A+ A A-

av: Kjell Arntzen                foto: kandidatene

I dag presenterer vi to nye av de kandidatene som har adresse til Ranheim. Det er SVs Alida Johanne Domaas og Venstres Arve Hov. Av disse har vi de beste muligheter for å få valgt inn Alida Johanne som bekler 16. plassen på SVs liste. Det er høyst tvilsomt om vi kan få inn Arve Hov, men som varamedlem kan det være mulig. De neste som vil bli presentert er Julie Indstad Hole fra Arbeiderpartiet og Svein Otto Nilsen fra Pensjonistpartiet.

Denne gang starter vi med Venstres listekandidat nummer 61, Arve Hov, som bor i Stampeverksveien. Når jeg i innledningen skriver at sjansene for at vi kan få Arve inn som medlem av Trondheim bystyre er små henger det sammen med Venstres egen kumulering og den siste gallupen vi har for Trondheim. Venstre har kumulert 4 kandidater og får ifølge. Gallup fra 18.08 inn 3 representanter. Disse vil naturlig nok være blant de som partiet selv har forhåndskumulert. Det skal imidlertid ikke forhindre at om du stemmer Venstre så gir du Arve din personstemme ved å sette kryss ved hans navn på Venstres liste.

Arve Hov er nominert av Venstre på 61. plass

Arve Hov 2

Arve Hov er oppvokst på Ranheim og glad i naturen her

Arve Hov er oppvokst på Ranheim og bor her fremdeles. Han er 41 år og IT-konsulent. Når Arve har stilt seg til disposisjon for partiet er han forberedt på å ta den oppgaven det er å være lokalpolitiker.

Når jeg spør han om hans1| politiske- eller organisasjonsmessige erfaring sier han: - Jeg har ingen politisk erfaring hvis man ser bort fra møter i Trondheim Venstre. Jeg er altså en nykommer. Tidligere var jeg hovedtillitsvalgt for NITO i hele 7 år, men har nå i sommer skiftet jobb så jeg måtte si fra meg dette vervet. Som hovedtillitsvalgt har jeg selvfølgelig tilegnet meg både organisasjonserfaring og noe politisk erfaring.

-        Fritidsinteressene mine dreier seg i første rekke om ulike kulturarenaer. Jeg er veldig glad i musikk og teater og er ofte på konserter og forestillinger. Det gir meg mye å høre både kjente og mindre kjente musikere.

-        Jeg er også veldig glad og fornøyd med Trøndelag Teater. Jeg er en flittig bruker at teateret tør jeg si. Her får jeg med meg mye bra fra kulturlivet i byen, sier Arve.

-        Jeg går ofte turer rundt på Ranheim, fra Væreholmen til Solemsvåttan eller langs fjæra. Du må få med deg at jeg legger vekt på at det heter Væreholmen ikke Væresholmen som noen sier. Det samme er det for boligfeltet opp for Være, det heter Væretrøa!

-        Som Ranheimsgutt er jeg selvfølgelig en ivrig tilskuer på Extra Arena når Ranheim spiller kamp. Min plass er da sammen alle de andre i Forza, på Forzatribunen, sier han.

    Hva brenner du for på Ranheim?

-        Det er veldig viktig for meg å ta vare på dyre-   og planteliv i våre friluftsområder. Hele området langs fjæra vår er unikt i Trondheim og må tas vare på. Skal Ranheim være en levende bydel så kan man ikke bygge igjen stort mere enn det som nå er bygd. Vi har så absolutt et ansvar for dette både for oss selv og de kommende generasjoner.

-        Som du skjønner er jeg mest opptatt av naturen og kultur. Jeg er også opptatt av at det finnes aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne. Det finnes jo knapt tilbud for voksne, og ikke minst for pensjonistene her på Ranheim, fortsetter Venstres Arve Hov.

Hva kan du bidra med i bystyret?

-        Som du fortalte meg tidligere så kan jeg vel ikke vente å bli medlem av bystyret etter valget. Til det ser det ut for at mitt parti får for liten representasjon. Jeg kan imidlertid få så mange stemmer at jeg blir vararepresentant, sier han. – Ettersom jeg er oppvokst på Ranheim og fortsatt bor her, så kan jeg om jeg får møte i bystyret bidra med god innsikt i hvordan det er og hvordan det har vært her i bydelen.

