A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

Coop A

Ellisiv Høylo Johansen viser stolt fram Coops gjenbrukshandlenett med gjenbruksbonus

I disse tider da mange har fokus på miljøforsøpling, og da særs på plastforsøplingen, er det en gledelig nyhet som nå kommer fra Coop. De lanserer i disse dager et nytt og spennende grep for å bidra til redusert plastbruk. Fra denne uken deles det ut gratis handlenett til Coops medlemmer fra samtlige Coops butikker. Det er håpet at dette skal redusere bruken av de tradisjonelle handleposene i plast. Ranheimsavisa har pratet med viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge, Bjørn Vik-Mo, for å høre om dette.

Ikke bare gratis handlenett, også miljøbonus!

-        Vi håper selvfølgelig at de nye handlenettene tar mer og mer over for kundenes bruk av plastposer. Som en «sukkerbit» lanserer vi også en gjenbruksbonus når våre kunder bruker nettene, starter en ivrig Vik-Mo.

-        Vi i Coop har i lang, lang tid vært opptatt av reelle miljøtiltak. Jeg tar vel ikke for hardt i når jeg påstår at det ligger tusenvis av nokså ubrukte handleposer/handlenett i skuffer og skap rundt om i hele Norge. Når vi nå lanserer disse miljøvennlige handlenettene i denne uka så ønsker vi at de skal bli brukt. For å stimulere til gjenbruk gir vi våre medlemmer 1 krone i det vi velger å kalle gjenbruksbonus hver gang nettene gjenbrukes, sier Vik-Mo og ser ut for å trives med ideen og tiltaket.

Vil gjenbruksbonus være evigvarende?

Vi syns det både er hyggelig og prisverdig at Coop kommer med disse nettene. At de samtidig vil gi 1 krone i gjenbruksbonus hver gang vi benytter dem, er jo nesten for godt til å være sant. Det føles riktig å spørre Vik-Mo om denne bonusen vil vare evig.

-        I første omgang vil gjenbruksbonusen gjelde ut september. Om det blir en suksess kan bonusen bli permanent. Så her er det opp til kundene å være med oss på dette miljøtiltaket, svarer Vik-Mo. – Handlenettet vil få to strekkoder, en for kjøp og en for gjenbruk. På denne måten kan kundene få bonus også når de handler i våre selvskanningskasser som vi f.eks. har på Obs.

Laget av sukkerrør

Vik-Mo forteller at handlenettene er framstilt i tråd med Coops emballasjestrategi. Det betyr at disse nettene er framstilt av fornybare råvarer. Plasten er laget av sukkerrør som er det mest miljøvennlige alternativet som finns på markedet i dag. Det betyr at handlenettene kan gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt.

Om dette blir en fulltreffer for kundene gjenstår å se. Her mener Ranheimsavisa at alle må være med. Kan hver av oss bruke et slikt handlenett når vi besøker en Coop-forretning bare 10 ganger så har vi vært med på å redusere plastposeforbruket og plastmengden betydelig. Bare det, pluss gjenbruksbonusen, må friste oss til å bli mer bevisste på plastforsøplingen og miljøet generelt.

Bærekraft

Vik-Mo er ivrig på å få slippe til. Han forteller videre: - Bærekraft har en naturlig og svært sentral plass i Coop. Vi er eid av deg og de andre medlemmene. Det tilsier at vi har et ansvar for å ta våre medlemmers bekymringer rundt plastforbruk på alvor. Som du sikkert husker satte vi i vår i gang en landsomfattende ryddeaksjon med stor suksess. Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere emballasje og redusere plassforbruk, avslutter Vik-Mo.

Noen fakta om ordningen og Coops miljøarbeid

Jeg får en lapp stukket i hånda av Vik-Mo som forteller noe om denne ordningen og Coops miljøaktivitet. Ordlyden gjengir jeg her:

  • 1 krone i gjenbruksbonus ved bruk av handlenettet ut september.
  • Coop-medlemmer vil motta en kupong på gratis handlenett i Coops medlemsapp eller på «Min side».
  • Fra 01.01.2019 må alle butikker i Norge ta betalt for plastposer.
  • Coop er en av stifterne av Handelens Miljøfond. Fra 15.08.2018 går 50 øre fra hver solgte plastpose til fondet som skal dele ut midler til miljøtiltak.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:639 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:329 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:233 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:263 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...