A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2228

Benny Rambergbjørg er fornøyd med avdelingen for frukt og grønt, men den må bli større, sier han.

Mange av oss syns tiden går fort, alt for fort når du når opp i årene. Utbyggingen av Grilstad Marina, Nedre Humlehaugen og i fjæra skjer fortsatt, men starten på det hele finner vi rundt 2012. Nå skriver vi august 2018 og vi kan faktisk feire et jubileum for Ranheims største «butikksenter» og dermed også den største dagligvarebutikken, Coop Extra i Grilstadporten. Coop Extra har satt et solid fotavtrykk på Ranheim ved sitt engasjement i Ranheim TF, breddeidretten, Ranheimsavisa og ulike arrangement her på stedet. Vi vil være med på markeringen av Coop Extras 5 år på Ranheim. Det gjør vi ved å stikke innom «sjefen» på Extra, Benny Ramberghaug, for å høre om utviklingen har svart til forventningene i den «gamle» kooperasjonsbygda Ranheim.

Jeg ankommer butikken og spør etter Benny. – Han er her, men hvor han befinner seg nå er ikke godt å si, svarer Mari som sitter i en av kassen. – Han er jo både høyt og lavt så jeg vet sannelig ikke, men prøv å se inne mellom reolene. Jeg ser ingen Benny før jeg skimter han inne i fryserommet bak melkekartongene. Han kommer ut og viser meg vei til kontoret, et kontor som bærer preg av stor aktivitet og masse papirer. Sjefen virker litt beklemt, men sier at når han forlater kontoret etter endte arbeidsdager er det ryddig og greit her. Vi setter oss ned på hver vår side av kontorpulten og starter praten.

Kjempefornøyd

Jeg ser på smilet som brer seg utover det hektiske ansiktet at han liker seg. Det er nesten unødvendig at han svarer «kjempefornøyd» når jeg spør hvordan det går. – Dette er bare fantastisk moro, starter han. – Jeg er det du sikkert kan se på smilet mitt; kjempefornøyd. Det har jeg faktisk vært siden åpningen den 22. august 2013 da vi åpnet dørene for butikken. Den gang var dette en byggeplass, men kundene strømmet til. Jeg kan fortelle deg at i det første hele driftsåret vårt i 2014 så nådde vi hele 78 millioner i netto omsetning! Det var det kanskje ikke mange i Coop Midt-Norge som kunne tro, men vi klarte det!

Siden har det vært en jevn stigning hvert år. I 2018 regner vi med et netto omsetning på godt over 100 millioner, sier han med et stort smil om munnen. – Det er bare helt fantastisk å være en del av en forretning som har jevn stigning og en sunn og god vekst. Vi er umåtelig stolte over dette og at kundene synes å være godt fornøyd med oss. Jeg skal slett ikke underslå at vi, som andre, mottar noen klager. I den grad det er mulig å rette det opp, gjør vi det så snart vi kan. Kundene skal være fornøyde med oss og det merker vi at de gjør.

Coop Extra har ca. 5.500 varelinjer. Det betyr at du kan til enhver tid finne over 5.000 varer/merker her i butikken. Benny antyder at de nok må endre og forandre på noe i butikken i løpet av neste år. – Vi ser av de varevalg kundene gjør at noe har behov for større plass enn det de har i dag, andre varegrupper trenger kanskje ikke det gulvarealet de i dag har?

Stabil arbeidsstokk

IMG 2232-       Mari har nettopp ekspidert en av forretningens faste kunder, Tore Rustad.

     Jeg betrakter de fem åra vi har vært her på Grilstad som en suksess. Det er langt fra bare min skyld. De ansatte her gjør en flott jobb hver eneste dag, og de trives. Det kan jeg si; arbeidsmiljøet her er godt og stabilt. År om annet kan kundene se et nytt ansikt blant de ansatte. I de fleste tilfeller skyldes det at bemanningen er økt. En økning i bemanningen er et gode både for kundene og oss. Det er et tegn på at kundestrømmen øker og at vi driver en bedre butikk. Jeg må tillate meg å få skryte av de ansatte; Den gode kontakten de har fått til våre kunder er slik vi ønsker. Alle syns det er morsomt å bli kjent med kundene, sier Benny.

