A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

1 mai flagg

onsdag 1. mai blir det røde flagget heist ved Folkets Hus klokka 10.00

Tradisjonen tro blir det et lokalt 1. mai-arrangement her på Ranheim. I år er det Ranheim Arbeidersamfunn, Ranheim AUF og Charlottenlund/Brundalen Arbeiderlag som står for arrangementet. Det er ikke store endringen i programmet fra fjorårets 1.mai-feiring, så det hele starter med heising av det røde flagget ved Folket Hus klokka 10.00. Her vil Ranheim Mannskor synge før flaggheisingen og Ranheim Musikkforening spille under og etter seremonien.

Demonstrasjonstoget starter klokka 10.15

Bydelens demonstrasjonstog setter seg i bevegelse etter flaggseremonien ved Folkets Hus klokka 10.15. Det gås den vanlige ruta vestover Ranheimsveien og tar en rundtur på den siden. Hvor langt det vil gå er noe avhengig av når musikkforeningen må være i sentrum. – Må de dra tidlig, forklarer Kjell Aune, så vender toget på Hitra. Om de skal sent til byen blir ruta lagt vestover mot Grilstad slik: Ranheimsveien, Hitraveien, Anders Søyseths vei, Hulderveien, Nerviksveien, Presthusveien og til Folkets Hus.

Etter det jeg forstår er det ikke fastlagt noen paroler som blir fokusert i toget. Kan hende fjorårets parole «Likhet, frihet og solidaritet», blir den toget samler seg om også denne gang? Lederen av Ranheim Arbeidersamfunn, Kjell Aune, som også er listekandidat til høstens kommunevalg, sier: - Etter å ha fått en flott ramme rundt arrangementet i Folkets Hus ønsker vi denne gang å fremme våre budskap der.

Julie Indstad Hole er hovedtaler

Julie Indstad Hole

Det er Ranheims egen Julie Indstad Hole som holder talen for dagen. Her er hun avbildet på Extra Arena i forbindelse med at hun var forslagsstiller til de 100.000-kronene vi fikk av formannskapet til Folketribunen i 2018.

Det er Arbeiderpartiets tredjekandidat ved høstens kommunevalg, Julie Indstad Hole, som denne gang er hovedtaler. Julie er selv medlem av Ranheim Arbeidersamfunn og det er naturlig at hun omtaler de sakene som arbeidersamfunnet føler er viktige for bydelen Ranheim. Her vil nok gjenåpning av Ranheim stasjon, mangel av kulturhus og omsorgsboliger og påbygging av sykehjemmet trolig bli av sakene som blir tatt opp av Julie?

Hovedtalen vil foregår inne i Folkets Hus (A-salen). - Her vil for øvrig all aktivitet foregå. Her blir det kaffe, saft og skuffkake til alle, sier Kjell Aune. – I utgangspunktet er serveringen gratis, men om noen ønsker å betale noen kroner for serveringen er det full anledning til det. Betaling kan skje med kontanter eller VIPPS.

Andre innslag

Under arrangementet inne i Folkets Hus vil Erling Hustvedt spille gitar og underholde forsamlingen. Det blir appeller av den samme Erling Hustvedt som er medlem av Ranheim AUF og av Los faglige ungdomssekretær Amund Losen Moholdt.

Arbeidersamfunnets leder håper flest mulig tar seg tid til å være med i opptoget. – Vi er inne i ei tid med økte forskjeller mellom folk, likhet og frihet er under sterkt press fra forskjellige hold. Det er viktig for oss å stå opp mot dette, avslutter Kjell Aune.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheim - Fram Larvik i kvarten

23-09-2019 Hits:62 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim - Fram Larvik i kvarten

av: Kjell Arntzen                  foto: fra Fram Larvik Det er ikke noe «hvemsomhelst»-lag som kommer til Ranheim på onsdag. Det er faktisk en av landets eldste klubber som møter til kvartfinale i...

Les mer...

Det holdt ikke helt inn!

22-09-2019 Hits:104 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er lenge siden jeg har kost meg så godt på Extra Arena som i kveldens 1. omgang mot serietoer Bodø/Glimt. Gutta kjempet om hver ball og...

Les mer...

Vær glad i laget ditt!

21-09-2019 Hits:442 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vær glad i laget ditt!

Innledning: Kjell A. Arntzen Vår egen Blakstad fikk mer enn nok med å bryne seg på Godsets Prosper Mendy. Vi ser det på Old Trafford, Anfield, Santiago Bernabeu, Park des Princes, Ullevål...

Les mer...

TAP, men vi gir oss ikke!

15-09-2019 Hits:136 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg tok plass i godstolen fem minutter før kampstart. Eurosport Player var funnet fram og håpet om 3 poeng satt klistret i hodet. Slik gikk det dessverre...

Les mer...