A+ A A-

tekst: Kjell A. Arntzen                        foto: CARE

Aksjonen TV 2019

 

Ranheimsavisa oppfordrer alle til å være med på årets TV-aksjon

Det som skjer søndag den 20. oktober er noe av det som vi i Norge slutter helhjertet opp om. Hvert år, omtrent på samme tid, tar vi godt imot de mange bøssebærerne som går rundt og samler inn penger fra glade givere. NRK-TV sender fra store deler av aksjonen og holder oss oppdatert på antall kroner som kommer inn. Denne gang er det organisasjonen CARE som er tildelt aksjonen. I år er det kvinner CARE satser på.

Hvorfor kvinner?

-        Vi satser på kvinner fordi de systematisk diskrimineres og frarøves grunnleggende rettigheter. Likestilling er en menneskerett, men det er også effektiv bekjempelse av fattigdom. De aller fattigste er som oftest kvinner, og derfor er det mest effektivt å gi kvinner hjelp og muligheter, sier Gry Larsen som er generalsekretær i CARE.

-        Midlene skal gå til våre CARE-programmer i ni land. De landene vi denne gang vil satse ekstra er: Mali, Niger, Rwanda, Myanmar, Den demokratiske republikken Kongo, Afghanistan, Burundi, Jordan og Palestina. I disse landene er det et stort behov for CAREs arbeid, fortsetter hun. – Kvinner og barn rammes aller hardest av fattigdom, kvinner har også færre muligheter, tjener mindre og eier sjeldnere jord og land enn menn.

Dette vil pengene gå til

Generalsekretæren sier at ved hjelp av denne TV-aksjonen kan de løfte rundt 400.000 flere kvinner ut av fattigdom. I tillegg er det dokumentert gang på gang at kvinner som får hjelp også hjelper sine familier. – Det betyr at vi kan nå ut til så mange som 1.500.000 mennesker med årets TV-aksjon. Det skal vi få til gjennom å gi kvinner mulighet for å tjene sine egne penger, bestemme over sin egen kropp og få sin stemme hørt, fortsetter Gry Larsen.

-        Vi sier at «hennes penger er hennes muligheter», fortsetter generalsekretæren. – TV-aksjonen skal gi unge kvinner mulighet til å skape sin egen arbeidsplass eller sammen med andre. Når vi også sier at «hennes kropp og hennes valg» betyr det at kvinner skal ha rett til å bestemme over egen kropp. De skal få opplæring i seksuell helse og mødrehelse, for å ha nevnt noe. CARE skal også engasjere 10.000 for å få slutt på vold mot kvinner i disse landene, avslutter hun, men knytter til en kommentar: - Husk å ta godt imot bøssebærerne når de kommer på søndag.

Lokalt på Ranheim

Det er Presthus frivilligsentral og Sølvi Kvam som leder aksjonen her på Ranheim. I følge Sølvi manglet hun 11 bøssebærere. – Det tror jeg ikke blir noe problem, sier Sølvi og ber de som vil ta en slik jobb den 20. oktober å melde seg på via blimed.no.

-        Bøssebærerne har oppmøte på Jakobsli skole (gamle Ranheim skole) klokka 15.30, sier hun. – Etter at bøssebærerne har gått årets viktigste søndagstur kommer de tilbake til skolen med bøssene. Her venter kaffe, saft og gjærbakst.

Loppis på Presthus Gård

-        Presthus frivilligsentral vil ha et stort loppemarked på Presthus Gård denne søndagen. Vi har en masse flott lopper som skal selges for en rimelig penge, Dette foregår fra klokka 11.00 og varer fram til klokka 14.00. Her vil også Felleskjøpet være med og støtter aksjonen. Alt det vi får inn fra loppisen vil gå til TV-aksjonen gjennom CARE.

Veldig fornøyde med Ranheim Fotball

Anne Mette Nilsen

Fylkeskoordinator Annr Mette Nilsen er veldig fornøyd med innsatsen som er nedlagt på Ranheim

I en prat med CAREs fylkeskoordinator for TV-aksjonen i Trøndelag, Anne Mette Nilsen, får jeg høre mange godord om Ranheim Fotball og aktiviteter som er satt i gang i forkant av TV-aksjonen. – Du må inderlig få med det at vi er veldig fornøyde med at Ranheim TF har satt av tid og brukt mye krefter på PR i forbindelse med aksjonen. Sammen med RBK og Trondheims-Ørn ble det arrangert en fotballkamp mellom tre lag på en bane. Dette ga oss mye omtale før aksjonsdagen. I tillegg har Ranheim TF oppfordret sin sponsorer til å gi penger til årets aksjon. Så langt kan jeg vel si at dette har hatt en kjærkommen effekt på innsamlingsaksjonen, sier Anne Mette.

Jakobsli skole har også bidratt veldig

-        I forkant av aksjonen har landets skoler vært invitert til å arrangere skoleløp. Grunnen for dette har i første rekke vært å bevisstgjøre elevene om tematikken i årets TV-aksjon. De fleste skoler som her vært med på dette har brukt et undervisningsopplegg som er laget for TV-aksjonen, forklarer Anne Mette. – Dette opplegget har jo selvfølgelig også et mål om å samle inn penger til de formålene årets TV-aksjon skal dekke. Dette har bl.a. bestått av at elevene, i forkant av løpet, har hentet inn sponsorer for egen innsats. Nærliggende er det å tro at her er det foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, søsken og naboer som har forpliktet seg til å betale et selvvalgt beløp for hver runde elevene har løpt.

-        Dette har Jakobsli skole hengt seg på. Skolen har organisert sitt skoleløp der alle elevene har stilt opp. Ei løype har vært lagt opp som elevene har sprunget både en, to, tre eller flere ganger Etter det jeg kan se av de foreløpige resultatene på oversikten jeg sitter inne med har skolen samlet inn kr. 30.000! Et fantastisk resultat.

Ellers har det vært flere små og større arrangement her på Ranheim som har bidratt til årets TV-aksjon. Noen slik arrangement kan vi vente å møte på i denne uka også, sier en svært fornøyd fylkeskoordinator som håper på stor giverglede også denne gang.

Sport:

  • 1
  • 2
Prev Next

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gi…

26-02-2020 Hits:667 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Fotballtur til Tyrkia - Forza Ranheim gir deg sjansen

av: Kjell A. Arntzen                                 foto: Memoshome Kjøp sesongkort på Forzatribunen så er du med i treknigen av billetter til kampen mot Alanyaspor i Tyrkia. Premien er verd 11.400,- kroner Forza Ranheims leder...

Les mer...

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrki…

21-01-2020 Hits:2079 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

Robert og Memoshome ordner tur til Tyrkia

av: Kjell A. Arntzen Memoshomes representant i Trondheim er Robert Hilstad. Han er også Fagsnekkern og en ivrig Ranheimssupporter. Nå skal Robert og 188 andre til Tyrkia for å se det...

Les mer...

Godkjent og mer enn det

01-12-2019 Hits:937 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

tekst: Kjell A. Arntzen Det var godt med Ranheimssupportere som virkelig ga lyd fra seg på Lerkendal. Laget som entret en dårlig Lerkendalmatte var tent og klar for å gjøre sin...

Les mer...

En bydel med tre lag i elitserie

14-11-2019 Hits:1505 Sport Kjell Arve Arntzen - avatar Kjell Arve Arntzen

av: Kjell A. Arntzen Jeg kunne tenkt meg å spørre: Hvilken bydel i Norge er det overskriften peker mot? Dere brukte vel ikke lang tid til å tenke før svaret kom?...

Les mer...