A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

1 mai flagg

onsdag 1. mai blir det røde flagget heist ved Folkets Hus klokka 10.00

Tradisjonen tro blir det et lokalt 1. mai-arrangement her på Ranheim. I år er det Ranheim Arbeidersamfunn, Ranheim AUF og Charlottenlund/Brundalen Arbeiderlag som står for arrangementet. Det er ikke store endringen i programmet fra fjorårets 1.mai-feiring, så det hele starter med heising av det røde flagget ved Folket Hus klokka 10.00. Her vil Ranheim Mannskor synge før flaggheisingen og Ranheim Musikkforening spille under og etter seremonien.

Demonstrasjonstoget starter klokka 10.15

Bydelens demonstrasjonstog setter seg i bevegelse etter flaggseremonien ved Folkets Hus klokka 10.15. Det gås den vanlige ruta vestover Ranheimsveien og tar en rundtur på den siden. Hvor langt det vil gå er noe avhengig av når musikkforeningen må være i sentrum. – Må de dra tidlig, forklarer Kjell Aune, så vender toget på Hitra. Om de skal sent til byen blir ruta lagt vestover mot Grilstad slik: Ranheimsveien, Hitraveien, Anders Søyseths vei, Hulderveien, Nerviksveien, Presthusveien og til Folkets Hus.

Etter det jeg forstår er det ikke fastlagt noen paroler som blir fokusert i toget. Kan hende fjorårets parole «Likhet, frihet og solidaritet», blir den toget samler seg om også denne gang? Lederen av Ranheim Arbeidersamfunn, Kjell Aune, som også er listekandidat til høstens kommunevalg, sier: - Etter å ha fått en flott ramme rundt arrangementet i Folkets Hus ønsker vi denne gang å fremme våre budskap der.

Julie Indstad Hole er hovedtaler

Julie Indstad Hole

Det er Ranheims egen Julie Indstad Hole som holder talen for dagen. Her er hun avbildet på Extra Arena i forbindelse med at hun var forslagsstiller til de 100.000-kronene vi fikk av formannskapet til Folketribunen i 2018.

Det er Arbeiderpartiets tredjekandidat ved høstens kommunevalg, Julie Indstad Hole, som denne gang er hovedtaler. Julie er selv medlem av Ranheim Arbeidersamfunn og det er naturlig at hun omtaler de sakene som arbeidersamfunnet føler er viktige for bydelen Ranheim. Her vil nok gjenåpning av Ranheim stasjon, mangel av kulturhus og omsorgsboliger og påbygging av sykehjemmet trolig bli av sakene som blir tatt opp av Julie?

Hovedtalen vil foregår inne i Folkets Hus (A-salen). - Her vil for øvrig all aktivitet foregå. Her blir det kaffe, saft og skuffkake til alle, sier Kjell Aune. – I utgangspunktet er serveringen gratis, men om noen ønsker å betale noen kroner for serveringen er det full anledning til det. Betaling kan skje med kontanter eller VIPPS.

Andre innslag

Under arrangementet inne i Folkets Hus vil Erling Hustvedt spille gitar og underholde forsamlingen. Det blir appeller av den samme Erling Hustvedt som er medlem av Ranheim AUF og av Los faglige ungdomssekretær Amund Losen Moholdt.

Arbeidersamfunnets leder håper flest mulig tar seg tid til å være med i opptoget. – Vi er inne i ei tid med økte forskjeller mellom folk, likhet og frihet er under sterkt press fra forskjellige hold. Det er viktig for oss å stå opp mot dette, avslutter Kjell Aune.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

STOLT av dåkker!

19-05-2019 Hits:157 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det å slå Sarpsborg 08 hjemme på Sarpsborg Stadion er enormt! Det klarte et heltent Ranheimslag i kveld. En overbevisende borteseier med 1-3 var så fortjent så fortjent...

Les mer...

Kan vi se opp til Roseborg BK????

19-05-2019 Hits:486 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kan vi se opp til Roseborg BK????

tekst: Kjell Arntzen                  foto: arkiv Er det mulig å behandle Bendtner slik Rosenborg gjør? Mitt svar er: NEI! Dette har strengt tatt ikke noe i Ranheimsavisa å gjøre. Når redaktøren allikevel blir...

Les mer...

Ikke dårlig av Ranheim TF

16-05-2019 Hits:149 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Førsteomgangen var vel ikke mye å skryte av hverken fra hjemmelagets side eller Ranheims. Kjedelig og lite sjanser. Dessuten registrerte vi horribelt forsvarsspill av Alseth, Furu og Foosnæs...

Les mer...

Kjenn på denne; 1-5

12-05-2019 Hits:135 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen                            En enkelt fotballkamp kan gjøre vondt, - uendelig vondt! Det gjorde det i kveld etter...

Les mer...