A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

Coop A

Ellisiv Høylo Johansen viser stolt fram Coops gjenbrukshandlenett med gjenbruksbonus

I disse tider da mange har fokus på miljøforsøpling, og da særs på plastforsøplingen, er det en gledelig nyhet som nå kommer fra Coop. De lanserer i disse dager et nytt og spennende grep for å bidra til redusert plastbruk. Fra denne uken deles det ut gratis handlenett til Coops medlemmer fra samtlige Coops butikker. Det er håpet at dette skal redusere bruken av de tradisjonelle handleposene i plast. Ranheimsavisa har pratet med viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, Bjørn Vik-Mo, for å høre om dette.

Ikke bare gratis handlenett, også miljøbonus!

-        Vi håper selvfølgelig at de nye handlenettene tar mer og mer over for kundenes bruk av plastposer. Som en «sukkerbit» lanserer vi også en gjenbruksbonus når våre kunder bruker nettene, starter en ivrig Vik-Mo.

-        Vi i Coop har i lang, lang tid vært opptatt av reelle miljøtiltak. Jeg tar vel ikke for hardt i når jeg påstår at det ligger tusenvis av nokså ubrukte handleposer/handlenett i skuffer og skap rundt om i hele Norge. Når vi nå lanserer disse miljøvennlige handlenettene i denne uka så ønsker vi at de skal bli brukt. For å stimulere til gjenbruk gir vi våre medlemmer 1 krone i det vi velger å kalle gjenbruksbonus hver gang nettene gjenbrukes, sier Vik-Mo og ser ut for å trives med ideen og tiltaket.

Vil gjenbruksbonus være evigvarende?

Vi syns det både er hyggelig og prisverdig at Coop kommer med disse nettene. At de samtidig vil gi 1 krone i gjenbruksbonus hver gang vi benytter dem, er jo nesten for godt til å være sant. Det føles riktig å spørre Vik-Mo om denne bonusen vil vare evig.

-        I første omgang vil gjenbruksbonusen gjelde ut september. Om det blir en suksess kan bonusen bli permanent. Så her er det opp til kundene å være med oss på dette miljøtiltaket, svarer Vik-Mo. – Handlenettet vil få to strekkoder, en for kjøp og en for gjenbruk. På denne måten kan kundene få bonus også når de handler i våre selvskanningskasser som vi f.eks. har på Obs.

Laget av sukkerrør

Vik-Mo forteller at handlenettene er framstilt i tråd med Coops emballasjestrategi. Det betyr at disse nettene er framstilt av fornybare råvarer. Plasten er laget av sukkerrør som er det mest miljøvennlige alternativet som finns på markedet i dag. Det betyr at handlenettene kan gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt.

Om dette blir en fulltreffer for kundene gjenstår å se. Her mener Ranheimsavisa at alle må være med. Kan hver av oss bruke et slikt handlenett når vi besøker en Coop-forretning bare 10 ganger så har vi vært med på å redusere plastposeforbruket og plastmengden betydelig. Bare det, pluss gjenbruksbonusen, må friste oss til å bli mer bevisste på plastforsøplingen og miljøet generelt.

Bærekraft

Vik-Mo er ivrig på å få slippe til. Han forteller videre: - Bærekraft har en naturlig og svært sentral plass i Coop. Vi er eid av deg og de andre medlemmene. Det tilsier at vi har et ansvar for å ta våre medlemmers bekymringer rundt plastforbruk på alvor. Som du sikkert husker satte vi i vår i gang en landsomfattende ryddeaksjon med stor suksess. Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere emballasje og redusere plassforbruk, avslutter Vik-Mo.

Noen fakta om ordningen og Coops miljøarbeid

Jeg får en lapp stukket i hånda av Vik-Mo som forteller noe om denne ordningen og Coops miljøaktivitet. Ordlyden gjengir jeg her:

  • 1 krone i gjenbruksbonus ved bruk av handlenettet ut september.
  • Coop-medlemmer vil motta en kupong på gratis handlenett i Coops medlemsapp eller på «Min side».
  • Fra 01.01.2019 må alle butikker i Norge ta betalt for plastposer.
  • Coop er en av stifterne av Handelens Miljøfond. Fra 15.08.2018 går 50 øre fra hver solgte plastpose til fondet som skal dele ut midler til miljøtiltak.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Med FORZA til Kristiansund?

15-04-2019 Hits:138 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst og foto: Kjell Arntzen Etter søndagens kamp står Ranheim TF fortsatt uten poeng i årets Eliteserie. Det er ikke en situasjon vi er tilfredse med, men de vil nok bedre...

Les mer...

Vi må ikke miste trua!

14-04-2019 Hits:114 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Sett med Ranheimøyne ble det nok en begredelig kamp på Extra Arena. Begredelig ble den også sett med Ranheimøyne på storskjerm her i Tydal. Kampen sett under ett...

Les mer...

Tapte alle poengene igjen!

07-04-2019 Hits:131 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tapte alle poengene igjen!

av: Kjell Arntzen Dessverre endte også vår andre kamp med tap. Nå kommer vi sterkere tilbake mot Haugesund! Jeg må bare erkjenne at jeg slet meg gjennom første omgang av kveldens kamp...

Les mer...

Idretts- og kulturanlegg i østbyen

01-04-2019 Hits:404 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Idretts- og kulturanlegg i østbyen

tekst: Kjell Arntzen            foto: Kjell Arntzen og arkiv At Ranheim TF hevder seg i Eliteserien øker barn og unges interesse for fotball, idrett og annen aktivitet. Den østre delen av Trondheim opplever...

Les mer...