A+ A A-

tekst: Kjell Arntzen

På fredag kommer vår nasjonaldag, og alle gleder seg. Hva er vel mer vakkert enn 17. mai? Denne gang våger jeg også å stole på værvarslerne. De melder om strålende sol og opp mot 20 varmegrader. Slår dette til så blir det en drømmedag for store og små fra ende til annen. Norske flagg på alle flaggstenger, barnetog med syngende og flaggende barn, borgertog (folketog) hvor byens aktivitetsmangfold kommer til syne, kor, korps, russetog og arrangementer rundt om på byens skoler. Dette blir også en fin dag for å støtte opp om de lokale skolekorpsene under deres ettermiddagsarrangement. Her på Ranheim er det «full rulle» fra morgen til kveld!

Vi vekkes klokka halv sju

Tradisjonen tro blir vi vekket tidlig denne dagen. Både Ranheim Musikkforening og Ranheim skolemusikkorps har tatt på seg den oppgaven. Musikkforeningen vekker folk på Reppe og Væretrøa. Skolekorpset starter vekkingen ved Dalsminde og går til Ranheim skole. Bor dere noen meter unna disse rutene får dere stille alle klokker på ring!

Flaggheising klokka 08.00

Som alltid skjer flaggheisingen på Ranheim skole klokka 08.00. Uten å vite det med sikkerhet vil vi tro at det heises flagg også ved Jakobsli skole på samme tid? På Ranheim skole vil korpsleder Marianne Harr foreta en velkomsthilsen. Denne skjer ca. klokka 07.45. Elevrådets leder, Elander Gisvold Restad. Marie Dahle Rønne fra skolens 4. trinn leser dikt.

Ulike oppmøtetider

-        Klokka 06.15 møter skolekorpset i krysset Askeladdveien / Nerviksveien (Dalsminde). Avmarsj klokka 06.30.

-        Klokka 09.27 er seneste oppmøte i Tinghusgata Tinghus for alle elever og lærere på Jakobsli skole. Skolen skal gå som nummer 8A i toget.

-        Klokka 09.28 blir seneste oppmøte i Tinghusgata for Ranheim skole og skolekorpset. Ranheim skole har fått plass nummer 8 B i toget. Mellom våre to bydelsskoler vi har fått opplysninger fra, - går Ranheim skolemusikkorps.

Så det vi fortsatt ikke har fått vite

Heldigvis har vi våkne lesere som kan gi oss de opplysinger skolene ikke gir. Det gjelder Vikåsen skole, Markaplassen skole og Charlottenlund ungdomsskolke oppmøtested og plass i skoletoget. Følgende har vi nå fanget opp:

klokka 09.29 er seneste oppmøte for Markaplassen skole. De skal møte i Kongsgårdsgata og går som nummer 9 B i toget. Charlottenlund ungdomsskole møter på Kongsgårdsplassen senest klokka 09.38 og går som nummer 15 B i toget. Så er det endelig Vikåsen skole som seneste må møte på Kongsgårdsplassen klokka 09.39 og har fått plass nummer 16 B i toget.

      Ettermiddagsarrangementene

-        Klokka 15.30 går det lokale 17. mai-toget på Ranheim. Ranheim Musikkforening går fra Grilstad og til Ranheim skole.

-        Ranheim skolemusikkorps starter på Jakobsli skole klokka 15.30 og går til Ranheim skole. Så er det selvfølgelig slik at alle barnehagene på Ranheim er invitert til å være med i disse togene!

Arrangementet på Jakobsli skole

Dette arrangementet starter klokka 15.30 med at Ranheim skolemusikkorps spiller. Utover ettermiddagen er det gratis aktiviteter for store og små. Det blir salg av pølser, is, brus, kaffe og kaker. Det hele toppes av loddsalg og en utmerket 17. maistemning! Jakobsli skole har etter hvert skaffet seg god erfaring for disse 17. mai-treffene og det garanteres en koselig stund både inne og ute. Det er fullt mulig å stikke innom arrangementet på Jakobsli skole og Ranheim skole samme dag! La oss sammen sørge for at det blir stort oppmøte på begge bydelsskolene våre.

Arrangementet på Ranheim skole

Ranheim skolemusikkorps har lange tradisjoner med slike arrangement på 17. mai. Alltid trivelige, men ekstra trivelige når været blir flott. Her blir det ei flott samling med barn, foreldre, besteforeldre, slekt og venner. Det tradisjonelle opplegget kjøres med loddsalg, tombola, lykkehjul og fiskedam. I tillegg ventes stor deltakelse i sekkeløpet og potetløpet 2019. I de mange kaféer som etableres på skolen selges pølser, brus, kaffe, kaker og is.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

STOLT av dåkker!

19-05-2019 Hits:156 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Det å slå Sarpsborg 08 hjemme på Sarpsborg Stadion er enormt! Det klarte et heltent Ranheimslag i kveld. En overbevisende borteseier med 1-3 var så fortjent så fortjent...

Les mer...

Kan vi se opp til Roseborg BK????

19-05-2019 Hits:486 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Kan vi se opp til Roseborg BK????

tekst: Kjell Arntzen                  foto: arkiv Er det mulig å behandle Bendtner slik Rosenborg gjør? Mitt svar er: NEI! Dette har strengt tatt ikke noe i Ranheimsavisa å gjøre. Når redaktøren allikevel blir...

Les mer...

Ikke dårlig av Ranheim TF

16-05-2019 Hits:148 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Førsteomgangen var vel ikke mye å skryte av hverken fra hjemmelagets side eller Ranheims. Kjedelig og lite sjanser. Dessuten registrerte vi horribelt forsvarsspill av Alseth, Furu og Foosnæs...

Les mer...

Kjenn på denne; 1-5

12-05-2019 Hits:134 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen                            En enkelt fotballkamp kan gjøre vondt, - uendelig vondt! Det gjorde det i kveld etter...

Les mer...