A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2404

Jenta fra Hoston i Orkdalen nekter å gi seg selv om hun er blitt noen år over pensjonsalderen. Vi er glad for det.

Ranheimsavisa fortalte i vår at det til høsten skulle bli slutt på å få vasket og renset klær hos Audhilds Vask og Rens på Jakobsli. «Ørkdalsdama» fra Hoston sa at nå skulle hun pensjonere seg og levet livets glade dager. Livets glade dager lever hun bl.a. på landstedet på Skatval og reiser på turer både hit og dit. Hun synger fortsatt i Reppe Blandakor og er like blid. Vi stakk oppom henne en dag på overraskelsesbesøk.

Vel framme på renseriet blir jeg mottatt av Audhild. Mottakelsen var hjertelig med klemmer på begge kinn. Det er ikke redaktøren særlig vant med når han er ute i oppdrag, men godt var det å bli mottatt på denne måten. Jeg registrerte at hun var like sprek denne 70-åringen som hun var for 20 år siden. – Æ e` vel spræk æ, sier hun. Med nyoperert hofte og fortsatt strålende humør holder hun seg uforskammet ung og i vigør.

Jeg fortsetter

-        Det er bra du stikker innom, sier hun. – Etter at mange kunder tydeligvis har lest Ranheimsavisa og intervjuet du gjorde med meg i vår, har folk spurt om jeg har sluttet eller skal slutte snart. Noen har vært direkte overrasket av at jeg fortsatt er her! Nå må jeg få mulighet til å avkrefte dette med at jeg har sluttet, sier hun og ler. Nå er det sjeldent det kommer smil fra Audhild uten at smilet følges opp av en munter latter. Så også denne gang.

-        Nei, slutte skal jeg ikke ennå. Nå har jeg fått meg ny hofte og er frisk som en fisk. I tillegg er jeg motivert på å fortsette ei stund til. Jeg har god hjelp i ei tyrkisk jente som virkelig bidrar her i vaskeriet. Selv jobber jeg hele dager og full uke fra mandag til fredag. Så det blir nok slik at jeg fortsetter framover. Om det skjer endring på det skal Ranheimsavisa være de første som får beskjed, sier hun og ler igjen.

70 år med skikkelig bursdagsfeiring

Den 1. november ble «Hoston-jenta» 70 år. Selv hadde hun ikke forventet noen stor feiring av dagen. Bare nær familie og gode venner skulle det feires med. Det endte i fest og moro over fem dager i Prestmoveien på Ranheim. Dagen ble innledet med besøk av hennes tre søsken med ektefeller fra Hoston.

Dagen etter hadde hun invitert barn og barnebarn på middag. En svært hyggelig sammenkomst ifølge jubilanten. – På lørdag hadde jeg invitert noen gode venner og på søndag var det familien sin tur. Det ble faktisk litt mer ståhei enn det jeg forutså. Mange kunder kom innom i Jakobsliveien med blomster og gratulasjoner. Jeg ble nesten målløs av all denne oppmerksomheten, sa hun som aldri er målløs!

-        Det var også veldig rørende på en første korøvelsen etter dagen min. Hele Reppe Blandakor sto oppstilt og sang bursdagssanger for meg. Det rørte meg mer enn det jeg hadde forventet! Som kordame var det virkelig noe spesielt å bli gratulert av koret på den måten.

Det slås fast at Audhils Vask og Rens fortsetter med den sprudlende dama fra Hoston ved rattet. Eller som hun sier selv: - En «Ørkdaling» è litt tollatt sjøl om ein è over 70 år!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:731 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:411 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:294 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...

Spennende og morsom kamp!

28-10-2018 Hits:314 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen En halv time før kampen er det vanlig at gjestenes lags trener kommer på VIP-samlingen og intervjues av Frank Lidahl. Denne gang var det LSKs svenske trener Jørgen...

Les mer...