Stor økning i post og pakker

Som en følge av at vi i større grad handler varer i nettbutikker øker også trafikken i skranken for PostNord. Også Posten viser en god økning som følge av netthandel. Benny mener at det de taper på mindre brevpost tas godt igjen som følge av netthandel. – Det er nærmest en eksplosjon når det gjelder netthandel, forteller han. Sist desember og tiden rundt jul var det nærmest kaos hos oss på PostNord. Det hopet seg ganske enkelt opp og vi fikk problemer med lagring av pakker, men vi løste det uten at kundene ble «rammet».

Søndagsbutikken går bra

-        Jeg kan vel ikke si at vi har hatt den samme utviklingen på Søndagsbutikken, forteller Benny. – Omsetningen er stabil. Det er ikke noe snakk om at vi skal slutte med den, forsikrer han. – Selv om Bunnpris i Jakobsliveien er blitt en konkurrent vil vi fortsette med dette tilbudet for de som bor her på Ranheim.

På fredag er det bursdag!

Som det framgår av toppbanneret på Ranheimsavisa inviteres det til 5-års jubileum hos Coop Extra på fredag. Mellom klokka 12.00 og 18.00 serveres det kaffe og bløtkake til alle som kommer. – Vi syns det er god grunn til å markere at vi nå har vært her i fem år, sier Benny. – Hva er da mer naturlig enn at vi inviterer våre kunder til «blautkakfæst»? Jeg håper at vi får se mange av våre faste og nye kunder inne i vestibylen her i Grilstadporten.

Også Lavendel er fornøyde

IMG 2235

Kristin Lykke Båtilk hos Lavendel Blomster er også fornøyd med de fem første år i Grilstadporten.

På turen ut stakk jeg innom Lavendel for å høre hvordan det sto til med dem etter fem år her i bygget. – Vi trives veldig godt, sier en av de to innehaverne, Kristin Lykke Båtvik. – Trivdes har vi gjort fra dag en, men nå etter fem år må jeg nok si at vi trives enda bedre. Vi har hatt en jevn økning i omsetningen og merker vel at vi stadig får nye kunder. Det hjelper jo at Ranheim vokser, smiler hun. – Selvfølgelig svinger det litt i omsetningen etter årstidene. Høsten og julemåneden er det fullt kjør, men det avtar betraktelig utover våren og sommeren. Vi er i alle fall glade for de som kommer innom for å kjøpe en bukett eller en plante, fortsetter hun før hun gir kaffe-gjestene en liten honnør for at de kommer innom hver eneste dag.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Så UFORTJENT!

16-09-2018 Hits:311 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Det var så fordømt urettferdig det som skjedde på Extra Arena i kveld! Fra det 10. minutt dominerte Ranheim kampen fullstendig uten at det fortjente andremålet kom. 1-0  sørget...

Les mer...

SØNDAG møtes vi på KAMP!

13-09-2018 Hits:409 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

SØNDAG møtes vi på KAMP!

av: Kjell Arntzen                                 foto: Frank Lidahl På en overbevisende måte forteller Svein Maalen at alt er mulig. Så langt har Ranheim vist at det er slik! Et fantastisk frokostmøte for sponsorer og...

Les mer...

Lær selvforsvar - Ranheim Taekwon-Do

11-09-2018 Hits:199 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Lær selvforsvar - Ranheim Taekwon-Do

av: Kjell Arntzen                             foto: Ranheim Taekwond-Do Fra en trening t gymnsastikksalen på skolen Ikke alle vet at du kan...

Les mer...

En godkjent kamp av Ranheim

02-09-2018 Hits:204 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av. Kjell Arntzen Etter den flotte seieren over Molde i forrige serieomgang så vi fram til kampen på Brann stadion mot det gullkjempende Brannlaget. Kunne det hende av vi nok en...

Les mer...