A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

Det er sikkert noen av oss eldre som nærmest kjører bil på «autopilot». Vi kan dette med å kjøre bil, et utlært og har lang erfaring bak rattet og ser ikke behovet for et oppfriskningskurs. Nå er det heller ingen statistikk som forteller at vi er noen verstinger i trafikken. Statistikkene viser at det er i aldersgruppen 25 til 44 år vi finner det største antallet trafikkskadde og trafikkdrepte. Dette er imidlertid en mager trøst for oss, fortsatt skades og drepes for mange i trafikken, og vi over 65 er blant disse.

Nå viser utviklingen heldigvis at færre skades/drepes i trafikken. I 2017 kunne man vise til de laveste ulykkestallene på over 70 år. Statistikkene viser at 107 omkom i trafikken dette året. Foreløpige tall for 2018 viser at utviklingen er positiv ved utgangen av oktober. Årsaken hevdes å være bedre veier, bedre biler og sikringstiltak.

Seniorkurset

Om du som leser dette går ned på NAFs annonse nederst på siden kan du bruke pekeren til å trykke på annonsen. Da får du opp de nødvendige opplysninger om dette.

Kort fortalt går kurset over 2 kvelder – 12. og 15. november – og holdes i møtelokalene (2. etg.) på NAF-Senteret i Bratsbergveien 13. Bygningen har heis. Det er 3 timer hver kursdag fra klokka 17.00 til 20.00. Parkering ved NAF-Senteret.

NAF forteller at målet for kurset er «å beholde en trygg mobilitet så lenge som mulig». Det er påmelding på telefon 73 95 73 85 der du taster 1 for å komme til lokalavdelingen. Det kan også sendes en påmelding på e-mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Kursavgift

Det er autorisert personell som underviser på kurset. Deltakeravgiften for NAF-medlemmer er kr. 550,- og for ikke-medlemmer er avgiften 850,-. Ta med medlemskort om du er medlem. Under kurset blir det en enkel servering.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Det ble vanskelig og 5-1

13-07-2019 Hits:146 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Vi kunne ha fått en drømmestart på Aspmyra i denne «midnattsolkampen», men Mads Reginiussen var langt fra heldig med sin avslutning på kampens første sjanse. Flott forarbeid førte...

Les mer...

Adresseavisa helt på jordet?

05-07-2019 Hits:889 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Adresseavisa helt på jordet?

av: Kjell Arntzen Samuel Adegbenro var utvilsomt kampens beste spiller på torsdag. Adresseavisen skriver at om Samuel hadde vært Ranheimspiller ville Ranheim ha vunnet kampen! La meg innlede med å si at...

Les mer...

Vi hadde fortjent uavgjort!

04-07-2019 Hits:215 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Nesten 3.000 tilskuere hadde møtt fram til lokalderbyet på Extra Arena. Stemningen og håpet blant hjemmefansen var til å ta og føle på i timene før kampen. Da...

Les mer...

Torsdag - Ranheims "El Clasico…

03-07-2019 Hits:189 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Alle fotballvenner gleder seg til torsdagens kamp mellom Ranheim og Rosenborg. Dette er vår egen El Clasico og gjerne større en Barcelona mot Real Madrid. Selvfølgelig er det...

Les mer...