A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen             foto: arkiv

Frank Robert Bae

Det var en stolt avdelingsleder jeg møtte i Eiendomsmegler1s lokaler på Grilsta. - Dette er jo nærmest utrolig, sier Frank Robert Bae.

 

Fra tid til annen har jeg gleden av å se «Frokost-TV» på TV2. Foruten gleden av å se Wenche lage mat, Finn Schjøll fortelle om blomster og hagestell dukker det også opp interessante gjester og nye opplysninger. Torsdag 21. mars var en slik dag hvor jeg satt med min kaffekopp foran TV`n. Det hele forløp som vanlig den første timen. Så kommer noen interessante opplysninger fra analyse- og rådgivningsselskapet «Great Place to Work». Det meldes om at bedriftene Sopra Steria, Eiendomsmegler1 Midt Norge, mnemonic og Symetri Collaboration nettopp er kåret til landets beste arbeidsplasser. Hva? Eiendomsmegler1 Midt-Norge i år igjen? Jeg tolker det som en ny fjær i hatten for Ranheim og bedriften i Grilstadporten!

Fire klasser

I en mail til Ranheimsavisa forteller adm. direktør i «Great Place to Work», Jannik Krohn Falck at det i år har deltatt 217 bedrifter i de fire klassene det konkurreres i. – Klassene er inndelt etter hvor mange ansatte det er i bedriftene. Klassen for store bedrifter omfatter de som har over 500 ansatte, den neste klassen er bedrifter som har fra 200 til 499 ansatte, sier Falck og fortsetter med de to siste klassene. – Så har vi den tredje klassen som omhandler bedrifter med 50 til 199 ansatte og den siste klassen er for små bedrifter med 20 til 49 ansatte.

De beste bedriftene

I følge mailen vi har mottatt skiller de beste arbeidsplassene seg ut ved at de har en kultur der ledelsen inkluderer sine medarbeidere i viktige avgjørelser. – Her svarer hele 83% av de ansatte at ledelsen søker og svarer oppriktig på forslag og ideer som kommer fra medarbeiderne. Det er faktisk 23% høyere enn landsgjennomsnittet.

-     Eksempler vi ser på dette er gode rutiner for å fange opp tilbakemeldinger og forslag, mulighetene medarbeiderne har til å påvirke virksomhetens visjoner, verdier og mål. Samtidig ligger det i alt det vi vurderer er om medarbeiderne anerkjennes for godt arbeid. Dette bidrar både til eierskap og engasjement, sier Falck. – Jeg skal heller ikke glemme at ledelsen viser interesse for medarbeiderne som person, ikke bare ansatt er noe som kjennetegner de beste bedriftene å jobb i.

Eiendomsmegler1 Midt-Norge i klasse 2

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge er en virksomhet i klasse 2, klassen med 200 til 499 ansatte. Dette var den eneste virksomheten som ble nominert fra Midt-Norge blant de 20 virksomhetene som ble innstilt, 5 bedrifter i hver av de fire klassene. Jeg ser at Reitangruppen ble nominert i klasse 1, men gruppen kan vel knapt regnes som en virksomhet i Midt-Norge? De ble imidlertid nummer 2 i klassen.

I klasse 2 var følgende nominert: Webstep, Finn.no, DHL Ekspress, Eiendomsmegler1 Midt-Norge og Canon. Alle disse er kjent som anerkjente bedrifter, virksomheter som vi kunder har tillit til.

Kåringen førte altså til at Eiendomsmegler1 Midt-Norge kapret førsteplassen. Jeg brukte ikke lang tid før jeg åpnet døren på Grilstad-kontoret. Her måtte det jo gratuleres! Da jeg stiger inn ser jeg på leder Frank Robert Bae og de andre at de skjønner hvilket ærende jeg er ute på. De smiler og viser meg hver sin blomsterbukett de allerede har mottatt! Mitt ærende går ut på to ting; gratulere dem med kåringen og forsøke å finne ut hvordan de har det på jobben.

Har dere en hemmelig formel for å gå til topps?

Først noen ord om at dette ikke er første gang Eiendomsmegler1 Midt-Norge går av med seieren i denne landsomfattende konkurransen. Jeg får opplyst at dette har de klart 3 ganger tidligere. Det er fjerde året på rad at de går til topps. Dette må være en bragd det kanskje «lukter litt av»? Jeg spør derfor noe forsiktig: «Har dere en hemmelig formel som gjør at dere er landets beste arbeidsplass år etter år»? Avdelingsleder Frank Robert Bae svarer: - Jeg er ikke forundret over at du stiller det spørsmålet. Svaret er kort og godt NEI. Det er ingen hemmelighet, men vi har en innbitt tro på at folka og den kulturen vi har er avgjørende for suksess og prestasjoner. Både vi her på Grilstad og våre kontorer her i Midt-Norge har vært bevisste på å bygge fellesskap og en attraktiv arbeidsplass innenfor en salgsintensiv bransje som vi er i. Det er slett ikke noe vi har gjort over en dag, men i flere år har hele kjeden jobbet målrettet med utviklingen av våre arbeidsprosesser og arbeidsmiljøet. Målinger som er foretatt i våre arbeidsmiljøundersøkelser viser at hele 96% av de ansatte gleder seg til å gå på jobb. I tillegg sier en like stor prosentdel at de er stolte av å jobbe i Eiendomsmegler1 Midt-Norge, sier Frank Robert.

