A+ A A-

tekst og foto: sokneprest Skule Bjørnstad

ei bjrk

 

Det nakne treet Skule Bjørnstad fikk øye på forleden fortalte han at nå holder vinteren på å slippe taket.

Dette nakne treet fikk jeg øye på en dag. Vinteren hadde så vidt sluppet taket. Det hadde vært kaldt og hustrig lenge. Plutselig så vi sola igjen. Den helt store varmen var der ikke, men likevel et håp. Kanskje er det sånn i livet av og til. Kanskje noen av dere har det sånn akkurat nå. Det har vært noen strie, tøffe tak. Så begynner det å lysne. Det er ennå noe som ikke er helt enkelt. Men likevel går et rette veien. Det er i alle fall håpet.

Oppturer og nedturer

Det går opp og ned for alle. Livet vi lever på jorda er begrenset. Det er begrenset i lengde, vi vet ikke hvor det ender. Men det er også begrenset fordi det er en ufullkommen verden. Godt og vondt finnes side om side i livet vårt, og i den store verden.

Det er fint at det er påske om våren. For naturen understreker at livet og lyset tross alt er sterkest. Etter en streng vinter, spirer livet sakte men sikkert igjen. Gud vet hvordan det er. Både i store trekk, og også med den enkelte av oss. Han har skapt oss. Og han har også vært her som menneske. Jesus kjente på kroppen hvordan det er, som både Guds sønn og fullt ut menneske.

Han gikk i døden for oss

Da han gikk i døden for oss, ga han oss livet. Satte oss over i en ny livssammenheng. Der håpet om evig godhet hos Gud lever. Håpet om en gang å få ta del i noe som er bare godt.

Og en kraft som er der for oss når livet herjer med oss. Når vi kan kjenne oss som et nakent tre i vinden. Oppstandelsens krefter, som Gud viste da han reiste Jesus opp av graven; de virker også for oss. Han vil gi oss del i den samme oppstandelsen; i seieren over døden og det onde. Det er også noe å ta med oss når vi står midt i uværet.

Vi aner det. Det virker også når vi møter hverandre med godhet og gir hverandre mot til å leve. Vi aner det, og vi håper på det og tror på det. Jesus sto opp fra de døde. Jeg tror at han lever. Jeg tror at han er der i vårt uvær og våre stormer. Og at livet en dag skal spire fram og være fullkomment godt. At vi skal gi hverandre noen bruddstykker av det underveis, når vi deler godhet med hverandre. Jeg vil dele denne teksten som jeg skrev våren for fire år siden:

Alt som spirer og gror                                         

Gud blåste livspust i jord  

Skapte med ånd og med ord

Kronen på verket, Guds bilde, en kvinne, en mann.

Høyt er vi elsket, men se

Vi tvinger livet i kne

Herre vår Gud, har vi glemt deg og hva vi er verd?

 

 

Alt det som spirer og gror

Sprer nå et håp over jord

Livet skal trenge seg fram og det har siste ord.

Liksom i skapningens gry

Gud skaper stadig på ny

Livet står opp, ja det våkner og blomstrer igjen

Blomster som spirer og gror

Isen som smelter i jord

Farger og lys kommer sakte, men sikkert igjen.

Livet er gitt oss av Gud

La oss da verne om det

Elske hverandre, ja det er det høyeste bud!

Tenk for en herlig beskjed

Tenk å få lov til det!

Gud, gi oss hjelp, gi oss styrke og la oss få se:

Alt det som spirer og gror  

Sprer nå et håp over jord

Guds kjærlighet sprenger seg fram,

og den har siste ord!

Jeg ønsker dere alle en riktig GOD PÅSKE!

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Med FORZA til Kristiansund?

15-04-2019 Hits:138 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst og foto: Kjell Arntzen Etter søndagens kamp står Ranheim TF fortsatt uten poeng i årets Eliteserie. Det er ikke en situasjon vi er tilfredse med, men de vil nok bedre...

Les mer...

Vi må ikke miste trua!

14-04-2019 Hits:114 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Sett med Ranheimøyne ble det nok en begredelig kamp på Extra Arena. Begredelig ble den også sett med Ranheimøyne på storskjerm her i Tydal. Kampen sett under ett...

Les mer...

Tapte alle poengene igjen!

07-04-2019 Hits:132 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Tapte alle poengene igjen!

av: Kjell Arntzen Dessverre endte også vår andre kamp med tap. Nå kommer vi sterkere tilbake mot Haugesund! Jeg må bare erkjenne at jeg slet meg gjennom første omgang av kveldens kamp...

Les mer...

Idretts- og kulturanlegg i østbyen

01-04-2019 Hits:405 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Idretts- og kulturanlegg i østbyen

tekst: Kjell Arntzen            foto: Kjell Arntzen og arkiv At Ranheim TF hevder seg i Eliteserien øker barn og unges interesse for fotball, idrett og annen aktivitet. Den østre delen av Trondheim opplever...

Les mer...