A+ A A-

Vi har bestemt oss for å presentere noen korte nyheter/saker på fredagene framover. Det er mange ting som skjer uten at vi reagerer på det. Saker som ikke krever mange ord har en tendens til å bli liggende. Det er det vi nå skal forsøke å unngå. Her er vi også avhengig av våre lesere. Ser dere noe, har dere noe på hjertet eller ønsker dere å få rede på noe, send oss en mail eller SMS.

Svein Maalen årets trener i Eliteserien

svein maalen

Her ser dere årets trener i Eliteserien! Det er grunn til å gratulere og det gjør vi her og nå: GRATULERE SVEIN!

Det er med stor tilfredshet vi registrer at Ranheim beste trener også er Eliteseriens beste trener i år! Han er kåret av ingen ringere enn Norges Fotballforbund og Eurosport Norge til årets trener i Eliteserien. Dette dokumenteres med en gedigen blå glassball med inskripsjon.

I tillegg er Svein kåret til Eliteseriens beste trener av tre andre instanser. Alle kåringene ble ledsaget av et synlig bevis på dette. Selv sier Svein at han gir laget en god del av æren for alle utmerkelser som er mottatt. «Uten et godt lag å trene hadde jeg ikke blitt årets trener», er ordene fra Svein. Vi kan vel også snu det slik: Uten Svein hadde vi heller ikke hatt et godt lag i Eliteserien.

Vi tar også med at Svein fikk prisen i Trenerforeningen også. I forbindelse med åpningen av Cupfinaleseminaret fredag kåret Norsk Fotballtrenerforening Svein Maalen til årets trener på herresiden. Trenerforeningen sier:

«Årets trener på herresiden tar fotball på alvor. Blant annet tok han NFFs grasrottrenerkurs to ganger, fordi han var misfornøyd med egen prestasjon første gang.

Han beskrives som svært strukturert. Ingen ting overlates til tilfeldighetene, og han har gode referanser fra toppfotballen.

Årets trener har tatt imponerende og store steg både på det personlige plan og rundt ledelse de siste åra. Han er ekstremt dedikert og har en svært tydelig spillestil, og det høres på treningsfeltet om spillerne tar valg som avviker fra hvordan han vil at laget skal spille. Samtidig beskrives han som både lyttende og inkluderende».

Ranheim Musikkforenings adventkonsert

Søndag 16. desember skal Ranheim Musikkforening avholde sin tradisjonelle julekonsert. Konserten holdes som alltid i Ranheim kirke klokka 18.00. Som vanlig inviterer arrangøren gjesteartister. Denne gang er det fjorårets arrangør, Ranheim Mannskor, som har gleden av å være gjest. Samtidig har korpset vært så heldig å få Lene Beate Granheim som sangsolist.

Her er det bare å ta turen til kirka søndag 16. desember klokka 18.00.

AUF-lag på Ranheim

Etter at det har ligget i dvale i flere år har bydelen igjen fått sitt AUF-lag. Erling Eide Hustvedt forteller til Ranheimsavisa at den 27.11. ble Ranheim AUF endelig reorganisert igjen. – Det lokale laget har ligget mer eller mindre dødt i flere år, sier Erling, - men endelig har vi klart å starte opp igjen med en god del medlemmer.

Ranheim AUF hadde i 1950- og 1960 årene en betydelig rolle i AUF, både lokalt i Sør-Trøndelag og sentralt. Midt på 1960-tallet var laget på Ranheim det største AUF-laget i landet. Stolte revytradisjoner, politisk arbeid, studiearbeid og leirer var noe av det som bar laget fram i disse «forna» dager. Flere fra den tidens Ranheim AUF fikk også sete i bystyret og inntok viktige posisjoner i kommunale utvalg og råd.

Nå er den ny generasjon ungdomspolitikere på full fart igjen inn i bystyret og politisk arbeid. Julie Instad Hole har over lengre tid vist hva som bor i de unge politikerne.

-        Per Svendsen (som må kalles en nestor i AUF og Arbeiderpartiet) har fortalt meg at ungdomslaget helt fra starten av var aktivt med i Ranheim Arbeidersamfunn og satte sitt preg på den politiske debatten, forteller Erling. – Som leder for Ranheim AUF er jeg svært opptatt av at barn og unge skal ha et sted å være. En sosial møteplass hvor man føler seg velkommen. Dette, samt økt deltakelse i demokratiet blant ungdom, er noe av det vi vil jobbe for i tiden framover, sier en entusiastisk leder i Ranheim AUF.

Om du ønsker ytterligere opplysninger om laget eller medlemsskap, ta kontakt med: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kafébesøk på Ranheim er godt mulig

Vi har lenge ønsket oss en kafé på Ranheim. Nå har vi endelig fått en kafé med god kaffe, kaker, salatbar og lunsjbuffet. Som alt annet er det en forutsetning for virksomheter som restauranter, forretninger og kaféer at de har kunder. Det går bra med Rema 1000, Extra´n på Grilstad, Romantica og Horizont. Det gikk ikke bra med Land & Strand.

Ingen av oss bør ha et ønske om at den nyåpnede kaféen ved Romantica skal lide samme skjebne. Det gjelder for oss å benyttet dette kafétilbudet. Åpningstiden er hver dag fra klokka 11.00 til 15.00.

Ranheim Arbeidersamfunn går for alternativ D1

Et møte i Ranheim Arbeidersamfunn behandlet torsdag kveld spørsmålet om dobbeltsporet jernbane og linjetrasé. Dette som høringssvar på spørsmål fra Bane Nor. Med 1 stemmes overvekt ble det vedtatt at alternativ D1 med tunellinnslag øst for Vikajordet og stasjon i dagen like før tunellinnslaget.

Saken skapte stort engasjement i forsamlingen, og det var tydelig at dette var et tema som interesserte møtedeltakerne. Det ble en god og grundig debatt som endte med et knapt flertall for styrets forslag.

Et motforslag som sa at av de foreliggende alternativer var D1 å foretrekke, men ba om en utredning av tunellinnslag i området Leangen – Rotvoll. Dette ble som nevnt nedstemt. Her ble det bl.a. argumentert for at en stasjon kunne legges under bakken på Ranheim og ville spare mange boliger og gjøre deler av Vikajordet disponibelt for andre formål.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheim G 16 mot Ålesund

02-06-2019 Hits:516 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim G 16 mot Ålesund

Tekst og foto: Sigbjørn Hoff Ranheim Gutter 16 år (G16) spilte lørdag 1.juni NM-kamp mot Aalesund på Color Line Stadion. Ranheim G16 består av 53 blide og ivrige gutter med ankelsokker og...

Les mer...

Herlig med 3 poeng!

27-05-2019 Hits:158 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av. Kjell Arntzen Det ble endelig en ny hjemmeseier til et tidvis godtspillende Ranheimslag. Det startet i kjent 2018-stil med raske kontringer og kantspill. Etter hvert ble vi litt feige og...

Les mer...

STOLT av dåkker!

19-05-2019 Hits:234 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det å slå Sarpsborg 08 hjemme på Sarpsborg Stadion er enormt! Det klarte et heltent Ranheimslag i kveld. En overbevisende borteseier med 1-3 var så fortjent så fortjent...

Les mer...

Kan vi se opp til Roseborg BK????

19-05-2019 Hits:576 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kan vi se opp til Roseborg BK????

tekst: Kjell Arntzen                  foto: arkiv Er det mulig å behandle Bendtner slik Rosenborg gjør? Mitt svar er: NEI! Dette har strengt tatt ikke noe i Ranheimsavisa å gjøre. Når redaktøren allikevel blir...

Les mer...