A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Birger Dahl

Jeg trodde ikke dette var mulig! Birger Dahl forteller i en mail til Ranheimsavisa at han ryddet litt nede ved andedammen i Vikelva. Hva ryddet han? Jo, ganske så utrolig plukket han opp rundt 40 vodkaflasker i plast!! Akkurat nå i «plastrydde-uka» finner han disse plastflaskene i fjæra og langs Vikelva. Fortsatt finnes det slike flasker i dammen, men til dem nådde han ikke. Vi har tatt kontakt med kommunens miljøenhet for å få de til å hente flaskene inn.

Hvem gjør slikt?

flasker 1

Haugen med plastflasker (Vodka) er plukket ved dammen i Vikelva og i fjæra. Helt ufattelig!

Jeg kan ikke forestille meg at det er barn eller godt voksne som har gjort dette. Jeg tror min konklusjon er grei, - barn drikker ikke vodka og det er uhyre sjelden av godt voksne møtes for å drikke rundt 40 halvlitere med vodka i det fri. Her kan det imidlertig være at min teori feiler. Hva med utenlandske sjåfører som står over natta ved fabrikken for å levere råstoff? Kan det være at de tar seg en vodkadram mens de venter? Jeg tør heller ikke påstå at dette er sannheten, men indisier kan peke dit.

Disse flaskene har sannsynligvis havnet på fjorden og forvoldt maritim skade av betydning. Hadde det ikke vært for Birger og hans ryddearbeid, ville stor skade ha skjedd.

Den artikkelen som ble lagt ut i går beklager jeg. Her ble skylden lagt på ungdom. Det ber jeg om unnskyldning for. Gjennom facebook har jeg blitt orientert om en mer sannsynlig forklaring på hvordan vodkaflaskene har havnet i Vikelva. Om det allikevel er ungdom som føler seg berørt - eller flau av det andre gjør - kan de gjerne ta ei ryddeøkt langs Ranheimsfjæra i løpet av denne uka. Når denne forklaringen ble gitt husket jeg tilbake til den sommeren Ranheimsavisa meldte fra til politiet at utlendinger solgte sprit til ungdom i Hansbakkfjæra. Denne trafikken tok slutt etter at politiet grep tak i det vi meldte om.

Hva med våre foreldre og foresatte?

Som dere sikkert forstår ble jeg skikkelig rystet av det bildet Birger sendte meg og som er gjengitt i artikkelen. Det virker helt usannsynlig at ikke de som har gjort dette har hørt om maritim forsøpling, om hvalen som hadde magen full av plastposer, bygningsplast og isopor og/eller at det nå pågår en landsomfattende ryddeaksjon som rettes mot maritim forsøpling. Hvordan kan det da kastes over 40 plastflasker i Vikelva?

Når hverken skole, arbeidsplass eller miljøinformasjon går inn til miljøsynderne må noen ta tak! Her hjemme bør foreldre og foresatte fortelle om vårt forhold til miljøet, våre muligheter for å ha et langt liv på jorda, våre framtidige muligheter for å hente mat fra havet, elver og vann og ikke minst normal adferd og oppførsel på alle områder. Ranheimsavisa skal love å ta kontakt med rette vedkommende for å sjekke opp adferden og forhold rundt trailertrafikken til fabrikken.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheimspillere til BRANN

15-08-2018 Hits:239 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheimspillere til BRANN

av: Kjell Arntzen            foto: Kjell Arntzen Brann har hentet to av våre for å styrke laget! Fra tidligere er det kjent av midtbanekrigeren Kristoffer Løkberg ikke fornyet sin kontrakt med Ranheim og...

Les mer...

Livet i Eliteserien er herlig!

10-08-2018 Hits:361 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Livet i Eliteserien er herlig!

tekst: Frank Lidahl                              foto: Kjell Arntzen Frank har sendt oss dette som han i dag har lagt ut på "Mellomrommet" De to siste kampene har gitt oss to tap. Hverdagen...

Les mer...

FEST fra morgen til kveld

05-08-2018 Hits:592 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

FEST fra morgen til kveld

tekst og foto: Kjell Arntzen                 foto: Overvik Store og små strømmet til festdagens åpning utenfor COOP-EXTRA lokka 12.00 Gårdagen startet så flott, med Ranheimsflagg på mange balkonger, husvegger og bydelens levegger. Vi...

Les mer...

Spennende med nytt kunstgress

25-07-2018 Hits:262 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Spennende med nytt kunstgress

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Asbjørn Olsson og Ranheim Fotball Før det nye kunstgresset kunne legges måtte mye annet gjøres. Her jobbes det med sviktpadden. I disse dager har Extra Arena fått nytt...

Les mer...