A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2562

Fungerende arbeidsleder; Tore Aune, tar en pust i bakken etter at det store lasset er losset,

Tirsdag 23. april tok jeg turen til Ranheimspatriotens «vedbu» på Være. Etter opplysninger fraRanheimsatriotens fungerende arbeidsleder, Tore Aune, skulle det komme hele 40 kubikk med bjørkeved til patriotens lager på Være fra skogene i Rendalen. Det var ikke noe lite lass som møtte meg der inne. Trekkvogn med henger hadde med seg det store lasset og losset det pent og pyntelig på tilvist plass. Her blir det ved å få kjøpt utover høsten!

1.500 sekker med bjørkeved

Det måtte være 100-vis av bjørkestranger som ble losset. Noen var riktig tykke, andre av den slankere sorten. Gjennomgående så veden ut til å være hvit og flott. – Vi har kjøpt dette lasset fra en skogeier i Rendalen, forteller Tore Aune. – Jeg regner med at du ikke kan fortelle hvor mange sekker ved vi får ut av dette, fortsetter han og får fram et smil. Nei, sannelig om jeg klarer, men det må bli godt over 1.000 sekker, forsøker jeg. – Ja, det blir det, Det blir 1.500 sekker av dette lasset, sier han mens en stor røyksky kommer fra «rullingsen» han patter på fra stubben han sitter på med kaffekoppen sin.

Fortsatt ved på lager fra 2018

Det er bare Tore som har tatt seg tid til å prate med meg. De andre er i funksjon med saging, kløyving og pakking i sekker. Mens Tore sitter der på stubben sin tar jeg plass på den andre stubben som står der. – Du må få med deg at vi fortsatt har knapt 300 sekker blandingsved igjen fra i fjor. Disse selger vi for 50 kroner sekken, noe som er billig. Det kan være lurt å sikre seg noe av denne veden nå på våren. Da risikerer du i alle fall ikke vedmangel når høsten og kulda kommer, sier Tore. – Det er bare å kontakte Kjell Ove eller meg, fortsetter han og gir meg telefonnumrene:  915 46 195 og 990 43 875 for bestilling. Etter det jeg forstår så frakter de veden hjem til deg.

Hva med HMS og verneutstyr?

IMG 2561

Arbeidsgjengen som ville være med på bildet er Jon Kvarme, Jomar Nordtømme og Tore Aune.

Det slo meg med en gang jeg ankom området ved vedbua at her var det store hull i HMS-arbeidet. For å si det rett ut; - det eksisterte ikke noe som minnet om en ordnet arbeidsplass med HMS og verneutstyr. Ser jeg bort fra Jomar Nordtømme var de fra patriotens vedgruppe helt blottet for verneutstyr. Dette på tross av det risikofylte arbeidet de utførte. Selv om alt dette er frivillighetsarbeid og gjøres av god vilje, er det helt uholdbart å drive slik. Jeg følte meg umiddelbart som en kontrollør fra Arbeidstilsynet!

På vegne av Ranheimsavisa tok jeg på meg rollen som arbeidsplass-kontrollør. Henvendt til Tore sier jeg; «Slik kan dere ikke drive på! Ingen unntatt Jomar, har antydning til verneutstyr på seg. Skaderisikoen er stor, faktisk så stor at bydelen kan bli uten aktive Ranheimspatrioter om dere ikke tar dette på alvor».

På stående fot «befaler» jeg dagens «sjef», Tore Aune, om å skaffe nødvendig verneutstyr for de som skal jobbe her. Ranheimsavisa betaler inntil 10.000,- pluss moms for dette. Meldingen ble mottatt med glede av alle de som jobbet der mens jeg var på plassen. Etter en nylig gjennomført samtale med Tore Aune så er vernutstyr nå bestilt og vil være på plass med det første. Risikofylt arbeid vil ikke bli iverksatt før verneutstyret er på plass og er i bruk.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

STOLT av dåkker!

19-05-2019 Hits:156 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det å slå Sarpsborg 08 hjemme på Sarpsborg Stadion er enormt! Det klarte et heltent Ranheimslag i kveld. En overbevisende borteseier med 1-3 var så fortjent så fortjent...

Les mer...

Kan vi se opp til Roseborg BK????

19-05-2019 Hits:486 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kan vi se opp til Roseborg BK????

tekst: Kjell Arntzen                  foto: arkiv Er det mulig å behandle Bendtner slik Rosenborg gjør? Mitt svar er: NEI! Dette har strengt tatt ikke noe i Ranheimsavisa å gjøre. Når redaktøren allikevel blir...

Les mer...

Ikke dårlig av Ranheim TF

16-05-2019 Hits:148 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Førsteomgangen var vel ikke mye å skryte av hverken fra hjemmelagets side eller Ranheims. Kjedelig og lite sjanser. Dessuten registrerte vi horribelt forsvarsspill av Alseth, Furu og Foosnæs...

Les mer...

Kjenn på denne; 1-5

12-05-2019 Hits:134 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen                            En enkelt fotballkamp kan gjøre vondt, - uendelig vondt! Det gjorde det i kveld etter...

Les mer...