A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Birger Dahl

Jeg trodde ikke dette var mulig! Birger Dahl forteller i en mail til Ranheimsavisa at han ryddet litt nede ved andedammen i Vikelva. Hva ryddet han? Jo, ganske så utrolig plukket han opp rundt 40 vodkaflasker i plast!! Akkurat nå i «plastrydde-uka» finner han disse plastflaskene i fjæra og langs Vikelva. Fortsatt finnes det slike flasker i dammen, men til dem nådde han ikke. Vi har tatt kontakt med kommunens miljøenhet for å få de til å hente flaskene inn.

Hvem gjør slikt?

flasker 1

Haugen med plastflasker (Vodka) er plukket ved dammen i Vikelva og i fjæra. Helt ufattelig!

Jeg kan ikke forestille meg at det er barn eller godt voksne som har gjort dette. Jeg tror min konklusjon er grei, - barn drikker ikke vodka og det er uhyre sjelden av godt voksne møtes for å drikke rundt 40 halvlitere med vodka i det fri. Her kan det imidlertig være at min teori feiler. Hva med utenlandske sjåfører som står over natta ved fabrikken for å levere råstoff? Kan det være at de tar seg en vodkadram mens de venter? Jeg tør heller ikke påstå at dette er sannheten, men indisier kan peke dit.

Disse flaskene har sannsynligvis havnet på fjorden og forvoldt maritim skade av betydning. Hadde det ikke vært for Birger og hans ryddearbeid, ville stor skade ha skjedd.

Den artikkelen som ble lagt ut i går beklager jeg. Her ble skylden lagt på ungdom. Det ber jeg om unnskyldning for. Gjennom facebook har jeg blitt orientert om en mer sannsynlig forklaring på hvordan vodkaflaskene har havnet i Vikelva. Om det allikevel er ungdom som føler seg berørt - eller flau av det andre gjør - kan de gjerne ta ei ryddeøkt langs Ranheimsfjæra i løpet av denne uka. Når denne forklaringen ble gitt husket jeg tilbake til den sommeren Ranheimsavisa meldte fra til politiet at utlendinger solgte sprit til ungdom i Hansbakkfjæra. Denne trafikken tok slutt etter at politiet grep tak i det vi meldte om.

Hva med våre foreldre og foresatte?

Som dere sikkert forstår ble jeg skikkelig rystet av det bildet Birger sendte meg og som er gjengitt i artikkelen. Det virker helt usannsynlig at ikke de som har gjort dette har hørt om maritim forsøpling, om hvalen som hadde magen full av plastposer, bygningsplast og isopor og/eller at det nå pågår en landsomfattende ryddeaksjon som rettes mot maritim forsøpling. Hvordan kan det da kastes over 40 plastflasker i Vikelva?

Når hverken skole, arbeidsplass eller miljøinformasjon går inn til miljøsynderne må noen ta tak! Her hjemme bør foreldre og foresatte fortelle om vårt forhold til miljøet, våre muligheter for å ha et langt liv på jorda, våre framtidige muligheter for å hente mat fra havet, elver og vann og ikke minst normal adferd og oppførsel på alle områder. Ranheimsavisa skal love å ta kontakt med rette vedkommende for å sjekke opp adferden og forhold rundt trailertrafikken til fabrikken.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Vi hadde gledet oss, men ----

21-10-2018 Hits:238 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Vi hadde sett fram til denne kampen. Vi hadde rett og slett gledet oss til å få se et Ranheimslag som skulle hevne overkjørselen i Bodø den 27...

Les mer...

5. måned på rad med best omdømme!

12-10-2018 Hits:367 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen «Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både...

Les mer...

Karlsen sørget for 3 poeng

30-09-2018 Hits:472 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Karlsen sørget for 3 poeng

tekst og foto: Kjell Arntzen Kristiansunds supportergjeng fra Uglan satte en flott ramme rundt kampen Opptakten til kveldens kamp var satt i scene av «Uglan», Kristiansunds supportere. Med sine store faner og...

Les mer...

"Vi like Ranheim"

30-09-2018 Hits:556 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

"Vi like Ranheim"

tekst og foto: Kjell Arntzen I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede. Rundt 400 av...

Les mer...