A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2302

Hva mangler for å henge ruteoversikten på? Det gamle leskuret er fjernet.

Mandag 17. september ble jeg forstyrret under frokosten. Hva var på gang rett utenfor vinduene våre? Ei stor blå kran hadde reist seg, en stor lastebil med tilsvarende henger hadde tatt oppstilling i veikanten og FINN Trafikkhjelp var med og sperret området for nærgående trafikk. På holdeplassen hadde to arbeidskarer begynt å løsne busskuret fra betongen og to andre gjorde klar remmer for å heise busskuret opp på bilen. Hva i svarte, utbrøt jeg inne i meg. Skal de ta bort leskuret vårt? Dette må jeg sjekke opp med AtB. Tidlig tirsdag morgen tok jeg telefonen og ringte sentralbordet. Jeg presenterte meg med navn og sa at jeg ringer på vegne av Ranheimsavisa om busskuret som er fjernet fra holdeplassen i Nedre Humlehaugen øst.

Et øyeblikk svarte en hyggelig mannsstemme i den andre enden. Jeg skal sette deg over til Grethe Opsal. Jeg ble satt over og det ringte. Etter en tid var jeg tilbake til mannen i sentralbordet. – Du kom visst ikke fram, sa han. – Jeg forsøker igjen. Det samme skjedde Opsals telefon ringte, men intet svar. Tilbake til sentralbordet igjen. – Nei, hun var vel ikke der? Har dere ikke andre som kan svare på dette, spurte jeg. – Nei, dessverre. Det er hun som skal svare på henvendelser fra pressen. Jeg skal se på kalenderen når hun kan være ledig i dag, sa han og sjekket kalenderen hennes. – Det ser ut som om hun kan nås klokka 13.00. Her skal du få hennes telefonnummer så du kan ringe rundt den tid. Om jeg får ditt så skal jeg gi henne det så hun eventuelt kan ringe deg om du ikke treffer henne, sa han imøtekommende og serviceinnstilt som en sentralbordbetjent skal være.

Kommunikasjonsrådgiveren svarte

Klokka 11.54 innløp det en mail til meg fra kommunikasjonsrådgiver Trine Aasen i AtB. Hun kunne fortelle at leskuret er tatt vekk i anledning av at AtB i løpet av sommeren og høsten i år skal oppgradere en rekke holdeplasser i Trondheim med nye leskur. I uke 38 var turen kommet til Nedre Humlehaugen øst.

-        Trondheim kommune, som er ansvarlig for leskurene, har inngått en avtale om nye bymøbler med Clear Channel. Utskiftingen skal ikke ramme passasjerene på annen måte enn at de blir uten leskur fram til nytt leskur er montert. Bussene skal selvfølgelig stoppe som normalt, sier Aasen.

-        Normalt skal nytt skur være på plass samme dag som det gamle fjernes. Det har, som jeg forstår av din henvendelse, ikke skjedd på Nedre Humlehaugen øst og noen andre steder. Det kan ta noe lengre tid dersom det er en annen størrelse på de nye leskurene på holdeplassen.

Det siste kan være tilfellet for Nedre Humlehaugen etter som det sannsynligvis blir såkalte «matebusser» som vil trafikkere området etter at metrobussene settes i drift i august neste år. Det ser ut for at i løpet av inneværende uke skal alle de gamle busskurene være fjernet.

Hva vil det bety for deg?

Samtidig blir jeg gjort oppmerksom på at der holdeplassen blir fjernet kan det bli opprettet midlertidige holdeplasser i umiddelbar nærhet av den gamle. Etter det jeg forstår vil det ikke bli gjort for Nedre Humlehaugen og de fleste andre holdeplasser på Ranheim. Unntatt er selvfølgelig de holdeplasser som nå ferdigstilles for metrobussene. Passasjerene vil se dette ved at skiltet for bussholdeplass har fått annen plassering.

Har dere fått nytt leskur?

I følge den oversikten vi sitter inne med skal følgende Ranheimsholdeplasser ha fått fjernet busskurene slik:

I uke 32 skal de være tatt vekk på holdeplassene: Klokkerplassen, Fykenborg, Osveien, Reppeveien, Dolpa og Vikåsen Nedre

I uke 34 skal de være tatt vekk på holdeplassene: Skovgård, Askeladdveien, Olderdalen, Ranheim fabrikker og Vikelvveien.

I uke 36 skal de være tatt vekk på holdeplassene: Ranheim fabrikker, Presthus, Olderdalen og Presthus mot byen.

I uke 38 altså Nedre Humlehaugen øst.

Det ligger vel an for at det ikke blir noe nytt leskur for Nedre Humlehaugen vest. Holdeplassen vil bli nedlagt når metrobussen kommer. Holdeplassen vil da være i Peder Myhres vei.

Kjapp som lynet

IMG 2304

I går var det folk i arbeid for å reise et nytt leskur. Det skal være på plass i løpet av dagen, sier de to

Jeg var ikke før ferdig med denne artikkelen før det kom to personer fra Belgia for å starte monteringen av nytt leskur på holdeplassen på Nedre Humlehaugen øst. De fortalte at det hele skulle stå ferdig i løpet av dagen i dag.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

STOLT av dåkker!

19-05-2019 Hits:156 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det å slå Sarpsborg 08 hjemme på Sarpsborg Stadion er enormt! Det klarte et heltent Ranheimslag i kveld. En overbevisende borteseier med 1-3 var så fortjent så fortjent...

Les mer...

Kan vi se opp til Roseborg BK????

19-05-2019 Hits:486 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kan vi se opp til Roseborg BK????

tekst: Kjell Arntzen                  foto: arkiv Er det mulig å behandle Bendtner slik Rosenborg gjør? Mitt svar er: NEI! Dette har strengt tatt ikke noe i Ranheimsavisa å gjøre. Når redaktøren allikevel blir...

Les mer...

Ikke dårlig av Ranheim TF

16-05-2019 Hits:147 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Førsteomgangen var vel ikke mye å skryte av hverken fra hjemmelagets side eller Ranheims. Kjedelig og lite sjanser. Dessuten registrerte vi horribelt forsvarsspill av Alseth, Furu og Foosnæs...

Les mer...

Kjenn på denne; 1-5

12-05-2019 Hits:134 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen                            En enkelt fotballkamp kan gjøre vondt, - uendelig vondt! Det gjorde det i kveld etter...

Les mer...