Nå har jeg snakket med sjefen og har fått hans versjon av forholdene i bedriften. Etter nær på 50 år i arbeidslivet på ulike arbeidsplasser har jeg lært meg at det kan være greit å snakke med noen av de ansatte i slike saker. Har de ansatte den samme oppfatning av forholdene som ledelsen? Jeg kniper tak i Henrik Midtøy og Jan Øyvind Westby som begge har vært 2 år ved kontoret på Grilstad.

Henrik Midtøy

Henrik Midty

Henrik Midtøy var ikke mindre stolt over seieren. - Vi ar en kjempegod arbeidsplass, sier han.

 -        Jeg kan ikke sies annet enn at jeg trives her på Grilstad og som ansatt i Eidendomsmegler1 Midt-Norge. Det som er mest merkbart for meg er at de som sitter i administrasjonen i sentrum bryr seg virkelig om bydelskontorene og vil satse på dette konseptet. Her på Grilstad har jeg fantastiske kolleger å jobbe sammen med. Jeg må bare si at jeg trives veldig godt her, både med jobben jeg har å gjøre og alle de jeg har rundt meg her på Grilstad og i sentrum. Det har jeg faktisk gjort fra første dag. Opplæringen jeg fikk som «trainee» var bare suveren og etter den perioden har jeg lært mye av de andre her. Det er helheten som teller mest. Fantastisk arbeidsmiljø, flotte lokaler, hyggelige kunder, beliggenhet her på Grilstad, dyktige ledere som ser meg.

Jan Øyvind Westby

-       Jan Øyvingd Westbyvar ikke mindre stolt for utmerkelsen.Jan yvind

     For meg er yrket interessant og spennende. Jeg treffer utrolig mye hyggelige folk her på Ranheim, folk som stikker innom for en prat. Det trenger ikke å være en prat om boligkjøp eller boligsalg, men det er innom for å slå av en prat eller få råd om ett eller annet. Jeg må vel være så ærlig å si at det var jobbsikkerhet som var hovedgrunnen til at jeg søkte meg hit, forteller Jan Øyvind. – Så var det så mye, mye mer enn jobbsikkerhet jeg fikk med meg! Kjempegode kolleger, samhold og tett samarbeid og så har vi det mye moro sammen. Vi er en sammensveiset gjeng som utfyller og «bygger hverandre» hver dag. Ledelsen jeg har her på Grilstad og i byen er med oss hele tiden. De ser oss og bakker oss opp. Så hører de hva vi sier om vi kommer med ideer eller noe konstruktivt for arbeidshverdagen. Jeg tør vel si at noe av det som er veldig godt å kjenne på for min del er at alle er åpne for å dele kunnskap. At vi vinner en slik konkurranse som vi nettopp har fått vite resultatene fra, er en god anerkjennelse av det Eiendomsmegler1 – Midt-Norge driver med og står for, avslutter han.

Det er faktisk plent umulig å få en mishagsytring fra de to jeg har valgt å snakke med.

Jeg sier takk for meg og gratulerer nok en gang for prisen de nå har mottatt; Landets beste arbeidsplass i klassen bedrifter med mellom 200 og 499 ansatte.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Det ble vanskelig og 5-1

13-07-2019 Hits:146 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Vi kunne ha fått en drømmestart på Aspmyra i denne «midnattsolkampen», men Mads Reginiussen var langt fra heldig med sin avslutning på kampens første sjanse. Flott forarbeid førte...

Les mer...

Adresseavisa helt på jordet?

05-07-2019 Hits:889 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Adresseavisa helt på jordet?

av: Kjell Arntzen Samuel Adegbenro var utvilsomt kampens beste spiller på torsdag. Adresseavisen skriver at om Samuel hadde vært Ranheimspiller ville Ranheim ha vunnet kampen! La meg innlede med å si at...

Les mer...

Vi hadde fortjent uavgjort!

04-07-2019 Hits:216 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Nesten 3.000 tilskuere hadde møtt fram til lokalderbyet på Extra Arena. Stemningen og håpet blant hjemmefansen var til å ta og føle på i timene før kampen. Da...

Les mer...

Torsdag - Ranheims "El Clasico…

03-07-2019 Hits:189 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Alle fotballvenner gleder seg til torsdagens kamp mellom Ranheim og Rosenborg. Dette er vår egen El Clasico og gjerne større en Barcelona mot Real Madrid. Selvfølgelig er det...

Les mer...