A+ A A-

av: Kjell Arntzen        foto: Trondheimsbilder

Henning Meyer

Henning Meyer var en fantastisk bytegner og talsmann for "Artipartiet". Han døde dessverre så alt for tidlig den fargerike Henning.

I de to siste artiklene om kommunevalget i Trondheim tar vi for oss et eksempel på en valgliste og de endringer du som velger kan gjøre. Vi har kalt vårt eksempelparti etter Henning Meyers tidligere benevnte parti: ARTIPARTIET. Hans tanke bak partiet var at de skulle sørge for at vi alle hadde det arti i Trondheim. Jeg husker godt en episode fra den tiden. Jeg var på sykebesøk hos min svigerfar på St.Olav da jeg rent tilfeldig gikk meg på Henning. Da jeg tidligere hadde blitt fortalt av de som lå på samme rom som min svigerfar, at alt var "kjedelig og langsomt", så jeg muligheten for å få skapt litt liv og røre på rommet. Jeg spurte Henning om han kunne være med meg inn på rommet, prate litt om partiet og skape litt hygge og moro for pasientene. Henning slo til og lagde et fantastsik show for karene på rommet. De ville slett ikke at han skullle gå da han følte seg ferdig med oppdraget. Jeg tror vi kanskje hadde hatt bruk for et ARTIPARTI også i dag opp i alt alvoret vi opplever? Om et slikt parti ville ha fått noen oppslutning er jeg ikke sikker på. men verre enn de mange "bompengepartiene" ville det kanskje ikke vært med et artiparti?

 Valglistene

Jeg beklager at det ikke har lyktes meg å få tak i en offesiell valgliste som skal brukes under årets kommunevalg. Jeg har derfor konstruert en liste som har omtrent samme utseende som de senere års lister ved kommunevalg. Partiene har normalt et visst antall kandidater som deres nominasjonsmøter ønsker skal velges inn i bystyret. Disse har fått ekstra stemmetillegg av nominasjonsmøtene og er oppført med uthevet skrift på valglistene. Dette stemmetillegget tilsvarer 25 prosent av stemmene som partiet får ved valget. Disse kan ikke fjernes av deg som velger! Det er i det hele tatt ikke anledning til å stryke noen kandidat på de trykte valglistene.

Om du vil gi en personstemme til et kandidat som er oppført med uthevet skrift (kumulert), kan du godt gjøre det. Denne kandidaten vil da få stemmetillegget som er gitt av partiet nominasjonsmøte og din personstemme. Eksempel på en liste ved kommunevalg er omtrent slik som vist under. Jeg har imidlertid (som eksempel) vist hvilke nummer Ranheimskandidatene fra fått på Artipartiets liste.

ARTIPARTIET

Kommunevalget i Trondheim 2019

 

nr

kandidat:

yrke:

adresse:

 

1

Flettfrid Andresen

sentralbordbetjent

Øvre Singsaker

 

2

Roy Narvestad

vaktmester

Torget, Trondheim

 

3

Marve Fleksnes

skuespiller

Stabels vei, Byåsen

 

17

Olaf Sand

potetbonde

Klett

 

25

Linda Johansen

kantinearbeider

Bortolderdalen, Ranheim

 

29

Stilken Gundersen

bokser

Østmoveien, Ranheim

 

31

Ullrik Blåsmo

snekker

Grilstad, Ranheim

Hvordan gir vi stemmetillegg?

Stemmetillegg gir vi vefd å sette et X ut for den eller de kandidater du ønsker å gi slikt tillegg. Du kan i utgangspunktet gi så mange kandidater som du selv ønsker et slikt tillegg. Det er ikke særlig smart å gi for mange kandidater ditt stemmetillegg. Hensikten er jo at du skal være med på å bestemme rekkefølgen på kandidatene. Om du gir stemmetillegg til alle er det status quo mellom kandidatene.

Vår hensikt med å rette oppmerksomheten mot dette kommunevalget er å få inn dyktige kandidater med adresse til Ranheim. I vår neste artikkel om valget vil vi komme tilbake til de vi mener kan være aktuelle for en plass i det nye styret for byen.

ARTIPARTIET

Kommunevalget i Trondheim 2019

 

nr

kandidat:

yrke:

adresse:

 

1

Flettfrid Andresen

sentralbordbetjent

Øvre Singsaker

 

2

Roy Narvestad

vaktmester

Torget, Trondheim

x

3

Marve Fleksnes

skuespiller

Humlehaugen, Ranheim

 

17

Olaf Sand

potetbonde

Klett

x

25

Linda Johansen

kantinearbeider

Bortolderdalen, Ranheim

x

29

Stilken Gundersen

bokser

Østmoveien, Ranheim

x

31

Ullrik Blåsmo

snekker

Grilstad, Ranheim

JEG MÅ FÅ UNDERSTREKE NOK EN GANG AT DET IKKE ER ANLEDNING TIL Å STRYKE NOEN KANDIDATER.

Overføring av kandidater fra andre lister

Det er fullt lovlig å føre opp kandidater fra andre parti og godkjente valglister over på din stemmesedddel. Det er ikke anledning til å føre opp et navn som ikke er å finne på andre lister ved kommunevalget i Trondheim. Dette kalles "slengere". Ved å føre på en kandidat fra et annet parti eller en annen liste blir verdien av stemmen din fordelt mellom det partiet du stemmer på og partiet/partiene du har oppført "slengere" fra. Dette har sjeldent vidtgående konsekvenser for "ditt" parti. 

Når du gir en personstemme til en eller flere kandidater fra andre lister føres de opp på en egen og tom rubrikk under valglisten du benytter. Den rubrikken som skal benyttes ser omtrent ut som den nedeforstående.

Om du benytter deg av denne muligheten så husk å skrive kandidatens navn med store bokstaver samtidig som du forteller fra hvilken liste personen/personene kommer. 

PERSONSTEMME FOR KANDIDAT FRA EN ANNEN LISTE:

  • Her må du skrive kandidatens navn med STORE BOKSTAVER.

kandidatens navn med store bokstaver

parti eller liste

 

 

 

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:280 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:770 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...

Ikke gode nok

10-11-2019 Hits:288 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen I bunnoppgjøret vi ikke skulle tape var vi ikke gode nok. Etter at hjemmelaget hadde dominert de første minuttene ga Erlien oss en opptur. Etter 25 minutter...

Les mer...

Takk for at du er på lag med Ranheim

08-11-2019 Hits:336 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Frank Bo Lidahl 3 kamper igjen. Søndag er det Mjøndalen away. Lag 15 og 16 i ligaen. Vinneren har en fair sjanse til å gripe kvalik eller til og med...

Les mer...