A+ A A-

tekst: Olav Paulsen           foto: Oddvar Paulsen

Paulsen slekt 2

En stor del av Paulsen slekta satte hverandre i stevne på Grytbakkstranda. Dette er nå blitt en årlig begivenhet.

Ranheim er ei gammel og tradisjonsheftet «bygd i byen». Her kan du ta fram de kjente strofene fra salmen; «Tider skal komme, tider skal henrulle, slekt skal følge slekters gang». Slik er det her på Ranheim. Det er sterke familiebånd, det er store familier, hvor blant andre familiene Paulsen, Kambuås, Saksvik og Grytbakk er av de mest kjente. Ranheimsavisa har flere ganger registrert familietreff for disse storfamiliene, både ved juletider og ellers i året. Det er slekter som holder sammen og feirer storfamilien! Slikt holder «bygdesamfunnet» seg levende på Ranheim på tross av stor tilflytting. Det siste som vi har fått rede på er et nylig avholdt slektstreff i familien Paulsen. Dette er stoff for et lokalt organ, som Ranheimsavisa forsøker å være. Olav Paulsen har sendt oss noen ord om arrangementet:

Ingrid og Oskar Paulsens etterkommere

Etterkommere etter Ingrid og Oskar Paulsen på Ranheim opprettholder tradisjonen med å ha slektstreff. I tillegg til den årlige familiejuletrefesten i Folkets Hus, som har pågått i 47 år, og hver gang samler rundt hundre deltakere med stort og smått, har det i de siste fire år blitt avholdt det vi kaller «søskenbarntreff». Vi er 16 søskenbarn som fortsatt lever, og med de respektive blir det vanligvis rundt 20 stk. som samles under disse sammenkomstene.

Det startet med et treff hos Jon-Arne på hans hytte Kambu i Selbu, og fortsatte hos Karin og Hugo på hytta deres året etter, også i Selbu. Ettersom slekta stammer fra Selbu var det naturlig å starte der. Deretter var vi i fjor på hytta til Anne-Lise og Cato på Sunde.

Denne gang på Grytbakkstranda

I år holdt vi oss i nærområdet, og møttes hos søstrene Jorid, Grete og Tone på deres oppvekststed Grytbakkstranda til en tidlig St-Hansfeiring lørdag 22.06.19.

Været var usikkert, men med et skikkelig partytelt kom vi oss meget velberget gjennom festen. Den varte for øvrig fra kl. 1400 lørdag til kl. 0200 søndag.

Foruten mat og drikke fordrev vi tiden med konkurranser, musikalske solistinnslag, lokalhistoriefortelling, avspilling av marsjer, quiz, allsang, bading(!) og båltenning i fjæra. Bålet ble for øvrig musikalsk toppet av et avdanket piano, og det ble spilt på dette helt til det ble for varmt for pianisten og pianoet ble flammenes rov. Under bålbrenninga ble «Sangernes Marsj» ved midnatt avsunget av vårt blandakor under kyndig ledelse av dirigent Per-Otto.

Vi planlegger å fortsette med disse treffene, og neste års arrangement blir også i nærområdet, nemlig i Olderdalen. Etter det står diverse hytter i Stugudal for tur.

Vi mener det er av stor betydning å holde vårt slektsbånd vedlike, og ettersom vi alle bor i nærområdet er det heldigvis lett for oss å gjennomføre dette.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Over og UT?

06-10-2019 Hits:198 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen                      Jeg må bare innrømme at det tok litt tid før jeg orket å sette meg ved PC`n...

Les mer...

Sarpingene kommer og DU kommer!

01-10-2019 Hits:144 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst. Kjell A. Arntzen Det står ikke om liv, men det står nå om vi fortsatt skal ha Ranheim TF i Eliteserien. Jeg har tro på at hele Ranheimsamfunnet vil at...

Les mer...

Godt med 1 poeng

29-09-2019 Hits:148 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen På tross av stort overtak i ballinnehav i 1. omgang kan vi ikke si at Ranheim fortjente mer enn 1 poeng. Ballinnehavet skaffet laget seg med tversoverspill...

Les mer...

Vi trakk Viking og bortekamp

26-09-2019 Hits:179 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av. Kjell A. Arntzen Jeg velger å starte med en feig dommer som kanskje frarøvet Aalesund en semifinaleplass. Et så klart straffespark som Aalesund skulle hatt i sluttminuttet av ordinær tid...

Les mer...