A+ A A-

av: Thor Martin Johnsen

Jeg kom over et innlegg på facebook i dag som virkelig fortjener spredning! Det var ett eller flere hjertesukk fra Thor Martin Johnsen. Innlegget var ikke til fordel for AtB og deres nye kollektivsystem. For en som mer forbannet eller blid på Janne Sollie, Harald Storrønning, Grete Opsal og resten av planstaben i AtB, ble det en morsom start på dagen. Jeg innrømmer at latteren satt løst, ikke på grunn av det Thor Martin opplevde, men det klovneriet som hver dag utspinner seg rundt byens nye kollektivtilbud. I alt dette viser AtBs ledelse en arroganse og unnfallenhet over de mange innvendinger som kommer. De svarer ikke, og om de «svarer» er det ikke i nærheten av å være noe svar. Hvordan skal dette bli når vinteren setter inn? Så får dere lese hva Thor Martin opplevde under sin reise med metrobuss og AtB:


«I dag var vi tre stykker som skulle på jobb og skole. Far på jobb og mor og barn på skole. Alle tre på forskjellige plasser rundt i byen som er ganske normalt vil jeg si. I dag tenkte far at han skulle være både miljøvennlig og økonomisk 
Ut i god tid var vi også. Mor kjørte El -bil til skolen for å slippe å dra hjemmefra minst en time før 1.time. Men for å slippe å betale 200kr for parkering (for det må hun) så skulle jeg gå med minstemann til skolen og ta den nye fantastiske metrobussen til hennes skole og kjøre videre med El bilen på jobb... Smart og økonomisk tenkte jeg.

Vel, - ikke helt

Det startet bra. Dvs Metrobussen var selvfølgelig forsinket. Da den kom var jeg bare 10 min etter skjema og det lever jeg med. Så ble det full stans i Olav Tryggvasons gt. Bussen fikk jo selvfølgelig tekniske problem. Sikkert det samme problemet som billetterminalen på holdeplassen min hadde så halvparten måtte knote med å laste ned Atb sin app.

Busssjåføre beklager selvfølgelig at bussen ikke kommer videre men ber oss gå over på bussen som står foran. Alle ut av bussen, noen smiler, noen blir sur og jeg blir bare litt oppgitt for nå er jeg bare 20 min forsinket.

Tror du vi får blitt med den bussen som sto der? Nei da! Den kjører bare selv om et helt busslass med passasjerer løper etter og forsøker å stoppe den. Ja, ja, - det kommer jo en ny Metrobuss rett bak den som stoppet så ingen krise trodde jeg.

Så feil kan man ta!

I løpet av to minutter er det fullstendig kaos i Olav Tryggvasonsgt. som følge av at en buss blir stående i den flotte miljøgata. Med en kjørebane i hver retning blir det full stopp begge retninger. Hva i helvete tenker jeg, - nå 30 min forsinket.

Pga av utformingen av denne flotte miljøgata står nå busser og lastebiler i stampe på grunn av at en Metrobuss har fått stans. Det viser seg at Metrobussen som lå bak min buss ikke kommer seg forbi. Ok tenker jeg, - bysykkel neste eller?

Dette kan jo ikke være mulig

Noen må jo få hjulpet denne stakkars sjåføren som nå lager fullstendig kaos med sin nye flotte buss. Heia Trondheim og AtB tenker jeg inne i meg selv. Ok, - jeg kaster meg ut i det, nå bare 40 min forsinket. Jeg går resolutt ut i veien og stanser en Atb buss i motgående kjørefelt og ber han stå der. Stå helt i ro slik at de bussene som står fast får komme forbi. Han hører faktisk etter den dresskledde idioten som står der.

Så løper jeg bak bussen og sier at nå kan de som står fast kjøre forbi. En Metrobuss er veldig, veldig laaaaang og trenger litt plass for å passere bussen foran seg. Ok, han står for nær bussen foran og må rygge! Hmmm, ikke lett, det står jo tre busser bak han igjen. Så her må mange busser rygge.

Jeg tenker; - bare 50 min forsinket nå. (Jeg burde tatt taxi for lenge siden nå) Løper bakover i køen. Ut i krysset ved BK og stopper all trafikk. Merkelig nok ser alle ut til å følge mine befalinger. Får tre vanlige busser til å rygge så Metrobussen som ikke kommer forbi også kan rygge! Yesss, dette ser ut til å gå bra. Alle står. Busser, lastebiler, biler og folk. Alle glaner.

Ok. Så spør jeg sjåføren på Metrobussen om han trenger litt hjelp når han må rygge for å få nok plass til å passere den havarerte bussen? Var jo så godt i gang her. Han ser på meg - litt oppgitt - og sier:

«VI FÅR IKKE LOV Å RYGGE DISSE BUSSENE»

Da fikk jeg nok! Sett deg inn å rygg den helvetes bussen 20 meter så du kommer forbi! Han hørte faktisk etter.... Bare 1 time og 20 min forsinket nå. Inn i bussen igjen for å komme meg videre. Omsider framme for å hente El-bilen som sto og ventet kom jeg mot jobb.

Så mye for å være miljøvennlig og økonomisk!! 1 time og 40 min brukte jeg på noe jeg normalt hadde klart på 30 minutter med bil, - inklusiv levering av skolebarn og kjørt fruen på jobb.


Heia Trondheim og Atb for miljø og kollektitransport


I morgen kjører jeg bil igjen! Kom på jobb halv ti, var 38 kroner fattigere. Med elbil koster samme turen 4 kr i strøm og tar 20 min.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Ranheim - Fram Larvik i kvarten

23-09-2019 Hits:60 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Ranheim - Fram Larvik i kvarten

av: Kjell Arntzen                  foto: fra Fram Larvik Det er ikke noe «hvemsomhelst»-lag som kommer til Ranheim på onsdag. Det er faktisk en av landets eldste klubber som møter til kvartfinale i...

Les mer...

Det holdt ikke helt inn!

22-09-2019 Hits:103 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Det er lenge siden jeg har kost meg så godt på Extra Arena som i kveldens 1. omgang mot serietoer Bodø/Glimt. Gutta kjempet om hver ball og...

Les mer...

Vær glad i laget ditt!

21-09-2019 Hits:442 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Vær glad i laget ditt!

Innledning: Kjell A. Arntzen Vår egen Blakstad fikk mer enn nok med å bryne seg på Godsets Prosper Mendy. Vi ser det på Old Trafford, Anfield, Santiago Bernabeu, Park des Princes, Ullevål...

Les mer...

TAP, men vi gir oss ikke!

15-09-2019 Hits:136 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg tok plass i godstolen fem minutter før kampstart. Eurosport Player var funnet fram og håpet om 3 poeng satt klistret i hodet. Slik gikk det dessverre...

Les mer...