A+ A A-

tekst og foto: Kjell Arntzen

IMG 2950 copy

En kveld på senhøsten i 2018. Det er levelig i Hansbakkfjæra nå også.

Det kjennes godt å ha «ferie» selv om det alltid er noe å gjøre i ferien. Her på «Marterstua» i Stugudal må jeg innrømme at det tyngste og det meste av arbeidet faller på Elin. Slik er det dessverre blitt, men tidene forandrer seg og kan forandre seg igjen. Selv om været og temperaturen så langt egentlig ikke har fristet oss til å være her, så er det dette med friheten, hyttekosen og trua på at været snart skal snu. I dag (onsdag) har det vært flott vær og blå himmel, men ikke over 18 grader. For første gang i sommer så vi folk på strendene langs Stugusjøen, men det var ingen ute i vannet. Det var slett ikke så rart. Hvem bader i denne sjøen når den ikke holder mer enn 10-12 grader?

Nå har vi hele 2.712 FB-venner!

I den siste måneden har vi hatt en stor vekst i vår vennegruppe. Fra en ganske stor nedgang i april-mai har vi nå hentet inn frafallet og i tillegg fått over 200 nye. Velkommen skal dere ha alle sammen som vil være våre venner på facebook.

Vi ser at mye av årsaken til veksten er fire/fem tema som har slått skikkelig an. Stor interesse har det vært rundt vårt engasjement om miljøødeleggelsene ved stien ned mor Hansbakkfjæra. Fotballen, og vår kritikk av Adresseavisens dekning av kampen mot Viking, har nådd godt over 1.000 lesere, det samme har våre to artikler om metrobussen. Dette ser ut til å engasjere mange, og de fleste er veldig skeptiske til hele prosjektet. Her kan vi foreløpig notere et lesertall tett oppunder 1.500. Vi kommer nok tilbake med flere artikler og nyheter om denne metrobussen.

HOVEDOPPSLAG - Ranheim TF på vei ned i OBOS?

Per nå ligger vårt lag på kvalifiseringsplassen med sine 15 poeng. Om Sarpsborg 08 skulle vinne sin hengekamp mot Molde den 21.07., så er vi på direkte nedrykk! Det er tett i bunnen, så alt ser ikke håpløst ut, men 1-5 mot Bodø/Glimt og uavgjort hjemme mot våre nærmeste konkurrenter, Mjøndalen og Stabæk er leit å ta med seg.

Vi kan vel være enige om at det per i dag ikke ser særlig hyggelig ut. Vi står foran tøffe oppgjør når høstsesongen starter den 4. august. Dette blir ingen «Walk in the Park». Den første kampen kommer den 4. august. Denne søndagen kommer Brann på besøk her på Extra Arena. Selv om Brann ikke har framstått som noe stort lag i 2019, vil de være ute etter en hevn på sin forsmedelige cup-exit nettopp her på Ranheim.

Så kommer fire tøffe kamper mot Haugesund (borte), Molde (hjemme), Viking (borte) og Kristiansund (hjemme). I noen av de fem første høstkampene må det sørges for poeng. Kanskje bør vi hente 9 – 10 poeng på disse kampene? I fjor klarte Strømsgodset seg på 31 poeng. Stabæk endte på kvalifiseringsplass med 29 poeng. Det er liten grunn til å tro at laget berger plassen på 31 poeng i 2019?

Vi vil ikke antyde noen krise, men situasjonen er ikke slik vi liker. Kanskje er noen av oss nervøse også?

Ranheimsavisa vil ha flere på kamp

Fotballpublikum

Ranheimsavisa ser alvorlig på publikumstalllene for Ranheim TF på hjemmebane! Her et bile fra en godt besøkt kamp, men slik skal det alltid være!

Dette er ikke et utspill eller en ide som dreier seg om Ranheim TFs økonomi. Klubben har en solid økonomi og er over budsjettet. Vi takker for det gode arbeidet som administrasjonen har nedlagt på området. Vi finner også grunn til å takke for jobben som er gjort mot sponsorer og samarbeidspartnere. At store aktørerer har valgt å gå solid inn i Ranheim TF er både gledelig og kjærkomment. Det som er ille er at vi ikke klarer å samle nok folk på tribunene, og det kan vi sammen gjøre noe med. Du som er fotballelsker må komme! Dernest må vi få de som ønsker å se fotball til å komme. Lagets spill og innsats skal iallefall ikke være det som holder folk borte.

