A+ A A-

av: Thor Martin Johnsen

Jeg kom over et innlegg på facebook i dag som virkelig fortjener spredning! Det var ett eller flere hjertesukk fra Thor Martin Johnsen. Innlegget var ikke til fordel for AtB og deres nye kollektivsystem. For en som mer forbannet eller blid på Janne Sollie, Harald Storrønning, Grete Opsal og resten av planstaben i AtB, ble det en morsom start på dagen. Jeg innrømmer at latteren satt løst, ikke på grunn av det Thor Martin opplevde, men det klovneriet som hver dag utspinner seg rundt byens nye kollektivtilbud. I alt dette viser AtBs ledelse en arroganse og unnfallenhet over de mange innvendinger som kommer. De svarer ikke, og om de «svarer» er det ikke i nærheten av å være noe svar. Hvordan skal dette bli når vinteren setter inn? Så får dere lese hva Thor Martin opplevde under sin reise med metrobuss og AtB:


«I dag var vi tre stykker som skulle på jobb og skole. Far på jobb og mor og barn på skole. Alle tre på forskjellige plasser rundt i byen som er ganske normalt vil jeg si. I dag tenkte far at han skulle være både miljøvennlig og økonomisk 
Ut i god tid var vi også. Mor kjørte El -bil til skolen for å slippe å dra hjemmefra minst en time før 1.time. Men for å slippe å betale 200kr for parkering (for det må hun) så skulle jeg gå med minstemann til skolen og ta den nye fantastiske metrobussen til hennes skole og kjøre videre med El bilen på jobb... Smart og økonomisk tenkte jeg.

Vel, - ikke helt

Det startet bra. Dvs Metrobussen var selvfølgelig forsinket. Da den kom var jeg bare 10 min etter skjema og det lever jeg med. Så ble det full stans i Olav Tryggvasons gt. Bussen fikk jo selvfølgelig tekniske problem. Sikkert det samme problemet som billetterminalen på holdeplassen min hadde så halvparten måtte knote med å laste ned Atb sin app.

Busssjåføre beklager selvfølgelig at bussen ikke kommer videre men ber oss gå over på bussen som står foran. Alle ut av bussen, noen smiler, noen blir sur og jeg blir bare litt oppgitt for nå er jeg bare 20 min forsinket.

Tror du vi får blitt med den bussen som sto der? Nei da! Den kjører bare selv om et helt busslass med passasjerer løper etter og forsøker å stoppe den. Ja, ja, - det kommer jo en ny Metrobuss rett bak den som stoppet så ingen krise trodde jeg.

Så feil kan man ta!

I løpet av to minutter er det fullstendig kaos i Olav Tryggvasonsgt. som følge av at en buss blir stående i den flotte miljøgata. Med en kjørebane i hver retning blir det full stopp begge retninger. Hva i helvete tenker jeg, - nå 30 min forsinket.

Pga av utformingen av denne flotte miljøgata står nå busser og lastebiler i stampe på grunn av at en Metrobuss har fått stans. Det viser seg at Metrobussen som lå bak min buss ikke kommer seg forbi. Ok tenker jeg, - bysykkel neste eller?

Dette kan jo ikke være mulig

Noen må jo få hjulpet denne stakkars sjåføren som nå lager fullstendig kaos med sin nye flotte buss. Heia Trondheim og AtB tenker jeg inne i meg selv. Ok, - jeg kaster meg ut i det, nå bare 40 min forsinket. Jeg går resolutt ut i veien og stanser en Atb buss i motgående kjørefelt og ber han stå der. Stå helt i ro slik at de bussene som står fast får komme forbi. Han hører faktisk etter den dresskledde idioten som står der.

Så løper jeg bak bussen og sier at nå kan de som står fast kjøre forbi. En Metrobuss er veldig, veldig laaaaang og trenger litt plass for å passere bussen foran seg. Ok, han står for nær bussen foran og må rygge! Hmmm, ikke lett, det står jo tre busser bak han igjen. Så her må mange busser rygge.

Jeg tenker; - bare 50 min forsinket nå. (Jeg burde tatt taxi for lenge siden nå) Løper bakover i køen. Ut i krysset ved BK og stopper all trafikk. Merkelig nok ser alle ut til å følge mine befalinger. Får tre vanlige busser til å rygge så Metrobussen som ikke kommer forbi også kan rygge! Yesss, dette ser ut til å gå bra. Alle står. Busser, lastebiler, biler og folk. Alle glaner.

Ok. Så spør jeg sjåføren på Metrobussen om han trenger litt hjelp når han må rygge for å få nok plass til å passere den havarerte bussen? Var jo så godt i gang her. Han ser på meg - litt oppgitt - og sier:

«VI FÅR IKKE LOV Å RYGGE DISSE BUSSENE»

Da fikk jeg nok! Sett deg inn å rygg den helvetes bussen 20 meter så du kommer forbi! Han hørte faktisk etter.... Bare 1 time og 20 min forsinket nå. Inn i bussen igjen for å komme meg videre. Omsider framme for å hente El-bilen som sto og ventet kom jeg mot jobb.

Så mye for å være miljøvennlig og økonomisk!! 1 time og 40 min brukte jeg på noe jeg normalt hadde klart på 30 minutter med bil, - inklusiv levering av skolebarn og kjørt fruen på jobb.


Heia Trondheim og Atb for miljø og kollektitransport


I morgen kjører jeg bil igjen! Kom på jobb halv ti, var 38 kroner fattigere. Med elbil koster samme turen 4 kr i strøm og tar 20 min.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:667 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2079 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:937 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1505 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...