A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2394

Ranheim Legesenter i Olderdalen er solgt til Talseth & Husby

Så lenge jeg kan huske har det vært legesenter øverst i Olderdalen. Da snakker vi i alle fall om over 30 år med legesenter. Jeg kan minnes at forretningen Staven var den som måtte vike plassen for fastlegeordningen og Ranheim Legesenter. Nå har legesenteret flyttet til Vikelvfaret og Malermestrene Talseth & Husby har kjøpt bygningen og flyttet sine kontorer og base dit. Vi stakk oppom for å se hvordan den nye eieren hadde ordnet seg i bygningen.

Vi møter sjefen selv, Knut-Erik Talseth inne i det gamle venterommet. Det er lite som minner om venterom her nå. Langveggen er kledd med et nydelig bilde av Nidelva og bryggerekka sett fra Bakke bro. Det ser ut som om du har fått det fint her, Knut-Erik. – Ja, det er blitt bra og vi trives utrolig godt her. Det gjelder ikke bare meg, men alle inklusive malerne som er innom her støtt og stadig. Nå har jeg vært leietaker i nesten 20 år på Piren og det føltes riktig å flytte. Når så denne sjansen dukket opp og vi fikk mulighet til på å eie noe selv, måtte vi slå til. Så var det ingen ulempe at vi kom hit til Ranheim!

Bygget er ikke til å kjenne igjen

IMG 2395

En flott dekorert vegg i det tidligere venterommet møter oss hos Talseth & Husby

Det eneste som er likt med det gamle legesenteret er at kontorene er på samme plass som tidligere. Inngangen er den samme, men det har skjedd store endringer i veggdekoreringen. Alt helt flott ordnet, så flott at jeg trodde de hadde laget ny vegg mot toalettene. – Nei, veggen er den samme som tidligere. Det at du «ser den» som ny er de små speilene vi har flettet inn i veggflaten og den lyse grå fargen, forklarer Knut-Erik. – Vi har lagt stor vekt på at det hele skal skape trivsel og glede. Som du ser her vi står, i et rom som er et kombinert spise- og møterom, har vi gjort vårt ytterste for at også ei skive med gammelost skal smake godt, ler han.

Hele bygget er på 700 m2. Halvparten av arealet er i 2.etg. (de gamle legekontorene), det resterende er i sokkelen. – Her oppe er kontorene, toaletter og møterommet. Nede har vi lager for maling og utstyr. Vi har faktisk fått plass til alt det vi har behov for å ha for å gjøre jobbene. Utearealet er såpass stort at vi også får plass til den store containeren vår og noe stort utstyr i bakkant av bygget. Det som kanskje er et lite minus med den plasseringen er at gjennomkjøring bak bygget nå ikke er mulig.

Andre leietakere og noe ledig?

Jeg så også skilt for andre leietakere på veggen mot Sverre Svendsens vei. Det betyr vel at noen av de tidligere leietakerne i bygget fortsetter leieforholdet? – Ja, fortsatt har vi «fotdama» i sokkelen, hårstudioet og en naprapat i bygget. Naprapaten er fortsatt i lokalene på hjørnet mens de andre er i sokkelen, sier Knut-Erik. I tillegg til de jeg har nevnt må jeg også si at maler Brekstad fulgte med oss på ferden fra Piren til Olderdalen.

-        Fortsatt har jeg to av de tidligere legekontorene i hovedetasjen ledig, fortsetter han. – Her er det bare å melde sin interesse til meg. Det er jo fullt mulig å nyttiggjøre seg disse kontorene til helt andre ting enn kontorer for malere. Du kan gjerne skrive at om det er interesser der ute, kan de avtale tid med meg for befaring og prat, sier han.

Talseth har holdt på siden 1991

Talseth er ikke helt ny i faget. Talseth ble etablert i 1991. Da hadde firmaet 6 malere inkludert Talseth selv. I 1997 kjøpte malermester Husby seg inn i selskapet og det ble navneskiftet til Talseth & Husby. Siden da har firmaet bestått under dette navnet og vokst betydelig. Nå er de 27 malere hvorav 3 er inne på kontoret og administrerer virksomheten. Jeg spør om alle er utdannet malere?

-        Vi har to malermestre, 18 malere med fagbrev, 3 lærlinger og 3 utlendinger som gjennomfører et 5-årsløp for å få godkjent fagbrev som gjelder i Norge. Det er jo viktig å bidra til at våre nye landsmenn får muligheten til å utdanne seg og klare seg i Norge. Vi har en fra Libya, en fra Polen og en fra Latvia. Disse kan rimelig bra norsk så de går greit sammen med de andre og forstår det som blir sagt og krevd. Jeg har også forsøkt å ta inn flyktninger som ikke er kommet langt i sin utvikling av norsk. De har dessverre ikke gått. Norskkunnskaper er en forutsetning for å kunne jobbe i dette faget som i mange andre, sier den ene malermesteren. – Nå har vi som jeg sa 3 lærlinger og 3 utlendinger i et lærlingeløp som skal føre til fagbrev. For oss er det viktig å ta vare på yrket, bidra til at flere unge får muligheten til å ta fagbrev. Det gjør vi blant annet med alltid å ha lærlingen i staben.

