A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

Bjarnrason 2

Sjefen selv var på kurs, men hilste til veteranene og bydelsmuseet

Ranheimsavisa ble før jul invitert til julelunsj sammen med fabrikkveteranene i fabrikkens kantine. Her hadde Solveig stelt til et flott og julepyntet koldtbord for fabrikkens veteraner og meg som gjest. Det ble rundt 30 personer som var benket rundt to langbord for denne stunden. Samlingen ble fra start til mål to meget hyggelige timer.

Fabrikken går «så det suser»

Det var flott å få med seg en kortversjon av fabrikkens status for 2018. Markedssjef Stein Joar Nestgaard fortalte nysgjerrige pensjonister og undertegnede at det hadde vært et veldig bra år for fabrikken. – Jeg er glad for å fortelle dere at det har gått godt for fabrikken i 2018. Bare for november måned kan vi notere et pluss på 4,3 millioner. For året ser det ut for at vi ender opp med rundt 33 millioner i pluss. Det er rekord i nyere tid, sa han med et fornøyd smil og applaus fra alle rundt de to bordene.

-        Årsakene til dette er mange og sammenfallende, fortsatte Stein Joar. – Det har vært rekordlave priser på returpapir. Dette skyldes i stor grad at kineserne ikke har vært så aktiv på dette markedet i år. Sammen med en god stigning i salgsprisene siden 2017 har 2018 være et glimrende år for oss.

-        For oss har emballasjepapir vært en kjempesuksess med sterk etterspørsel i 2018. Det er en viktig grunn for at vi får et årsresultat som er vel så høyt som vår siste rekord i 1995. Da klarte vi 30 millioner. Vi vil i år ha produsert 100.000 tonn salgbare produkter ved fabrikken. Det er 10.000 ton under budsjett, men har gitt mere penger enn det budsjetterte beløp, fortalte han.

Ny eier?

Det kan trolig bli en ny eier for fabrikken i 2019. Det østerrikske firmaet FunderMax som driver i samme bransje som oss, ønsker å kjøpe fabrikken. FunderMax er et firma som er i sterk vekst og trenger råstoff og papir. Det kan Ranheim være med å sikre dem. De er etter det som ble fortalt en interessant kjøper som vil være med på å sikre fabrikken på Ranheims framtid.

-        Vi kan få en industriell eier om dette kjøpet går i orden, sa Stein Joar. Fabrikkens nåværende eier er PEMCO, som har eid fabrikken siden 2012 da Peterson ga opp. PEMCO var og er et investeringsselskap. Det er ikke det østerrikske FunderMax.

Om salget kan godkjennes avgjøres av det østerrikske konkurransetilsynet i januar 2019.

Fabrikkens julegave til Ranheim Bydelsmuseum

IMG 2433

Kyrre Auran var glad for at han fikk dele ut årets julegave til bydelsmuseet og Olav Paulsen.

Så var det Kyrre Aurans tur å by på fabrikkens ønske om å være en bedrift som er til gag n for kulturen og frivillighetsarbeidet på Ranheim. – Vi har i lang tid vært en bedrift som har brydd oss om lokalmiljøet, startet Kyrre. – Gjennom flere år har vi støttet aktivt opp om idrettslaget, losjen, musikken og bydelsmuseet bare for å ha nevnt noen av de som har fått gaver og hjelp fra fabrikken. Hvor mye vi har kunnet hjelpe med har selvfølgelig variert noe som følge av fabrikkens økonomi og eierskap. Nå er vi en Ranheimsbedrift som drives godt. Dette gir oss selvfølgelig da muligheter for å bidra noe mer.

-        Vi har nå innført en ordning med at vi skal gi en «Årets julegave» til en organisasjon på Ranheim. Denne gang vil vi gi julegaven til Ranheim Bydels Museum. I sin begrunnelse for at julegaven denne gang går til bydelsmuseet ser vi: «Museet drives av Ranheim Bydels Museum og Historielag og all innsats er basert på frivillighet og dugnadsånd fra lokale ildsjeler i Ranheimsamfunnet. Museet tilbyr omvisning for bla. skoleklasser og andre interesserte. Museet ivaretar et viktig samfunnsansvar ved å ta vare på historien, og ikke minst formidle denne til kommende generasjoner».

-        Fabrikken på Ranheim er jo en generasjonsbedrift, sa Kyrre med stolthet. – Når det er slik at vi har andre- og tredjegenerasjons fabrikkarbeider fra Ranheim i fabrikken og at Ranheim Bydels Museum tar så godt vare på fabrikkens historie, er det ikke mer enn rimelig at vi gjennom årene viser vårt lokaleengasjement etter evne, fortsatte Kyrre og sa:

-        Vi kan vel på mange måter si at Olav og Ivar Paulsen har reddet mye av historien for fabrikken. De to tok vare på mye av det som skulle tas vare på og flyttet det over til bydelsmuseet. På museet har fabrikken fått sitt eget rom for sin historie, og det er vi veldig glade for. I tillegg er Olav ivrig frampå med sine foredrag om Ranheim og fabrikken i ulike sammenhenger Muntre historier fra fabrikken og arbeidsmiljøet her, er også godt ivaretatt gjennom bydelsmuseet og dets frivillige.

Etter disse orda fra Kyrre Auran overrakte han en sjekk fra Ranheim Paper & Board til bydelsmuseets leder, Olav Paulsen. Julegaven som ble gitt museet var på 6.000 kroner. – Dette er både hyggelig, ærefult og en anerkjennelse for bydelsmuseets betydning for lokalsamfunnet, sa Olav og takket fabrikken for den hyggelige julegaven.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

RAW AIR i Granåsen

12-03-2019 Hits:139 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

RAW AIR i Granåsen

tekst: Kjell Arntzen                   foto: NSF Møt opp til folkefest i Granåsen. Det bli spenning til siste slutt. RAW AIR er en hoppfest som arrangeres i Oslo, på Lillehammer og i Trondheim. Det...

Les mer...

En utviklingsarena for unge trønderske s…

12-12-2018 Hits:847 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

En utviklingsarena for unge trønderske spillere

tekst: Kjell Arntzen                             foto: LFK Adria Mateo Lopez avslutter sitt opphold på Levanger den 31.12.2018. Vi mener at han ikke bør velges av Ranheim TF. Jeg har ikke noe imot spanjoler, portugisere...

Les mer...

Det ble ingen fest!

11-11-2018 Hits:480 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det ble dessverre ingen festforestilling på Extra Arena i kveld. Det ble nesten slik at mitt forsøk på å være en patriotisk fotballreporter fikk seg en knekk. Et...

Les mer...

Løkbergs siste hjemmekamp

09-11-2018 Hits:373 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Løkbergs siste hjemmekamp

tekst: Kjell Arntzen         foto: Ranheim TF Vi tar et foreløpig farvel med Kristoffer på søndag. Han takker sikkert med ei scoring eller to? Søndagens kamp mot Tromsø blir Kristoffer...

Les mer...