Da vi inngikk sponsoravtale med Ranheim TF for 2019 sa vi oss villig til å være med på 20.000,- utover avtalebeløpet om laget nådde cupfinalen. Det har vil slett ikke angret på og håper på at vi kan møtes på Ullevål den 8. desember. Det blir i så fall første gang Ranheim spiller en cupfinale. Om det skulle skje kan ingen med hjerte i ranheimsfotballen sitte hjemme!

Vi skal ikke ta noe på forskudd. Neste hinder er Fram/Larvik på Extra Arena onsdag den 25. september klokka 18.00.

Vi må fortsette i Eliteserien

For oss er å få flere sesonger i Eliteserien det viktigste. Etter en sterk 7. plass i 2018 regnet vi kanskje med at andresesongen blant de beste ble enklere enn det den ble? Det ser ikke ut til å bli det! Hva har ikke Ranheim TF gjort for å sette Ranheim på kartet? Alle snakker om Ranheim, alle er stolte av Ranheim TF og er imponert over hva vi får til. Omdømmet vi har fått over hele landet må vi ta vare på og sette pris på. Vi setter stor pris på dette ved å møte fram til kamp. Nå skal vi møte både Brann og Molde her på Extra Arena, kamper som normalt skal fylle tribunene. 

Det har ikke gått som det vi ønsket i sesongens kamper så langt. Noen uheldige kamputfall, unødvendige poengtap og kanskje har vi heller ikke vært så drepende på overgangene i år som det vi var i fjor? Alt dette har satt oss på prøve. Nå gjelder det å stimulere spillere, støtteapparat og ledelse framover.

Det kan vi selvfølgelig best gjøre ved å møte opp på hjemmekampene! Vi kan ikke være bekjente av at vi ikke klarer å fylle tribunene i hver hjemmekamp. Det dreier seg om vel 2.900 plasser. Her må vi bare ta oss sammen. Laget har merket av på Norgeskartet hvor vi bor, så møt opp til kampene som kommer!

Ranheimsavisa betaler for 100 plasser til hver av kampene

Ranheimsavisa har besluttet å gi bort 100 billetter til kampen mot Brann den 4. august og 100 billetter til kampen mot Molde den 18. august. Dette gjør vi i kjærlighet til laget og spillergruppa. Vi ønsker fulle tribuner! Det er en fortjent takk til den 11 som spiller kampene, de som sitter på benken og alle de andre som er involvert i spillergruppa. Håpet er at dere som får disse billettene kommer tilbake for egen regning på de neste kampene. Uten at vi fyller tribunene så blir det faktisk tungt å beholde plassen i Eliteserien. Om så skjer bør vi ikke kunne se oss i speilet ved sesongslutt. Kanskje det største ansvaret for en degradering kan bokdførers på vårt manglende engasjement? Vi snakker om å være den beste bydelen å bo i, men hva gjør vi for at dette skal vises utover i fotball-Norge? 

Er du som ikke går jevnlig på kamp interessert i noen av disse billettene så send en sms til 970 41 213 eller en e-mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Det som skjer på Ranheim i helga

museet kaffe

Ta søndagsturen om Ranheim Bydelsmuseum i godværet på søndag.

Det er sommer også på Ranheim. Det betyr at de fleste aktivitetene har tatt pause. De eneste som holder seg standhaftig på plass er bydelsmuseet. Bydelens restauranter ser gjerne at dere stikker innom, Kanskje et uformelt treff i Pettersenfjæra kan være noe å tenke på for arrangementsvillige personer? Her har du en oppgave å gripe fatt i Rolf, Per M, Laila eller andre?

Søndag 21.07. mellom klokka 12.00 og 15.00 er det igjen anledning til å besøke vårt flotte bydelsmuseum. Med det været som er meldt blir dette ei flott stund med kaffe og vafler ute på platten. Vertskapet står klar til å ta imot dere både ute og inne.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:279 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:769 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...

Ikke gode nok

10-11-2019 Hits:287 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen I bunnoppgjøret vi ikke skulle tape var vi ikke gode nok. Etter at hjemmelaget hadde dominert de første minuttene ga Erlien oss en opptur. Etter 25 minutter...

Les mer...

Takk for at du er på lag med Ranheim

08-11-2019 Hits:336 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Frank Bo Lidahl 3 kamper igjen. Søndag er det Mjøndalen away. Lag 15 og 16 i ligaen. Vinneren har en fair sjanse til å gripe kvalik eller til og med...

Les mer...