Ingen oppgave for stor eller for liten

Som andre malerfirma utfører Talseth og Husby malingsarbeid, tapetsering, flislegning og legging av linoleum og lignende gulvbelegg. Her sier malermester Knut-Erik at intet arbeid er for stort og det ikke finnes for små arbeider. Etter det jeg får ut av samtalen er de åpne for alt. Om du har noe som skulle ha vært gjort så er det bare å ringe for pris og eventuelt befaring. Det er kostnadsfritt.

Mange oppgaver og mye arbeid

Knut-Erik forteller meg at arbeidsoppdragene kommer fra entreprenører, Trondheim kommune, fylkeskommunen og gjennom rammeavtaler. – I tillegg har vi arbeid for Malvik kommune, NTNU, E.C. Dahl Eiendom og Trondos. Vi har utført mye jobb på St. Olav og er fortsatt engasjert der. Nå har vi fått en stor jobb på østfronten av gammelbygningen på Høgskolen. Det er et arbeid som omfatter vegger, tak, dører og vinduer som er under «Verneklasse 1». Som du forstår tilsier dette at det er en alvorlig sak å gjøre feil! Det skal vi forhåpentligvis unngå. Dette er et arbeid vi er svært stolte over å ha fått, sier han med et fornøyd smil.

Talseth viser meg ordrebøkene for ut februar. – Som du ser har vi fullt opp å gjøre ut februar. Det er noe vi er svært fornøyde med. For å si det som det er; det er ikke hver november vi kan fortelle om slikt!

Ranheim fotball

IMG 2398

Vi er stolt sponsor for Ranheim Toppfotball, sier Knut-Erik Talseth.

Jeg kommer ikke utenom å prate med Ranheim-supporteren Knut- Erik Talseth uten å komme inn på Ranheim TF. Det er jo ikke mulig å se en Ranheimskamp uten at du ser Knut-Erik. Jeg spør: Du er jo, og har lenge vært, en trofast sponsor av Ranheim. Det er jo naturlig å stille deg spørsmålet: Hvorfor er du så opptatt av Ranheim TF?

Knut-Erik lysner. Han hadde kanskje ventet at jeg skulle komme litt inn på dette? – Jeg er jo Ranheimsgutt, starter han. Jeg har faktisk spilt fotball også for Ranheim. Dessverre ble min fotballkarriere avbrutt av en skikkelig skade. Det førte selvfølgelig til at en forventet framtid i engelsk fotball også røk, sier han med en kort latter. – Det er vel hovedsakene til at jeg har vært med lenge og fortsatt er med. Det er jo «Skitlænt» at de har gjort det så bra i år og at Ranheim er satt skikkelig på kartet. Det er jo også morsomt at vi som har vært med lenge også kan få profilert oss som samarbeidspartner med Ranheim fotball.

Jeg ser jo at møterommet og andre rom i bygget er preget av banner og flagg som klart viser at dette er en støttespiller og solid supporter av hjemmelaget. Når man er sponsor så er det vel rimelig å få noe tilbake, spør jeg. – Ja, selvfølgelig er det det, men det er ikke det aller viktigste for oss. Det vi ønsker er å bli tatt med inn i «varmen» som gammel Ranheims-venn. Det betyr at slike som oss ikke må glemmes selv om fotballaget gjør furore i fotball-Norge. Vi må hele tiden ha klart for oss; hva vi kom fra og hvor vi står. Vi må aldri ble noe Brann, Molde, Vålerenga eller andre av de mer meriterte lagene som lever av «de store».

Selv er vi veldig bevisste på å benytte nettverket vi er med i gjennom laget. Det er et stort pluss for oss og gjerne også for de vi er i kontakt med. Så må jeg jo også få si at det er artig å være sammen med trivelige folk på VIP´ en, på frokostmøtene og de andre samlingene fotballen inviterer til.

Det som kanskje bekymrer meg litt er frykten for at vi skal miste bakkekontakten og bli for store på oss selv. Slik det hele framstår nå er vel denne frykten ubegrunnet. Så lenge Frank, Svein, styret og de andre som er i front holder tunga rett i munnen og ikke lar seg lokke inn i de andres pengegalopp så går dette bra. Den samhørigheten og miljøet som er bygd opp i- og rundt klubben er helt unikt. Det finner ikke sin make i norsk toppfotball. Nei vi skal fortsatt ha det slik at Terje Walter kan rope over anlegget: «og dagens innmarsjsponsor er Ranheimsdansen».

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Best i ett og alt!

17-07-2021 Hits:410 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Best i ett og alt!

tekst og foto: Kjell A. Arntzen I dag kan vi flagge over hele Ranheim for laget i vårt hjerte! Ranheim var best i ett og alt i ettermiddagens kamp mot Åsane. Det...

Les mer...

Årsbeste ga 3 poeng

12-07-2021 Hits:110 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst:: Kjell A. Arntzen Om det var trenerskiftet eller at laget nå hadde skjønt at tabellsituasjonen var ille, har jeg ikke noe svar på. Vi møtte svak motstand i Sandnes Ulf...

Les mer...

Ny trener på plass

07-07-2021 Hits:554 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ny trener på plass

tekst og foto: Kjell A. Arntzen Frank Lidahl var både stolt og lettet etter å ha bekjentgjort at vi nå har fått ny trener. Ranheim Fotball hadde kalt inn til pressetreff i...

Les mer...

1 poeng og direkte nedrykk

05-07-2021 Hits:278 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Tabellen lyver ikke! Nå har Ranheim plassert seg på en plass som gir direkte nedrykk. Det var ikke dette vi ventet før sesongen startet, men laget har...

Les mer...