-        Jeg stiller imidlertid til valg for hele kommunen, så målet mitt er jo å bidra for hele kommunen selv om Ranheim alltid vil bety noe spesielt for meg, avslutter Arve Hov som håper du vil gi han en personstemme.

SVs kandidat nummer 16 er Alida Johanne Domaas. Hun er 21 år og veldig aktiv i politikken.

Alida Domaas

Alida Johanne bor i Sverre Svendsens vei og er ei politisk interessert jente

Alida Johanne er student ved NTNU og skal bli ingeniør innen fornybar energi. Hun har vært medlem i SV siden 2013, i starten i SVs ungdomsorganisasjon, SU. Senere har hun blitt med i moderpartiet, -Sosialistisk Venstreparti (SV). Alida Johanne er nå styremedlem i Trondheim SV.

Hun har også erfaring fra fagbevegelsen gjennom sitt tidligere vikariat i jobben som ungdomssekretær i LO Trøndelag. Her var hun fra november 2018 til juni 2019. Nå er hun studenttillitsvalgt for fagforeningen Industri Energi.

Fritidsinteresser

Når jeg spør henne om hva hun driver med i fritiden får jeg et kontant svar tilbake: - Som fulltidsstudent blir det dessverre ikke så mye tid til å bedrive andre aktiviteter enn politisk arbeid og fagforeningsarbeid, sier hun. Det er tydelig at jeg snakker med en som satser en del på politikken. – Hvis jeg har tid i min hektiske hverdag så er jeg en stor fan av å bake. Da er det helst kaker og gjærbakst det dreier seg om.

Jeg brenner for byutvikling

Når jeg spør Alida Johanne hva det er hun brenner spesielt for, tar det ikke mange sekundene før hun bryter ut: - Byutvikling, styrt av folket! Så fortsetter hun: - Ranheim er en fin bydel som jeg har vært så heldig å få vokse opp i og som jeg forhåpentligvis blir boende lenge i. Samtidig er Ranheim en bydel i vekst. Bare om få år vil bydelen øke befolkningen med flere tusen og etter befolkningsprognosene nærmer Ranheim seg størrelsen på Molde by. En slik utvikling trenger en helhetlig byutviklingsplan der innbyggeren, utbyggeren og kommunen er i et godt samspill.

Innbyggernes interesser må komme først

-        I alle utbyggingsplaner må innbyggernes interesser komme først. På den måten får de være med på å forme lokalsamfunnet. Ranheim skal være et godt sted å bo og leve i. For å få til dette trenger vi å høre hva som trengs i bydelen. Derfor skal jeg og SV være en garantist for at innbyggerne i lokalsamfunnet blir inkludert tidlig i planprosesser. Det er de som bor og lever i bydelen som kjenner på behovene, mener hun.

Bybane framfor metrobuss

-        En god byutvikling legger også til grunn en god samferdsel. Med en økende befolkning økes også trykket på kollektivtransporten. Derfor vil vi ha en forpliktende satsning på bybane som skal gå helt ut til Ranheim.

-        Vi ønsker at dette skal være på plass når anbudet på metrobuss går ut i 2029. Før dette ønsker vi å se på muligheten for å gjenåpne Ranheim stasjon slik at det blir mulig å ta toget til og fra Ranheim.

Jeg spør Alida Johanne om hvilke politiske felt hun er mest opptatt av. Svaret kommer med en gang: - Det er tre politiske felt jeg brenner for. Det er klima og miljø, det er arbeidsliv og de er feminisme.

Hva vil du kunne bidra med i bystyret?

-        I bystyret kan jeg være en tydelig stemme for en bedre klima- og miljøpolitikk. Dette er et felt jeg har god kunnskap om gjennom mitt studie, sier hun. – Samtidig vil jeg være en tydelig stemme for innbyggerne her på Ranheim. Hvis noen her i bydelen har en viktig sak de vil ta opp skal jeg ikke være vanskelig å be. Jeg lover at det skal være enkelt å ta en telefon, sende en mail eller drikke kaffe med meg, avslutter en optimistisk kandidat på SVs liste ved kommunevalget, som selvfølgelig ønsker at alle som stemmer SV gir henne en personstemme. De som stemmer andre parti må gjerne føre henne opp som «slenger».

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:1539 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:662 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1183 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...

Ikke gode nok

10-11-2019 Hits:601 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen I bunnoppgjøret vi ikke skulle tape var vi ikke gode nok. Etter at hjemmelaget hadde dominert de første minuttene ga Erlien oss en opptur. Etter 25 minutter...

Les mer...