, Oppsal, Storhamar, Gjerpen og Tertnes som gjenstår. Her velges de 4 beste sin motstander. Malin og Vipers har valgt Oppsal. Vi ønsker Malin og hennes lagvenninner lykke til!

Dommertrio av jenter

I 1. runde-kampen mellom Kvik og Ranheim var det satt opp en dommerkvartett med bare jenter. Det er en historisk situasjon. Aldri før har det vært en hel dommerkvartett av jenter i fotball-NM! En av disse måtte selvfølgelig være ei Ranheimsjente! Datter av tidligere toppdommer, Egil Nervik, var hovedpersonen i dommerdrakt i onsdagens kamp.

Det er mer enn morsomt at Henrikke Holm Nervik har blitt dommer på et så høyt nivå. Vi er ser ikke bort fra at pappa Egil kan ha vært hennes forbilde og mentor, men det er uansett Henrikke som har gjort jobben! Kanskje blir hun en vel så god dommer som Egil var? Etter det vi kunne se i onsdagens kamp gjorde Henrikke og de andre i dommerkvartetten en god debut på dette nivået. Henrikke sørget også for at Ranheim kunne gå videre til 2. runde. Hun blåste korrekt for straffe for Ranheim i 2. omgangs 25 minutt. Nå møter Ranheim Orkla i 2. runde.

Dugnad ved menighetshuset

Mandag 23. april innkalles det til dugnad ved menighetshuset. – Vi håper å se så mange som mulig ved menighetshuset fra klokka 17.00 på mandag, sier Lisbeth Nygård. – Nå skal vi rydde opp utenfor veggene her, ha ny bark ved buskene, klippe grener og kvister der det skal klippes og fjerne det som har kommet fram etter at snøen forsvant. Det har vært veldig fint om de som kommer har med seg ei rive, kost, trillebår og kanskje en hagespade, fortsetter hun.

-        Blir vi mange nok vil ikke dette ta så veldig lang tid, men vi skal gjøre jobben slik at det ser bra ut nå før mai måned med sine konfirmasjoner og mange helligdager setter inn. Kanskje blir det en kaffekopp etter endt jobb, avslutter hun med og smiler.

Dugnad ved bydelsmuseet og kirka

Siden jeg ikke kommer til å skrive noe i den kommende uka nevnes også den årlige dugnaden ved bydelsmuseet. Her er det stasjonsparken som skal rakes og ryddes for greiner og raks. Vider skal det ordnes rundt bygningene og på plattformen.

Denne dugnaden er som vanlig et samarbeidsprosjekt mellom menigheten og bydelsmuseet. Foruten det som er nevnt over skal det også ryddes og rakes på områdene rundt kirka og på parkeringsplassen. Dugnaden er mandag 30.04 og starter klokka 17.00. Den avsluttes med en hyggelig kaffestund inne på museet. De som rår over ei rake, en kost eller trillebår tar dette med til denne vårpussen. Alt skal være klart og greit til vi tar fatt på mai måned!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:639 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:329 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:233 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:263 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...