A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Ranheimsavisa har skrevet mye om årets TV-aksjon og Kirkens Bymisjon både før- og etter aksjonsdagen. Kort oppsummert kan vi slå fast at Ranheim har vist seg fra en god side igjen! Mange i bydelen har på en eller annen måte tatt aktivt del i dette og bidratt til det fantastiske nasjonale innsamlingsbeløpet. Mandag 22.10. var innsamlingsbeløpet kommet opp i 240 millioner kroner. Så langt er dette den nest mest innbringende TV-aksjonen siden starten i 1974.

Aksjonen i 2014 topper resultatlisten med 253 millioner kroner (267,2 mill. 2017 kroner). Den gang var det Kirkens Nødhjelp som hadde TV-aksjonen under slagordet: «Vann forandrer alt». Fokuset var å sikre tilgang på rent vann og trygge sanitære forhold i flere land i Afrika og Asia.

Ranheim kan også være stolt over bydelens innsats

Vi har tidligere skrevet om elevene på Ranheim skoles 3.trinn og deres arbeid rundt det TV-aksjonen dreide seg om; utenforskap, ensomhet, en seng å sove i og måltider sammen med andre. De hadde samlet inn 13.000 kroner samtidig som de hadde vært gjennom et undervisningsopplegg som ga dem større viten og forståelse for hvorfor årets aksjon var viktig.

På fredag skrev vi om Ranheim Barnekors konsert og konsertkafé på Markaplassen skole. De hadde også samlet inn 13.000 kroner

Ranheim Frivilligsentral med Sølvi Kvam i spissen hadde samlet et stort og godt korps med bøssebærere. Faktisk var det Frivilligsentralen her på Ranheim som først fikk dekket behovet for bøssebærere. Innsamlingssentralen var lokalisert til festsalen i Ranheim skole. Her var det både kaffe og kaker å få, samt billetter til Europaliga-kampen mellom RBK og Celtic. Hvor mye som kom inn på bøssene her vites ikke. Opptellingen skjedde samlet i sentrum.

Ranheim-Kvissen

De som møtte fram til kvisskvelden i Ranheim-Kvissen den 19.10. vedtok å bevilge kr. 3.000,- til aksjonen. Beløpet ble lagt på bøsse på sentralen i Ranheim skole.

Auksjonen på Mikke Karlsens spilletrøye

Ranheimsavisa, Ranheimspatrioten og Ranheimsfotballens Venner hadde tidligere i år, nærmere bestemt den 13. mai 2018, kjøpt Mikkes spilletrøye etter kampen mot Odd, for kr. 8.000,-. Kjøpet var gjort i den hensikt å auksjonere den bort under årets TV-aksjon.

Denne auksjonen fant sted i uke 41. Det var fire som ga bud på trøya. Ett bud var på 7.000 kroner, det neste på 10.000 kroner, deretter et bud på 18.000 for så å bli solgt for ufattelige 25.000 kroner. Etter det vi har grunn til å tro er dette i det aller høyeste sjiktet av pris på norske spilletrøyer. Her kan vi nevnte at «spilletrøyeauksjonen» under TV-aksjonen toppet seg med auksjonspris på en signert Brann-trøye for vel 6.000 kroner. LSK-trøye og trøye fra Bodø/Glimt endte på vel 4.000 kroner.

TV-aksjonens auksjoner på spilletrøyer ga selvfølgelig kjærkomne bidrag til Kirkens Bymisjon og vi i Ranheimsavisa takker alle de som stilte spilletrøyer til rådighet.

Når vi kan «hovere» med at en Ranheimstrøye ble solgt for 25.000 så er det nok et signal på hvilken status klubben har fått i løpet av den korte tiden de har spilt i Eliteserien. Fem måneder på rad på omdømmetoppen sier sitt, det lokale engasjementet rundt klubben forteller det samme!

Jeg både håper og tror at det fortsetter slik, - glem ikke hvor vi kommer ifra og hold begge beina trygt plassert på bakken!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

RAW AIR i Granåsen

12-03-2019 Hits:139 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

RAW AIR i Granåsen

tekst: Kjell Arntzen                   foto: NSF Møt opp til folkefest i Granåsen. Det bli spenning til siste slutt. RAW AIR er en hoppfest som arrangeres i Oslo, på Lillehammer og i Trondheim. Det...

Les mer...

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:847 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:480 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:372 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...