A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Ranheimsavisa

1 mai flagg

1. mai er arbeidernes internasjonale demonstrasjonsdag. Det røde flagget har vaiet ved mange 1. mai-arrangement her på Ranheim. 

Om ikke sommervarmen har kommet til Ranheim ennå så er det meldt bra vær og rundt 8 grader i morgen. Det kan bety at mange fristes til å ta del i bydelens stolte 1. mai-arrangement. For mange av oss er dette dagen da vi møter opp til flaggheisingen ved Folkets Hus klokka 10.00 og våkner til skolekorpsets og musikkforeningens morgenmusikk i bydelen. En mangeårig tradisjon holdes godt i hevd her på Ranheim. Som tidligere er det Ranheim Arbeidersamfunn som står for arrangementet.

Tidlig våken til musikk

Musikkforeningen hoved

Ranheim Musikkforening gjør seg klar for avmarsj i 2017

Her på Ranheim er vi så heldige at vi har to utmerkede korps i Ranheim Skolemusikkorps og Ranheim Musikkforening. De stiller alltid opp når noe skal markeres eller feires i bydelen. Nå er det 1. mai som gjelder, og musikantene er oppe fra tidlig morgen for å vekke oss til korpsmusikk som markerer starten på denne tradisjonelt betydningsfulle dagen for Ranheimsamfunnet.

Musikkforeningen og skolekorpset vil dekke store deler av «Ner-Ranheim» med sin morgenoppmarsj. Beboere i Olderdalen, Ranheimsveien, Grilstad og andre som ligger mot disse områdene vil kunne se og høre korpsene. Oppmarsjene markerer start på dagen og at de som føler for det, heiser det norske flagget i sine flaggstenger og pryder balkonger med sine balkongflagg.

Flaggheising klokka 10.00, deretter opptog

Den offisielle flaggheisingen av dagens røde flagg skjer ved Folkes Hus klokka 10.00. Her vil Ranheim Musikkforening og Ranheim Mannskor markere dagen med musikk og sang. Etter seremonien rundt flaggheisingen setter demonstrasjonstoget seg i bevegelse. Ruta er som de siste årene Ranheimsveien mot Grilstad, rundt i nærliggende veier og tilbake til Folkets Hus

Arrangement inne i Folkets Hus

IMG 1983

Arbeidersamfunnets leder, Tore Henriksen, er fornøyd med at de har fått ordfører Rita Ottervik og ungdomsrepresentanten, Julie Indstad Hole, til å komme hit for å holde taler 1. mai.

Arrangøren forteller at ca. klokka 11.00 blir det arrangement og taler inne i Folkets Hus. Arbeidersamfunnets leder, Tore Henriksen, forteller til Ranheimsavisa: - Vi har vært så heldige å få ordfører Rita Ottervik til å holde talen for dagen. Her var det nok mange om kampen, men vi trakk ett av de lengste stråene og det er vi glade for, sier Tore. – Rita skal også andre steder for å holde tale denne dagen, men for oss passet det veldig bra at hun kunne komme her til vår «faste» hovedtaletid, sier han og smiler.

-      -  Inne i A-salen har vi ordnet med kaffe og kaker for de som besøker oss, fortsetter Tore. – I fjor minnes jeg at det var temmelig fullt og det håper jeg det blir i år også. Det er ingen grunn til å sitte hjemme denne formiddagen. Det er alltid hyggelig å se at Ranheimsfolk virkelig slutter opp om 1. mai. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette ligger i genene til folk fra denne tradisjonelt sterke «arbeider-bydelen»? undrer han.

Julie holder ungdomsappell

Julie Indstad Hole, som er leder for Trøndelag AUF og er en kommende «stjerne» (redaktørens spådom) i Arbeiderpartiet, vil holde ungdomsappellen. Det forventes en god og tankevekkende tale fra ungdomspolitikeren. For uinnvidde forteller jeg at det var Julie som samlet flertall og fremmet forsalget i byens formannskap som ga oss 100.000 kroner til tribuner på fotballbanen. Hun er av de vi kan benevne som «bydelspolitiker», men ikke av den typen som bare er det. Julie har både vyer og engasjement for hele kommunen og internasjonal politikk.

Etter ungdomsappellen skal Eivind Rindal holde sin appell. Eivind er nå student i religionshistorie og var på Utøya den 22. juli 2011. Han kom heldigvis fra denne traumatiske hendelsen i live og fortsetter sitt politiske engasjement, bl.a. for å forhindre at slike hendelser skjer igjen. Personlig ser jeg fram til å høre Eivind nok en gang. Han har også tidligere holdt appeller her på Ranheim.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:639 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:329 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:233 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:263 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...