A+ A A-

tekst og foto:: Kjell Arntzen

Kafe 1

Hverken pappa Oguz eller datter Hatice er glad for at de nå må stenge. - Situasjonen ble for vanskelig når jenta skal føde et barnebarn, forklarer Oguz Aka.

Det er et sett av hendelser som nå har ført til at KAFFEKROKEN ved Romantica innstiller driften. En ting er at besøket ikke har vært som forventet, men ikke lavere enn at det har vært mulig å holde stedet åpent noen dager i uka. Den store «bøygen» er imidlertid at sjefinnen selv, Hatice Aka, for tiden er sykemeldt. Tiden er også snart inne for at hun skal sette et nytt barn til verden. For Ahmeds kone, Aysegûl Aka, blir det for vanskelig å drive alene. Her er ikke norskkunnskapen på nivå med de andre. Det er – tross alt - ikke så mange måneder siden Ahmed hentet henne fra Tyskland for å være tett på henne som kone og bosatt i Trondheim.

Fredag 12. april bli KAFFEKROKENS siste åpningsdag i denne omgang.

- Vi velger å slutte nå før påske, sier Oguz om beslutningen de har tatt. Selvfølgelig kjennes det leit ut for jentene mine, fortsetter han, men hverken besøk og omsetning har vært som forventet. Nå når Hatice også ble borte på grunn av en forestående fødsel, så vi ingen annen utvei enn å avslutte kafédriften. Om det blir permanent eller ikke får tiden vise, men nå ble det veldig vanskelig å holde det gående.

-    Dette kaféprosjektet var jo mest for å sysselsette Hatice og Ahmeds kone, Aysegûl, i kaféen så de slapp å sitte hjemme. Aysegûls norskkunnskaper var ikke gode nok til at hun kunne drive kaféen alene. Hun har et stort behov for å lære norsk. Av erfaring vet vi at en jobb på restaurant eller i en kafé er gode arenaer for norskopplæring. Nå gikk det dessverre ikke slik i denne omgang, sier Oguz som lover at hun skal få gjøre noe tjeneste som servitør i restauranten. – Vi vil på alle måter hjelpe henne i gang med språkopplæringen, samtidig som også hun skal få lære å kjenne våre trivelige gjester her på Ranheim. Det ville jo være dypt urettferdig, Kjell, om ikke Aysegûl skulle få føle på den samhørighet og vennskapet vi opplever her på Ranheim! Jeg må si meg enig i det Oguz sier. Vi gleder oss til å treffe henne på Romantica.

Fredag 12. april siste åpningsdag

Førstkommende fredag er det siste gang vi får mulighet til å besøke KAFFEKROKEN i denne omgang. Lokalene vil bli brukt både til lukkede- og åpne selskap i tiden framover. Det er kommet mange bestillinger av lokalet til vårens konfirmasjoner, til «mimreselskaper» for gamle skoleklasser, til fødselsdager og til klubbkvelder.

På fredag er det samme åpningstid som den som har vært gjeldende den siste tiden, fra klokka 11.00 til klokka 15.00. Det servers fra salatbar og lunsjbuffet. I tillegg kan kundene kjøpe kaker, vafler, kaffe og annen drikke. I tillegg til serveringen får gjestene også anledning til å prate om stort og smått, - og hvordan det vil gå med Ranheim på palmesøndag?

Stikk gjerne innom på denne avslutningsdagen. Alle er velkommen!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Det ble vanskelig og 5-1

13-07-2019 Hits:146 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Vi kunne ha fått en drømmestart på Aspmyra i denne «midnattsolkampen», men Mads Reginiussen var langt fra heldig med sin avslutning på kampens første sjanse. Flott forarbeid førte...

Les mer...

Adresseavisa helt på jordet?

05-07-2019 Hits:889 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Adresseavisa helt på jordet?

av: Kjell Arntzen Samuel Adegbenro var utvilsomt kampens beste spiller på torsdag. Adresseavisen skriver at om Samuel hadde vært Ranheimspiller ville Ranheim ha vunnet kampen! La meg innlede med å si at...

Les mer...

Vi hadde fortjent uavgjort!

04-07-2019 Hits:216 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Nesten 3.000 tilskuere hadde møtt fram til lokalderbyet på Extra Arena. Stemningen og håpet blant hjemmefansen var til å ta og føle på i timene før kampen. Da...

Les mer...

Torsdag - Ranheims "El Clasico…

03-07-2019 Hits:189 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Alle fotballvenner gleder seg til torsdagens kamp mellom Ranheim og Rosenborg. Dette er vår egen El Clasico og gjerne større en Barcelona mot Real Madrid. Selvfølgelig er det...

Les mer...