A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2609

Det må da være et trist syn for alle å se vekstene langs stien slik?

Nå har vi vært på rundtur i kommunale etater og avdelinger i vårt forsøk på å finne ut av det som har skjedd med stien ned til Hansbakkfjæra. En oppsummering av alle de telefoner jeg har tatt er; det er ingen kommunal etat eller avdeling som har sprøytet giftstoffer på stien! Nå er ikke Ranheimsavisa i den posisjonen at vi kan etterforske om det er grupper eller enkeltpersoner som har utøvd hærverket for så å anmelde forholdet. Det må være opp til naboskap/de som er berørt av skadeverket.

Uansvarlig og forkastelig å gjøre noe slikt

I en del av en verden der forekomst av innsekter og fugler er sterkt redusert de siste årene, er det nærmest som miljøkriminalitet å forverre forholdene. Når vi i tillegg vet at barnehagebarn og skoleelever fra SFO ofte benytter denne adkomsten til fjæra, er det ekstra ille.

Ille er det også at kommunens miljøenhet ikke vil sjekke forholdene og eventuelt finne ut hva dette er og hvem som har utøvd dette!

Trondheim kommune – Miljøenheten

Jeg har tidligere fortalt at jeg hadde en god samtale med naturforvalter Anette Fenstad. Hun gjorde det hun kunne for å finne ut om det var noen der som kunne svare på mine spørsmål. Fenstad fortalte også at Trondheim bydrift var tildelt noen midler for å få fjernet uønskede vekster i våre friområder, men hun kunne ikke tro at det var slike vekster i eller ved den aktuelle stien. For å være på den sikre siden lovte hun å ta kontakt med meg om hun fant ut noe etter samtaler med andre i enheten. Fenstad hadde fått tilsendt bilder av de skadede og ødelagte vekstene langs stien for å vise til andre i Miljøenheten.

IMG 2606

At kommunens egen miljøenhet ikke kan befare området synes het uforståelig!

Dagen etter ringte jeg Miljøenheten igjen. Nå ble jeg satt over til avdelingsleder Anne-Sissel Ness. Hun var til en viss grad blitt orientert om saken, men for sikkerhets skyld repeterte jeg det som hadde skjedd. Ness beklaget at de per nå var så dårlig bemannet at de ikke kunne komme på befaring.

Jeg fortalte at det var mange på Ranheim som hadde henvendt seg til Ranheimsavisa. Flere av disse krevde at noen fra kommunen kom på befaring. – Det får vi dessverre ikke anledning til, sier hun. – Det er også sjeldent at vi rykker ut til slike ting, og nå er det i alle fall helt umulig, fortalte hun og fortsatte; - Om det er Roundup som er benyttet så er ikke det ulovlig.

Jeg repliserte at jeg visste at normal og forskriftsmessig bruk av Roundup er lovlig, men det kan ikke være lovlig å sprøyte et helt område med dette giftmidlet. Her gjelder det fra toppen av flere syrinbusker og trær, helt ned til røttene og plenkanten langs stien ned mot Hansbakkfjæra. Selv en slik beskrivelse fikk ikke henne til å si at de skulle iverksette noe.

-        Har du hørt med Kirkelig Fellesråd (KF) om du har vært ute med Roundup i området? spurte hun. «Nei det har jeg ikke, svarer jeg». «Jeg vet med sikkerhet at de ikke har gjort det. Jeg har selv «det stedlige ansvaret» (på Fellesrådets vegne) for det som skjer på kirkegårdsområdet og plenene utenfor menighetshuset, så det er helt uaktuelt at det er noen fra KF som kan klandres for dette».

Trondheim bydrift

Her har jeg snakket med mange som jeg vet har ansvar for stier og vekster i byen. I tillegg til at de har ansvar for stell av slikt. Jeg endte opp til en meget hyggelig og hjelpsom kar i Roger Hagestuen. Jeg fikk forklart hva mitt ærende var og han lyttet med interesse. – Jeg går ut i ferie i morgen, men skal se hva jeg kan finne ut om dette, sier han. På kvelden mottar jeg melding fra han som sier: - Trondheim bydrift har ikke vært og sprøytet eller klipt hekken. Vi har kun slått i dette området så langt i år. Om det er naboer eller andre som har gjort dette vet vi dessverre ikke.

Ranheimsavisa har fått mange tips

Det er ingen overdrivelse å si at Ranheimsavisa har fått mange tips om hvem det kan være som har utøvd dette miljøhærverket. Vi er ingen kontrollinstans, langt mindre er vi et organ som anmelder forhold til politiet eller andre instanser. Vår oppgave er å gripe tak i saker vi syns er «uryddige».

Politiet har henlagt saken!

Dette må være opp til de som syns det som har skjedd er noe å klage på, eller de som er direkte berørt av hendelsene. Under vårt arbeid med saken har vi fått vite at forholdene er anmeldt. Vi har også fått vite at politiet har henlagt anmeldelsen! Personlig må jeg få si at det for meg oppfattes som uhørt at en slik anmeldelse kan bli henlagt. Dette uten at politiet gjør sine åstedsundersøkelser. Om heller ikke politiet skal ta dette på alvor er det alvorlig nok!

Det er ferietid, men Ranheimsavisa skal forsøke å få aktuelle politikere til å ta en tur til Ranheim for å se på dette. Så langt kan det faktisk se ut som om det er en eller flere privatpersoner som har stått for denne ugjerningen. Om så er tilfellet, er det bare så uendelig trist!

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

BEST, men 0 poeng

18-08-2019 Hits:106 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Et rekordstort publikum hadde møtt fram til kampen mot Molde. Mange hadde forventning om at her skulle Ranheim klare å sikre seg poeng. Bortelaget viste klare svakheter...

Les mer...

En viktig borteseier!

11-08-2019 Hits:159 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Det ble ulidelig spennende å følge Haugesund mot Ranheim TF her fra Stugudal. Når dommeren i tillegg la til hele 5 minutter som forlenget spilletid ble det tidvis...

Les mer...

Vi gir oss ikke, - nye gratisbilletter

07-08-2019 Hits:254 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell Arntzen At Adresseavisa bruker to sider på å «nedsnakke» Ranheim TF ved god hjelp av en innhyret ekspert, skal det en god rygg til for å stå imot. Er...

Les mer...

Det ble vanskelig og 5-1

13-07-2019 Hits:190 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell Arntzen Vi kunne ha fått en drømmestart på Aspmyra i denne «midnattsolkampen», men Mads Reginiussen var langt fra heldig med sin avslutning på kampens første sjanse. Flott forarbeid førte...

Les mer...