A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Ranheimsavisa

1 mai flagg

1. mai er arbeidernes internasjonale demonstrasjonsdag. Det røde flagget har vaiet ved mange 1. mai-arrangement her på Ranheim. 

Om ikke sommervarmen har kommet til Ranheim ennå så er det meldt bra vær og rundt 8 grader i morgen. Det kan bety at mange fristes til å ta del i bydelens stolte 1. mai-arrangement. For mange av oss er dette dagen da vi møter opp til flaggheisingen ved Folkets Hus klokka 10.00 og våkner til skolekorpsets og musikkforeningens morgenmusikk i bydelen. En mangeårig tradisjon holdes godt i hevd her på Ranheim. Som tidligere er det Ranheim Arbeidersamfunn som står for arrangementet.

Tidlig våken til musikk

Musikkforeningen hoved

Ranheim Musikkforening gjør seg klar for avmarsj i 2017

Her på Ranheim er vi så heldige at vi har to utmerkede korps i Ranheim Skolemusikkorps og Ranheim Musikkforening. De stiller alltid opp når noe skal markeres eller feires i bydelen. Nå er det 1. mai som gjelder, og musikantene er oppe fra tidlig morgen for å vekke oss til korpsmusikk som markerer starten på denne tradisjonelt betydningsfulle dagen for Ranheimsamfunnet.

Musikkforeningen og skolekorpset vil dekke store deler av «Ner-Ranheim» med sin morgenoppmarsj. Beboere i Olderdalen, Ranheimsveien, Grilstad og andre som ligger mot disse områdene vil kunne se og høre korpsene. Oppmarsjene markerer start på dagen og at de som føler for det, heiser det norske flagget i sine flaggstenger og pryder balkonger med sine balkongflagg.

Flaggheising klokka 10.00, deretter opptog

Den offisielle flaggheisingen av dagens røde flagg skjer ved Folkes Hus klokka 10.00. Her vil Ranheim Musikkforening og Ranheim Mannskor markere dagen med musikk og sang. Etter seremonien rundt flaggheisingen setter demonstrasjonstoget seg i bevegelse. Ruta er som de siste årene Ranheimsveien mot Grilstad, rundt i nærliggende veier og tilbake til Folkets Hus

Arrangement inne i Folkets Hus

IMG 1983

Arbeidersamfunnets leder, Tore Henriksen, er fornøyd med at de har fått ordfører Rita Ottervik og ungdomsrepresentanten, Julie Indstad Hole, til å komme hit for å holde taler 1. mai.

Arrangøren forteller at ca. klokka 11.00 blir det arrangement og taler inne i Folkets Hus. Arbeidersamfunnets leder, Tore Henriksen, forteller til Ranheimsavisa: - Vi har vært så heldige å få ordfører Rita Ottervik til å holde talen for dagen. Her var det nok mange om kampen, men vi trakk ett av de lengste stråene og det er vi glade for, sier Tore. – Rita skal også andre steder for å holde tale denne dagen, men for oss passet det veldig bra at hun kunne komme her til vår «faste» hovedtaletid, sier han og smiler.

-      -  Inne i A-salen har vi ordnet med kaffe og kaker for de som besøker oss, fortsetter Tore. – I fjor minnes jeg at det var temmelig fullt og det håper jeg det blir i år også. Det er ingen grunn til å sitte hjemme denne formiddagen. Det er alltid hyggelig å se at Ranheimsfolk virkelig slutter opp om 1. mai. Jeg kan ikke forstå annet enn at dette ligger i genene til folk fra denne tradisjonelt sterke «arbeider-bydelen»? undrer han.

Julie holder ungdomsappell

Julie Indstad Hole, som er leder for Trøndelag AUF og er en kommende «stjerne» (redaktørens spådom) i Arbeiderpartiet, vil holde ungdomsappellen. Det forventes en god og tankevekkende tale fra ungdomspolitikeren. For uinnvidde forteller jeg at det var Julie som samlet flertall og fremmet forsalget i byens formannskap som ga oss 100.000 kroner til tribuner på fotballbanen. Hun er av de vi kan benevne som «bydelspolitiker», men ikke av den typen som bare er det. Julie har både vyer og engasjement for hele kommunen og internasjonal politikk.

Etter ungdomsappellen skal Eivind Rindal holde sin appell. Eivind er nå student i religionshistorie og var på Utøya den 22. juli 2011. Han kom heldigvis fra denne traumatiske hendelsen i live og fortsetter sitt politiske engasjement, bl.a. for å forhindre at slike hendelser skjer igjen. Personlig ser jeg fram til å høre Eivind nok en gang. Han har også tidligere holdt appeller her på Ranheim.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi hadde gledet oss, men ----

21-10-2018 Hits:238 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Vi hadde sett fram til denne kampen. Vi hadde rett og slett gledet oss til å få se et Ranheimslag som skulle hevne overkjørselen i Bodø den 27...

Les mer...

5. måned på rad med best omdømme!

12-10-2018 Hits:367 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen «Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både...

Les mer...

Karlsen sørget for 3 poeng

30-09-2018 Hits:472 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Karlsen sørget for 3 poeng

tekst og foto: Kjell Arntzen Kristiansunds supportergjeng fra Uglan satte en flott ramme rundt kampen Opptakten til kveldens kamp var satt i scene av «Uglan», Kristiansunds supportere. Med sine store faner og...

Les mer...

"Vi like Ranheim"

30-09-2018 Hits:556 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

"Vi like Ranheim"

tekst og foto: Kjell Arntzen I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede. Rundt 400 av...

Les mer...