A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Norsk flagg imagelarge copy

Ingen flaggstang står naken på 17. mai

På torsdag feirer vi landets nasjonaldag eller bursdag om du vil. Da er det fram med bunaden, findrakten, dressen eller annet du føler deg vel i på 17. mai. Tusenvis av oss drar fra Ranheim til sentrum for å være med i barnetoget eller ta oppstilling langs ruta for å suge inn de mektige inntrykkene som barn, unge og mange musikkorps etterlater seg. Hvor fint er det ikke å se barna med sine flagg og hurrarop marsjere i bygatene. I disse tider; med vold, krig, uro, undertrykkelse, frykt og spenning i store deler av verden, feirer vi det andre savner, - en nasjon som gir oss anledning til nettopp det, - uten frykt og redsel for represalier. Et inderlig ønske på denne dagen er at alle mennesker kan få leve i frihet uten undertrykkelse av noe slag.

17. mai på Ranheim

På Ranheim er det 17. mai-komiteen i Ranheim skolemusikkorps som står for arrangementet. Det hele starter på en tid hvor hanen galer sine første «rop». Klokka er 06.30 og tiden er kommet for vekking av Ranheimsbygg! Før den tid har både korpsmedlemmer og mange foresatte vært oppe ei god stund.

Ranheim Musikkforening starter sitt vekketog på Reppe. Deretter går turen til Væretrøa og videre Ranheimsveien østfra. Skolekorpset starter øverst i Olderdalen, tar turen opp mot Presthus, ned Presthusveien til Ranheim skole.

Flaggheising og tale for dagen

Klokka 08.00 har korpsene kommet til skolen. Som vanlig regner vi med at mange har fulgt musikkforeningen eller skolekorpset til skolen for å overvære flaggheisingen og arrangementet rundt denne.

Her vil skolekorpsets leder; Aurora Damstuen, ønske velkommen og gratulere med dagen. Talen for dagen blir holdt av elevrådets leder, Iselin Rønnes. Etter Iselins tale vil Eira Lippe Slørdal fra skolens 6. trinn lese utvalgte dikt. Etter denne høytidelige stunden ved skolen blir musikanter og elever busset til byen. Dette gjelder selvfølgelig også elevene fra Jakobsli skole.

Barnetoget og tider

17. mai 1

Vi får håpe på godt vær når 17. mai-komiteen hilser barnetoget.

Det blir en god del klokkeslett å forholde seg til på en dag som 17. mai. For elevene ved Jakobsli skole gjelder følgende: Sist oppmøte på Katedralskolen for alle er klokka 09.15. Jakobsli skole går som nummer tre i toget.

Ranheim skolemusikkorps marsjerer fra Trondheim Sentralstasjon til Tinghusgata klokka 09.45. Tinghusgata er oppmøtested også for skolens elever. Her må alle være på plass senest klokka 10.10. Ranheim skole er satt opp som nummer 37 i toget og har beregnet avmarsj klokka 10.15.

I barnetoget er det i alt 54 skoler som deltar. Her kan vi nevne ar Charlottenlund barneskole går som nummer 45, ca. klokka 10.30. Brundalen barneskole går som nummer 46 like etter Charlottenlund barneskole. Så har vi Charlottenlund videregående som starter som nummer 51 med beregnet avmarsj klokka 10.40.

Vikåsen skole

For elever ved Vikåsen skole går det busser fra skolen til Studentersamfunnet. Seneste oppmøte på Katedralskolen er klokka 09.15. Vikåsen skole marsjerer som nummer 4 av de 54 skolene som er med i barnetoget,

Togets rute er noe omlagt fra tidligere

Selv om togenes rute denne gang er noe omlagt vil det meste være som før. Starten er på Kongsgården og Bispegata. Togene går ned den øverste delen av Munkegata og svinger til høyre inn Erling Skakkes gate. Barnetoget tar til venstre og inn Schultz gate, forbi Vår Frue kirke, ned Nordre, tar til høyre i Olav Tryggvasons gate og går opp Søndre gate. Øverst i Søndre tar toget til venstre i Kongens gate og oppløses som vanlig i Kjøpmannsgata.

Lokalt arrangement på Ranheim

På ettermiddagen er det klart for det tradisjonelle arrangementet på Ranheim skole. Før dette starter skal det også være et lokalt 17.mai-tog i bydelen. Her oppfordres både store og små til å delta. Det har vært veldig hyggelig om så mange som mulig av barnehagene på Ranheim tok del i toget.

Ranheim Musikkforening vil gå fra Anton Jenssens vei og til Ranheim skole. Skolekorpset starter på Jakobsli skole klokka 15.15 og går til Ranheim skole.

17.mai-arrangement både på Jakobsli, Vikåsen og Ranheim skoler

17mai skolegårdenDet blir aktiviteter for store og små på Raheim- og Jakobsli skole.

Vi starter her ved Jakobsli skole der skolekorpset vil åpne arrangementet klokka 15.30. Her blir det musikk og gratis aktiviteter for store og små. Som vanlig blir det en hyggelig og lun stemning på denne skolen med den særs flotte fanen!

Her blir det salg av pølser, is, brus, kaffe og kaker. Selvfølgelig blir det også loddsalg med mange flotte premier. Vi regner med at mange møter fram til skolens arrangement.

På Ranheim skole starter ettermiddagsarrangementet klokka 16.00. Her blir det masse aktiviteter. Det blir loddsalg, tombola, lykkehjul og fiskedam. I tillegg kan vi se fram til både sekkeløp og potetløp. Arrangøren har selvfølgelig rigget opp flere kaféer både ute og inne. Det du ønsker mest av på denne dagen er å få kjøpt i korpsets kaféer.

Her gjelder det å støtte opp om den mangeårige tradisjonen med ettermiddagstreff på skolen 17. mai. Selvfølgelig får vi høre skolekorpset spille under arrangementet.

På Vikåsen skole

Også på Vikåsen er det tog på ettermiddagen. I front på denne oppmarsjen går skolens flotte skolekorps. Her er alle velkommen til å delta. Kankje kan vi få til et stort folketog på Vikåsen i det meldte godværet? Toget ender på skolen der det ca. klokka 16.15 blir tale for dagen. Her vil elever fra skolens 7. trinn framføre noen ord for dagen Etter talen blir det "folkefest" på skolen med lek og aktiviteter. Selvfølgelig blir det ordnet med plass slik at besøkende jan få kjøpe is, brus, kaffe, kaker og lodd.

Arrangøren opplyser at de har Vipps, men ikke kortterminal. Ta gjerne med kontanter. Velkommen til Vikåsen skole!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:731 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:411 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:294 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:314 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...