A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Birger Dahl

Jeg trodde ikke dette var mulig! Birger Dahl forteller i en mail til Ranheimsavisa at han ryddet litt nede ved andedammen i Vikelva. Hva ryddet han? Jo, ganske så utrolig plukket han opp rundt 40 vodkaflasker i plast!! Akkurat nå i «plastrydde-uka» finner han disse plastflaskene i fjæra og langs Vikelva. Fortsatt finnes det slike flasker i dammen, men til dem nådde han ikke. Vi har tatt kontakt med kommunens miljøenhet for å få de til å hente flaskene inn.

Hvem gjør slikt?

flasker 1

Haugen med plastflasker (Vodka) er plukket ved dammen i Vikelva og i fjæra. Helt ufattelig!

Jeg kan ikke forestille meg at det er barn eller godt voksne som har gjort dette. Jeg tror min konklusjon er grei, - barn drikker ikke vodka og det er uhyre sjelden av godt voksne møtes for å drikke rundt 40 halvlitere med vodka i det fri. Her kan det imidlertig være at min teori feiler. Hva med utenlandske sjåfører som står over natta ved fabrikken for å levere råstoff? Kan det være at de tar seg en vodkadram mens de venter? Jeg tør heller ikke påstå at dette er sannheten, men indisier kan peke dit.

Disse flaskene har sannsynligvis havnet på fjorden og forvoldt maritim skade av betydning. Hadde det ikke vært for Birger og hans ryddearbeid, ville stor skade ha skjedd.

Den artikkelen som ble lagt ut i går beklager jeg. Her ble skylden lagt på ungdom. Det ber jeg om unnskyldning for. Gjennom facebook har jeg blitt orientert om en mer sannsynlig forklaring på hvordan vodkaflaskene har havnet i Vikelva. Om det allikevel er ungdom som føler seg berørt - eller flau av det andre gjør - kan de gjerne ta ei ryddeøkt langs Ranheimsfjæra i løpet av denne uka. Når denne forklaringen ble gitt husket jeg tilbake til den sommeren Ranheimsavisa meldte fra til politiet at utlendinger solgte sprit til ungdom i Hansbakkfjæra. Denne trafikken tok slutt etter at politiet grep tak i det vi meldte om.

Hva med våre foreldre og foresatte?

Som dere sikkert forstår ble jeg skikkelig rystet av det bildet Birger sendte meg og som er gjengitt i artikkelen. Det virker helt usannsynlig at ikke de som har gjort dette har hørt om maritim forsøpling, om hvalen som hadde magen full av plastposer, bygningsplast og isopor og/eller at det nå pågår en landsomfattende ryddeaksjon som rettes mot maritim forsøpling. Hvordan kan det da kastes over 40 plastflasker i Vikelva?

Når hverken skole, arbeidsplass eller miljøinformasjon går inn til miljøsynderne må noen ta tak! Her hjemme bør foreldre og foresatte fortelle om vårt forhold til miljøet, våre muligheter for å ha et langt liv på jorda, våre framtidige muligheter for å hente mat fra havet, elver og vann og ikke minst normal adferd og oppførsel på alle områder. Ranheimsavisa skal love å ta kontakt med rette vedkommende for å sjekke opp adferden og forhold rundt trailertrafikken til fabrikken.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:639 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:329 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:232 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:263 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...