A+ A A-

av: Kjell Arntzen

ByvpenetJeg har ikke registrert noen ny mandatfordeling for det kommende kommunevalg etter de Ranheimsavisa presenterte i del 1. En meningsmåling som ble gjennomført nå i slutten av juni viser at det rødgrønne flertallet nå har 46 mandater i bystyret mens de borgerlige har 21. Dette baserer seg på en stor framgang for Rødt og en god framgang for Ap og en merkbar nedgang for Høyre. I det rødgrønne alternativet ligger partiene Ap, SV, Rødt, MDG, Senterpartiet og Kr.f. Når det gjelder Senterpartiet er det ikke klart hvilken side de vil velge. Ved kommunevalget regnes det som sannsynlig at de fortsetter samarbeidet i den rødgrønne blokka, men ved fylkestingsvalget er det kanskje mer sannsynlig at de havner sammen med Høyre og de andre. SP er jo et ordførerlystent parti, og sjansen vurderes vel størst for en fylkesordfører fra SP der?

I det borgerlige alternativet ligger Høyre, Fr.p. og Venstre. Venstres Erling Moe har lenge gjort det klart at Venstre vil skifte side og forsvinne fra det rødgrønne alternativet og slutte seg til de borgerlige. Han har bl.a. lansert seg selv som ordførerkandidat. Det er også kommet antydninger fra ledende personer i Pensjonistpartiet om at de vil følge Moe over til de borgerlige. Svein Otto Nilsen sier til Raheimsavisa at de ikke har tatt stilling til dette. I min oversikt over mandatfordelingen pr. utgangen av juni lar jeg PP stå sammen de rødgrønne.

Mandatfordeling ut fra juni-målingen

Jeg har selv forsøkt å beregne mandatfordelingen etter en målingen som ble gjort i slutten av juni. Tror den er tilnærmet riktig, men her ligger noe en liten usikkerhet om Pensjonistpartiet er inne med 1 eller om Fremskrittspartiet har 6. Jeg heller til at det er så jevnt mellom disse partiene om dette mandatet at jeg her gir det til PP. Det synes mest sannsynlig. Skulle denne mandatfordelingen holde seg til september vil det styrke den rød/grønne-blokken og nærmest være katastrofal for den borgerlige blokken?

A

A

A

A

sv

sv

M

sp

H

H

F

V

A

A

A

A

sv

sv

M

KRF

H

H

F

V

A

A

A

A

sv

sv

M

KRF

H

H

F

V

A

A

A

rødt

rødt

sv

sp

PP

H

H

F

A

A

A

rødt

rødt

M

sp

 

H

H

F

A

A

A

rødt

rødt

M

sp

 

H

H

V

46

21

                          

 

Kjempeframgang for Rødt

NRK og Adresseavisas ferske partibarometer viser at Rødt går voldsomt fram i Trondheim. Hele 1,3 prosentpoengs økning kan de notere siden målingen i februar/mars. Rødt kan nå notere en oppslutning på 8,5%. Dette er voldsomst stimulerende, sier Rødts gruppeleder og 1.kandidat, Ragna Vorkinnslien, ved det kommende kommunevalg. På landsbasis har Rødt nå krøpet forbi Venstre og Kr.f. med sine 4,4%,

Høyre stuper og får notert 18,3%. Det er en nedgang på hele 6,5 prosentpoeng siden målingen i februar/mars. Arbeiderpartiet kan notere 31,2% av stemmene og går fram 4,8 prosentpoeng siden forrige måling. Jeg tar også med at ifølge den siste målingen synes SV å slite noe. De får en nedgaang på 3,6 prosentpoeng og ender på 9,5%. Det er fortsatt over 3 prosentpoeng bedre enn det de hadde ved valget i 2015.

Vi vi følge Ranheimskandidater

Vi vil i stor grad følge Ranheimskandidater fra partier som har muligheter til å bli representert i det bystyret som velges i september. Om partienes egne kumulasjoner gjør det umulig å få andre valgt inn, tar vi lettere på kandidatene som representerer slike partier. Kort sagt, vi kan ikke hefte oss med alle de kandidatene vil har funnet på det ulike lister.

Til sammen har vi funnet 28 listekandidater som har hjemmeadresse til Ranheim. I tillegg finner vi noen fra Jakobsli, Brundalen og Charlottenlund. Vi vil også hefte oss med (framsnakke) politikere som ikke er fra Ranheim, men som har gjort en fortjenestefull innsats sammen og om bevaring av fjæra, omleggingen av veien som berget Presthus Gård og andre ting som har vært viktig for bydelen.

Uaktuelle lister for oss

Flere lister synes sjanseløse på å få valgt inn representanter i bystyret og/eller fylkestinget. Det betyr ikke at vi på noen måte frarår velgere å benytte slike lister. Dette er et fritt valg hvor velgere velger den listen han/hun ønsker.

Vi kommer ikke til å hefte oss med Ranheimskandidater som står på listene til Liberalistene, Demokratene, Helsepartiet, NKP, De Kristne. Det synes også som om Venstre og Kristelig Folkeparti har kumulert flere enn det de vil få valgt inn. Når situasjonen er slik vil det være mer enn vanskelig å overføre ukumulerte kandidater fra disse partiene til andre valglister og tro at de kan bli innvalgt.

Antall forhåndskumulerte i partier ved kommunevalget

Arbeiderpartiet 10 personer, Fremskrittspartiet 7 personer, Høyre 10 personer, Kr.F. 2 personer, Miljøpartiet De Grønne 10 personer, Pensjonistpartiet 3 personer, Rødt 4 personer, Senterpartiet 2 personer, Sosialistisk Venstreparti 5 personer og Venstre 4 personer.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:667 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2079 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:937 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1505 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...