A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen                             foto: Sølvi Kvam

Romantica plankestek

Det blir fortsatt plankestek å få enten du er i restaurantene eller i selskapslokalene

Det hele startet med en forespørsel fra Forza Ranheim, forteller Oguz Aka ved Romantica Restaurant. Forza hadde behov for en plass etter fotballagets opprykk til Eliteserien. Et eget rom på kampdag, en fotballpub eller noe i den retning. Oguz mente at han hadde et større uinnredet areal disponibelt som kanskje kunne bli til noe. Der startet det som i dag er blitt et flott og innbydende lokale som øker fleksibiliteten i restauranten og gir mulighet for nye tilbud. Det er lokalene etter det gamle bakeriet som nå er bygd om og innredet. Et stort arbeid har gitt Romantica ytterligere plass for restaurantvirksomhet, selskapslokaler og lokaler for spesielle arrangement.

Selskapslokale på 80 m2

Av det gamle bakeriet for Samvirkelaget er det benyttet 80 m2 for å få bygd dette lokalet. Ranheimsavisa har væt på befaring og kan konstatere at dette er blitt riktig så bra. Noen pub er det ikke blitt, men pub-biten er godt dekket i den eksisterende restaurantdelen. Det er imidlertid fullt mulig å benyttet lokalene til «pub-formål», men bygningsmessig er det lite som minner om pub. (Vi kommer senere tilbake med en artikkel om bakeriet).

Derimot er det blitt svært egnede lokaler for selskaper opp til 45 personer. Det er egen inngang, garderober, egen toalettavdeling, bar og direkte inngang fra kjøkken til lokalene. Helt enkelt for serveringspersonalet.

Lokalet er utstyrt med nye og behagelige bord og stoler, noe som gjør det bekvemt å innta et måltid eller noe å drikke i disse tilleggslokalene. Lokalene har fått innvilget skjenkebevilling og har alle rettigheter.

Kan være fotballpub

Selv om de nye lokalene ikke er bygd som noen pub vil det være fullt mulig å benytte lokalene som «hjemme-pub» før- og etter Ranheims kamper. Oguz sier at dette kan være greit både for hjemme- og bortesupportere. – Vår spisegjester får fred og ro for å innta sine måltid i restauranten og fotballfans kan treffes før- og etter kamp i de nye lokalene. Det vil selvfølgelig være helt greit for oss om Forza pynter i inngangspartiet med flagg og effekter som reflekterer hjemmelaget. Selvfølgelig vil det også være mulig å ha med supporterutstyr inne i lokalene. Det vil gjelde både hjemmelag og bortelag, sier han.

-        Det første året i Eliteserien har vist at både Ranheims supportere og bortelagenes supportere trives her hos oss. Når det er sagt må jeg kunne si at vi har også trivdes med dem. Når jeg antyder at de nok var i biskeste laget når Brann-supporterne inntok Romantica før- og etter den avlyste kampen i slutten av mars svarer Oguz. – Det har du sikkert rett i. Vi var ikke vant til noe slikt og kanskje overreagerte vi? Jeg tror vi ble både skremt og overrumplet den gangen.

-        Etter vår debut som supporter-pub i mars har vi fått erfare at bortesupporterne har oppført seg bra og har likt seg her. Trolig har det også sammenheng med at Ranheim TF er blitt godt likt i landet.

-        Nå venter vi et visst innrykk av «Kanarifans» på søndag. Jeg håper og tror at det skal gå like godt som på de andre kampene der vi har vært «supporter-pub». Kanskje vi kan få forsøkt oss med samling i de nye lokalene før- og etter kampen?

Blir bydelskafé

Kafe 1

Far og datter er svært fornøyd med de nye lokalene. De gleder seg til å starte kafé og ha selskaper i lokalene.

Folk i bydelen har etter nedleggelsen av kaféen på Lysstøperiet savnet en bydelskafé. Det eneste som har dukket opp er et spedt forsøk med kaffe, kaker og smørbrød på Land & Strand og noen bord inne på blomsterbutikken Lavendel. Her tilbys gjestene kaffe og vafler.

-        Jeg har registrert etterspørselen om en bydelskafé, sier Oguz. – Nå har min datter og min nye svigerdatter sagt at de ønsker å forsøke seg med en kafé i lokalene. Begge er kjent med faget og vil sørge for noe eget bakverk, salatbar og kanskje noe lettere mat. Det er ikke sikkert at jeg har lov å skryte av min svigerdatter i Ranheimsavisa, sier han med et smil om munnen. – Det jeg har lyst til å si er at hun er fenomenal til å bake. Hun har stort sett bodd i Tyskland og har vært noe i faget.

Etter det vi forstår er det bestemt at kaféen skal åpne i nærmeste framtid. I løpet av noen hektiske dager skal alt være på plass. Det anskaffes kaffemaskin, kjøledisk, vogn for salatbar og det som ellers er nødvendig i en kafé. Åpningstiden vil forsøksvis være fra klokka 10.00 til 14.00.

Det er god grunn til å ønske denne kaféen velkommen! Endelig kan det se ut for at vi får et skikkelig kafétilbud på Ranheim! For oss gjelder det å vise at vi ønsker dette velkommen ved å avlegge noen besøk dit.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

RAW AIR i Granåsen

12-03-2019 Hits:139 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

RAW AIR i Granåsen

tekst: Kjell Arntzen                   foto: NSF Møt opp til folkefest i Granåsen. Det bli spenning til siste slutt. RAW AIR er en hoppfest som arrangeres i Oslo, på Lillehammer og i Trondheim. Det...

Les mer...

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:847 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:480 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:372 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...