A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2299

Museumsveggene var pyntet for søndagens kamp mot Strømsgodset

Søndagen rant opp med bedre vær enn forventet. Himmelen var blå over Strindfjorden og sola skinte. Gradestokken hadde fra morgenen av ikke oppfattet at den blå søyla skulle stige oppover, men den kom seg da klokka nærmet seg 11. Da hadde den krøpet opp til 19 grader. Platten var fylt opp med bord og stoler og gjort klar for de som ville ta turen til de gamle stasjonsbygningene. For å gjøre området ekstra festlig denne søndagen var museumsveggene pyntet med blå og hvite flagg som fortalte at i kveld skulle Ranheim spille kamp mot Strømsgodset. Bare det å se fram til kampen var noe å glede seg til denne søndagen.

IMG 2292

Her er en del av Stene-slekta benket rundt langbordet utenfor bydelsmuseet

Vi hadde allerede låst oss inn i den gamle stasjonsbygningen og gjort oss klar til vertskapsrollen på bydelsmuseet. Sammen med Elin og undertegnede besto vaktlaget av Inger Helene Bakken og Berit Marie Setsaas. Vaffelrøre hadde vaktlaget tatt med seg hjemmefra og vaffelpressa fikk det skikkelig travelt utover dagen. Det holdt faktisk ikke med de mange liter laget hadde ordnet hjemme. Ytterligere liter måtte røres på stedet!

På facebook hadde vi fått med oss at familien Stene, med Jan Boris og familien i spissen, hadde invitert Ranheimsdelen av «Stene-slekta» etter Peder Stene til en formiddag på museet. Alle skulle få anledning til å treffe noen fra den engelske delen av slekta ved at Kirsten og Robert Cookson og June og Russell Doherty hadde tatt turen til Ranheim for å treffe flest mulig og få et gjensyn med vårt flotte bydelsmuseum.

For slektsforskere

For de som er spesielt interessert i slektshistorie kan jeg fortelle at June Doherty er etter etterkommer av Peder Stene (født i 1838). Peder dro til England og ble kalt Petter Steen der. Kirsten Cookson er etterkommer av Mikal og Lucie Wennberg. Lucie Wennberg var født Stene og var Peders eldste søster. Videre kan fortelles at Lucie og Peder var Ole Stenes søsken. Ole Stene var her på Ranheim kjent som «Ola Pompen».

En frivillig organisasjon

Ranheim Bydels Museum er en frivillig organisasjon som håndterer store deler av den materielle og historiske del av Ranheims kulturarv. I museet finner vi nærmere 5.000 gjenstander fra Ranheim i tidligere tider. Det er alt fra husgeråd, møbler, bilder, redskaper, kjøkkenutstyr, sportsutstyr og mye utstyr og historie fra papirfabrikken.

Under bydelsmuseets vinger finner vi også Ranheim Historielag som har ansvar for den årlige årboka og årskalenderen med historiske tema og motiver. Alt er frivillig og ulønnet arbeid.

Til drift av museet har foreningen 14 vaktlag a 4 personer. Det betyr at 56 av foreningens medlemmer er involvert i søndagsdriften i turnus. Hvert lag har da ansvaret for 4 søndager i året. Ved fravær som ferier og andre dager man er nødt til å være borte fra sin vakt, gjøres innbyrdes bytter. Museet bestreber seg på at besøkende skal føle seg hjemme og bli ivaretatt under åpningstiden på søndagene.

I tillegg til søndagsdriften er det flere lag, foreninger, sykehjem og bedrifter som ønsker å få komme på besøk. Dette håndteres da gjerne av styrets medlemmer i tillegg til deres plass i vaktlag.

87 var innom på søndag

IMG 2296

Blant de 87 som besøkte bydelsmuseet på søndag fant vi også Kirsten og Robert Cookson fra Brighton.

Søndagens vertskap fikk en travel søndag. Det var slett ikke bare slekta etter Peder Stene som besøkte museet på søndag. Mange brukte søndagen til et besøk og omvisning. Det gode været gjorde det mulig å finne plass til alle inne eller på den store platten ved perrongen. Mange av de som satt ute gikk mer eller mindre i skytteltrafikk fra platten og inn i huset for påfyll av kaffe, saft og vafler. Berit Setssas i vaktlaget forteller at de hadde stekt vafler av over 12 liter vaffelrøre. Med andre ord; de besøkende ble godt forsynt med nydelig vafler!

Et søndagsbesøk på 87 er mer enn normalt på en søndag. Faktisk er det rekordbesøk for året. Snittbesøket ligger vel rundt 50, så vi skjønner at det ble en skikkelig arbeidsdag for de fire i vaktlaget. Stemningen var god både blant de som sto for serveringen og omvisningen og de besøkende. Mange syntes det var morsomt og interessant å ha besøk fra England.

Englandsbesøket satte sitt preg på museumsdagen

IMG 2298

June og Russell Doherty fra Liverpool var i strålende humør under besøket. Vi var også i godt humør med et sikt hyggelig besøk. Vafler og norsk kaffe var riktig så godt, mente de begge.

Vi skal på ingen måte underslå at June, Russell, Kirsten og Robert var kjærkomne gjester denne søndagen. Alt tydet også på at de trivdes godt både i selskap med egen slekt, men også i selskap med andre av de besøkende. Det var nok mange som fikk ta i bruk engelskkunnskapene sine i hyggelige samtaler med Liverpool-familien Doherty og Brightons Kirsten og Robert Cookson.

Som et synlig bevis på deres takknemmelighet for stunden på museet fikk vi overlevert en kjærkommen «donasjon» til museet fra June og Russell. Vi takker alle de som besøkte museet på søndag for at de stakk innom! En spesiell takk til alle dere fra Stene-slekta som valgte å møtes på museet.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

5. måned på rad med best omdømme!

12-10-2018 Hits:342 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Frank Lidahl                            foto: Kjell Arntzen «Medie- og Omdømmetrackeren» for september fra Sponsor Insight kom i dag tidlig. For 5.måned på rad er Ranheim klubben i Norge med best omdømme, både...

Les mer...

Karlsen sørget for 3 poeng

30-09-2018 Hits:461 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Karlsen sørget for 3 poeng

tekst og foto: Kjell Arntzen Kristiansunds supportergjeng fra Uglan satte en flott ramme rundt kampen Opptakten til kveldens kamp var satt i scene av «Uglan», Kristiansunds supportere. Med sine store faner og...

Les mer...

"Vi like Ranheim"

30-09-2018 Hits:548 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

"Vi like Ranheim"

tekst og foto: Kjell Arntzen I en mørk krok på Romantica fant jeg Jarl Ivar, Sigrid, Jannicke og Kerry. Jonny falt dessverre ut, men han var så absolutt tilstede. Rundt 400 av...

Les mer...

Ranheim møter Kristiansund BK

27-09-2018 Hits:259 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim møter Kristiansund BK

tekst og foto: Kjell Arntzen Vi gleder oss til å se Svein Maalens gutter nok en gang! Møt opp til kampen mot Kristiansund på søndag! Dere får ha meg noe unnskyldt når...

Les mer...