A+ A A-

tekst: Olav Paulsen           foto: Oddvar Paulsen

Paulsen slekt 2

En stor del av Paulsen slekta satte hverandre i stevne på Grytbakkstranda. Dette er nå blitt en årlig begivenhet.

Ranheim er ei gammel og tradisjonsheftet «bygd i byen». Her kan du ta fram de kjente strofene fra salmen; «Tider skal komme, tider skal henrulle, slekt skal følge slekters gang». Slik er det her på Ranheim. Det er sterke familiebånd, det er store familier, hvor blant andre familiene Paulsen, Kambuås, Saksvik og Grytbakk er av de mest kjente. Ranheimsavisa har flere ganger registrert familietreff for disse storfamiliene, både ved juletider og ellers i året. Det er slekter som holder sammen og feirer storfamilien! Slikt holder «bygdesamfunnet» seg levende på Ranheim på tross av stor tilflytting. Det siste som vi har fått rede på er et nylig avholdt slektstreff i familien Paulsen. Dette er stoff for et lokalt organ, som Ranheimsavisa forsøker å være. Olav Paulsen har sendt oss noen ord om arrangementet:

Ingrid og Oskar Paulsens etterkommere

Etterkommere etter Ingrid og Oskar Paulsen på Ranheim opprettholder tradisjonen med å ha slektstreff. I tillegg til den årlige familiejuletrefesten i Folkets Hus, som har pågått i 47 år, og hver gang samler rundt hundre deltakere med stort og smått, har det i de siste fire år blitt avholdt det vi kaller «søskenbarntreff». Vi er 16 søskenbarn som fortsatt lever, og med de respektive blir det vanligvis rundt 20 stk. som samles under disse sammenkomstene.

Det startet med et treff hos Jon-Arne på hans hytte Kambu i Selbu, og fortsatte hos Karin og Hugo på hytta deres året etter, også i Selbu. Ettersom slekta stammer fra Selbu var det naturlig å starte der. Deretter var vi i fjor på hytta til Anne-Lise og Cato på Sunde.

Denne gang på Grytbakkstranda

I år holdt vi oss i nærområdet, og møttes hos søstrene Jorid, Grete og Tone på deres oppvekststed Grytbakkstranda til en tidlig St-Hansfeiring lørdag 22.06.19.

Været var usikkert, men med et skikkelig partytelt kom vi oss meget velberget gjennom festen. Den varte for øvrig fra kl. 1400 lørdag til kl. 0200 søndag.

Foruten mat og drikke fordrev vi tiden med konkurranser, musikalske solistinnslag, lokalhistoriefortelling, avspilling av marsjer, quiz, allsang, bading(!) og båltenning i fjæra. Bålet ble for øvrig musikalsk toppet av et avdanket piano, og det ble spilt på dette helt til det ble for varmt for pianisten og pianoet ble flammenes rov. Under bålbrenninga ble «Sangernes Marsj» ved midnatt avsunget av vårt blandakor under kyndig ledelse av dirigent Per-Otto.

Vi planlegger å fortsette med disse treffene, og neste års arrangement blir også i nærområdet, nemlig i Olderdalen. Etter det står diverse hytter i Stugudal for tur.

Vi mener det er av stor betydning å holde vårt slektsbånd vedlike, og ettersom vi alle bor i nærområdet er det heldigvis lett for oss å gjennomføre dette.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Det ble vanskelig og 5-1

13-07-2019 Hits:146 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Vi kunne ha fått en drømmestart på Aspmyra i denne «midnattsolkampen», men Mads Reginiussen var langt fra heldig med sin avslutning på kampens første sjanse. Flott forarbeid førte...

Les mer...

Adresseavisa helt på jordet?

05-07-2019 Hits:889 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Adresseavisa helt på jordet?

av: Kjell Arntzen Samuel Adegbenro var utvilsomt kampens beste spiller på torsdag. Adresseavisen skriver at om Samuel hadde vært Ranheimspiller ville Ranheim ha vunnet kampen! La meg innlede med å si at...

Les mer...

Vi hadde fortjent uavgjort!

04-07-2019 Hits:216 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Nesten 3.000 tilskuere hadde møtt fram til lokalderbyet på Extra Arena. Stemningen og håpet blant hjemmefansen var til å ta og føle på i timene før kampen. Da...

Les mer...

Torsdag - Ranheims "El Clasico…

03-07-2019 Hits:189 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen Alle fotballvenner gleder seg til torsdagens kamp mellom Ranheim og Rosenborg. Dette er vår egen El Clasico og gjerne større en Barcelona mot Real Madrid. Selvfølgelig er det...

Les mer...